chiptuning: maatwerkmogelijkheden gericht op de klant

Welke positieve aspecten zijn er verbonden aan mijn Dacia Lodgy auto chiptunen?

Het standaard programma in de ecu van uw auto is niet optimaal.Aangezien deze is opgesteld om de performance te halen dat in de autobrochure staat.

Het tunen van uw auto is de uitgelezen optie om uw Dacia Lodgy een groter vermogen te geven.

Door het tunen van uw auto  kunnen we binnen een paar uur een vermogensverbetering bewerkstelligen van tussen de 15 en 35%.

Daarbovenop zorgt chiptuning bij ons ervoor dat je tot wel 15% minder uitstoot zal hebben.

In het dagelijks rijden in uw Dacia Lodgy auto zult u opDacia Lodgyen dat uw Dacia Lodgy auto veel lekkerder gaat door chiptuning. Doordat de wagen sneller accelereert en veel consequenter is in het leveren van performance.

Voordelen tunen van uw auto:​​

Meer PK's uit uw Dacia

Harder geluid

Comfortabeler rijden​​

Brandstofverbruik wordt minder van uw Dacia Lodgy

Hoe gaat het in zijn werk?​

We starten het proces met een afspraak bij een tuning locatie bij u in de buurt. We zetten uw auto op een speciale batterijtester. Tijdens het chiptunen is het de bedoeling dat de auto een maximum aan stabiele spanning bekomt, en hiervoor zorgt de batterijtester.

Daarna gaan we over tot het uitlezen van de Dacia Lodgy auto om eventuele foutcodes op te sporen, en nemen we uiteraard een reservekopie. Daarna wordt uw software gestuurd naar een chiptuning specialist. Daarna verzenden we de software van uw Dacia Lodgy aan onze ingenieur die gespecialiseerd is in chiptuning. Onze gespecialiseerde ingenieur beschikt over een chiptuning database en zal de software van uw Dacia Lodgy hiermee vergelijken.

De chiptuning Dacia Lodgy engineer kiest de software uit die het meest aansluit bij uw Dacia Lodgy auto, en hij zal uitsluitend de performance opdrijven. Een specifieke chiptuning op maat voor uw auto dus. Dat gebeurt wel met ondersteuning van de chiptuning database.

De software die we zullen benutten tijdens het chiptuning proces is erg gedetailleerd onder de loep genomen.

Op die manier wordt de snelheid en de veiligheid van de Dacia Lodgy auto een garantie die wij u kunnen geven. Zo kunt u een paar honderd euro uitsparen aan uw Dacia Lodgy auto nodeloos te laten checken.

Hierdoor kunnen wij voordelige chiptuning leveren. Een dyno is een veel minder goeie oplossing om je auto te laten chiptunen. Er zit in onze chiptuning software namelijk veel meer inzicht en tijdsbestek.

De klant krijgt à la minute de resultaten van de software ingenieur, namelijk hoeveel hij schat dat de performance is.

Onze chiptuning is veilig:

Specialistische kennis

Goede voeding tijdens gedurende het tunen

Een kopie van de oude staat

Gebruik van de beste Dacia Lodgy chiptuning software

Vraag een prijsinschatting aan en weet exact wat het grotere vermogen van u Dacia Lodgy auto kan worden!

De opties voor het tunen van de motor:

Voor het Dacia Lodgy motor vermogen te maximaliseren zijn meerdere manieren en dit zijn de manieren die we hieronder uit de doeken doen:

Stage 1 Dacia Lodgy OBD chiptuning

OBD tuning op maat Dacia Lodgy is een populaire manier om je Dacia Lodgy auto te chiptunen. Via deze manier heb je de OBD poort, die al in de Dacia Lodgy auto zit, nodig.

Omdat deze variant voordelig is en ze erg doordacht en hoogstaand is, kiest de klant vaak voor deze methode. OBD is een methode die via het bijstellen van de ECU een totale invloed heeft op de kracht van de Dacia Lodgy. Met deze methode moet je zelfs de Dacia Lodgy ECU niet te ontmantelen.

Klik op de link voor antwoord op de vraag “tuning goed of slecht” is een vraag die we regelmatig gesteld krijgen. Als je op de blauwe links klikt, kun je ons antwoord lezen.

Je Dacia Lodgy auto ziet er identiek uit, maar de performance werd gemaximaliseerd!

Stage 2 Dacia Lodgy chiptuning

Met deze term weet je al voldoende. Via deze methode vindt een fysieke verandering van de Dacia Lodgy plaats. Voorbeelden hiervan zijn een sportdemper op de uitlaat van uw Dacia Lodgy auto, of een effectievere motor cooling.

Deze vorm van tuning kun je ook combineren met chip tunen. Men noemt deze methode ook wel stage 2 Dacia Lodgy chiptuning. Je Dacia Lodgy auto wordt de meest optimale versie die het kan zijn door zowel het uiterlijk te gaan veranderen als de maximale kracht.

Stage 2 chiptuning Dacia Lodgy is weggelegd voor een welgesteld publiek dat hoge eisen stelt aan de performance en look van hun Dacia Lodgy.

Ontdek wat chip tuning voor u auto kan doen:

Gespecialiseerde notie over ECU's

Doordat wij diepe kennis hebben over de software van uw Dacia Lodgy kunnen wij zorgen voor een kwalitatief hoge Dacia Lodgy chiptuning.

Wij staan namelijk ook in voor een reeks andere vormen van Dacia Lodgy autosoftware modificaties, bijvoorbeeld het elimineren van roetfilters. We zijn ook een veelgevraagde referentie wanneer het gaat om het herstellen van ECU’s die bij een mislukte chiptuning poging kapot zijn gegaan.

ECU chiptuning
Bij reparaties kunnen we zelfs de beveiligde onderdelen van de ECU (de computer van je auto) in uw auto aanpassen. afgesloten onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Remappen doen de auto makers ook. Dit is hoe het zit:

Een producent levert hun auto’s in verschillende types. De modellen verschillen in zowel aantal pk als prijs.
Omdat auto producenten niet voor elk type een nieuwe motor kan maken maken ze een enkele motor voor alle modellen.

Vervolgens chippen ze de motor voor elk model met andere sfotware, zodat ze een ander vermogen hebben. Gelukkig zijn er slimme koppen achter gekomen dat je deze software ook zonder de auto maker kan veranderen en je auto Dacia Lodgy kunt chiptunen. Door deze uitvinding kun je met de geschikte apparatuur zonder de Dacia Lodgy fabrikant het maximale uit je auto halen.

Ja, doordat je bij het Dacia Lodgy chippen zorgt voor een betere verbranding in de motor verbeter je ook de efficiëntie. Het auto Dacia Lodgy chippen kan brandstofverbruik tot wel 15% terug dringen! Dit is echter niet van toepassing als je na het chiptunen je rijstijl aanzienlijk aanpast.

Ook doen we een speciale vorm van chippen genaamd ECO tuning. Hierbij concentreren we ons volledig op brandstofverbruik verminderen en is het aantal extra vermogen vaak klein. Meer info over Dacia Lodgy eco tuning voor brandstof besparen.

Op een slechte manier chippen is zeker erg slecht voor je Dacia Lodgy. Je kan je ECU (motor computer) beschadigd raken door verkeerde apparatuur.
Verkeerd afgestelde lucht brandstof verhoudingen in de programmatuur kunnen je auto ook beschadigen. Daarom maken wij alleen gebruik van de beste apparatuur en software die uitgebreid getest zijn in een lab.

Het chiptunen van je Dacia Lodgy is legaal. Zolang je binnen alle door de wet bepaalde milieu kaders blijft. Het controleren van deze millieu limieten is namelijk bijzonder moeilijk. Ook de Algemene Periodieke Keuring (APK) is niet in staat om dit te controleren. Hierdoor kunnen wij u niks garanderen op legaliteit.

Wij hebben meerdere vestigingen gevestigd door heel Nederland. De Mijn Chiptuning locaties kun jij hier beneden vinden We zitten ook vlakbij: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Dus als u op één van deze steden woonachtend bent helpen we je ook graag verder met uw auto.

U kan rustig blijven zitten tijdens de auto chippen

Bij onze stage 1 Dacia Lodgy chiptuning zijn alle aanpassingen op uw oorspronkelijke ECU zonder fysieke modificaties aan uw Dacia Lodgy.

De totale wachttijd is hierdoor beperkt tot een paar uur.

De situatie is anders bij stage 2. U zal de auto voor bepaalde tijd moeten achterlaten, aangezien er enkele fysieke wijzigingen zullen worden gedaan.