chiptuning Dodge Avenger op maat

Ontdek wat chiptuning voor uw Dodge Avenger auto kan doen:

Het standaard programma in de motor controller van uw auto is niet optimaal.De reden hiervoor is dat deze software exact het standaard vermogen moet halen dat in de brochure van de wagen staat vermeld.

Je kunt echt meer kracht halen uit je auto dan dit voorgeprogrammeerde gestandaardiseerde aantal pk, en de oplossing ligt in motor tunen.

Door het chiptunen van uw Dodge auto  kunnen we binnen een paar uur een vermogens verbetering realiseren van tussen de 15 en 35%.

Terwijl we de brandstofuitstoot tot wel 15% terug dringen.

Dag in dag uit zal het autorijden veel fijner en soepeler aanvoelen als gevolg van de chiptuning. Doordat hij sneller optrekt en veel consistenter is in het leveren van kracht.

De 4 grootste voordelen​​

Meer vermogen

Sportiever geluid

Meer rijplezier ​

Verminderd brandstof gebruik

Hoe werkt het?​

We starten het proces met een afspraak bij een locatie bij u in de buurt. We zullen de capaciteit van de accu van uw auto nagaan door middel van een accu controller. De batterijtester biedt de garantie dat tijdens de chiptuning, de wagen de opperste stabiele spanning behaalt.

Daarna gaan we over tot het uitlezen van de Dodge Avenger auto om mogelijke errors op te sporen, en nemen we uiteraard een reservekopie. De softwaregegevens worden door onze inhouse Dodge Avenger chiptuning engineer onderworpen. Deze Dodge Avenger engineer vergelijkt de gegevens met een database van software versies van eerdere chiptunes.

Hierna neemt hij de software compatibel met jouw wagen, en enkel de performance ondergaat een verandering. Dat houdt m.a.w. maatwerk in passend bij de noden van de auto. Maar wel met gebruik van eerder getunede software.

De getunede software waar op wordt gesteund is bij een vermogensbank meermaals gechecked.

Hierdoor kunnen wij tempo en safety garanderen. Zonder uw Dodge Avenger voor honderden euro’s te moeten testen.

Onze klanten genieten daarom van een chiptuning die interessant is voor de portemonnee. Terwijl de kwaliteit goed en meestal beter is dan wanneer je Dodge Avenger auto in een middagje op een vermogensbank tuned. Er zit in onze chiptuning software namelijk veel meer kennis en tijdsbestek.

Krijg meteen een uitslag met het geschatte vermogen na het Dodge Avenger chiptunen

Onze chiptuning is veilig:

Specialistische kennis

Goede voeding tijdens gedurende de chiptuning

Een back-up van de oude staat

Gebruik van goede tuning files

Kom erachter wat chippen met je auto kan doen:

Verschillende vormen Dodge Avenger motor tuning:

Het opdrijven van de performance kan op meerdere manieren, namelijk:

Methode 1: Dodge Avenger OBD chiptuning

stage 1 OBD tuning Dodge Avenger is een veelvoorkomende methode om je Dodge Avenger auto te tunen. Via deze manier heb je de OBD poort, die al in de auto zit, nodig.

Omdat deze methode weinig kost en ze erg efficiënt en hoogstaand is, kiest de klant vaak voor deze optie. Via OBD kan je immers alle onderdelen van je ECU die zorgen zijn voor het vermogen van uw Dodge Avenger auto aanpassen. Zonder de Dodge Avenger ECU uit elkaar te hoeven halen.

Klik op de blauwe tekst voor ons antwoord op tuning goed of slecht? is een vraag die we regelmatig gesteld krijgen. Als je op de link klikt, kun je ons antwoord lezen.

Je Dodge Avenger ziet er identiek uit, maar de performance werd opgedreven!

Stage 2 chiptuning Dodge Avenger

Met deze naam weet je al genoeg. Via deze methode vindt een fysieke verandering van de Dodge Avenger auto plaats. Bijvoorbeeld een sport uitlaat of/en betere motor cooling.

Deze methode van tuning kun je ook combineren met chip tunen. Dit wordt ook wel stage 2 chiptuning Dodge Avenger genoemd. Door de software op punt te zetten én de auto ook fysiek te gaan verbeteren, wordt je wagen optimaal.

Voor wie alles uit hun Dodge Avenger auto wil halen en wie hiervoor ook bereid is wat meer neer te leggen, is dit de goede methode.

Vraag een offerte aan en weet exact wat het grotere vermogen van uw Dodge Avenger wordt!

Gespecialiseerde know-how over ECU's

Omdat we gespecialiseerd zijn in ECU software zijn onze services een garantie op hoogstaande autotuning.

Onze know-how beperkt zich niet enkel tot chiptunen, aangezien we ook gespecialiseerd zijn in verscheidene overige software aanpassingen zoals bijvoorbeeld roetfilterverwijderingen. Ook worden wij dikwijls gevraagd om ECU’s die bij een vroegeren poging tot tuning kapot zijn gegaan, te herstellen.

ECU chiptuning
Bij reparaties kunnen we zelfs de beveiligde onderdelen van de ECU (motor computer) in uw auto aanpassen. afgesloten onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Dodge Avenger chippen hun auto’s wel. Het werkt namelijk zo:

Fabrikanten leveren auto’s in meerdere typen. De auto types verschillen in zowel vermogen als kosten.
Elk type krijgt ongeveer dezelfde motor, hiermee sparen auto makers ontwikkel- en productiekosten.

Ze remappen vervolgens elk type met een andere software zodat ze wel een ander vermogen hebben. Gelukkig zijn er slimme koppen achter gekomen dat je deze software ook zonder de Dodge Avenger producent kan aanpassen en je auto kunt chippen. Door deze uitvinding kun je met de goede apparatuur zonder de Dodge Avenger fabrikant het maximale uit je Dodge Avenger halen.

Zeker, het auto Dodge Avenger chippen zorgt voor een betere verbranding in je motor. Dit betekent dus niet alleen meer vermogen, maar ook minder brandstofvebruik.. Tot 15% minder brandstofverbruik na het chippen van je auto Dodge Avenger! Zolang je je rijstijl gelijk houd uiteraard.

Eco tuning is een methode van chippen die ook interessant is. Hierbij focussen we ons volledig op brandstofverbruik verminderen en is het aantal toegevoegde vermogen vaak klein. Meer uitleg over Dodge Avenger eco chiptuning voor brandstof besparen.

Verkeerde chiptuning kan zeker erg slecht zijn voor je auto. Door verkeerd afgestelde apparatuur zou je de motor computer beschadigd raken.
Slechte lucht brandstof verhoudingen in de software kunnen je auto ook beschadigen. Wij proberen daarom het wiel niet opnieuw uit te vinden en gebruiken uitgebreid geteste chiptuning files. Ontwikkeld door ervaren chiptuners op een testbank.

Het chippen van je auto Dodge Avenger is legaal. Zolang je binnen alle wettelijke milieu kaders blijft. Jammer genoeg is het controleren van deze millieu grenzen erg lastig. Ook de Algemene Periodieke Keuring (APK) is niet in staat om dit te toetsen. Voor Mijn Chiptuning is het ook niet mogelijk te graderen dat jij binnen de wettelijke limieten blijft.

Door heel het land hebben we locaties. Onze locaties kun jij hieronder bekijken: We zitten ook vlakbij: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Als u dus op zoek bent naar een chiptuning bedrijf in de omgeving van deze locaties helpen we je graag verder.

chip tuningis bij ons een klaar-terwijl-je-wacht principe

Bij onze stage 1 chiptuning zijn alle reparaties op uw oorspronkelijke ECU zonder uiterlijke modificaties aan uw Dodge Avenger auto.

Hierdoor zijn we vaak al binnen enkele uren klaar met het tunen van uw Dodge Avenger.

Voor stage 2 tuning is dit niet het geval. Omdat er specifieke uiterlijke modificaties aan de Dodge Avenger auto zullen plaatsvinden, moet de klant het voor een vooraf afgesproken tijd zonder Dodge Avenger doen.