chiptuning Cupra Ateca: maatwerkmogelijkheden gericht op de klant

Welke positieve aspecten zijn er verbonden aan mijn Cupra Ateca chiptunen?

De ecu van uw Cupra Ateca auto is een standaard software, en deze werkt vaak niet optimaal.De ECU is afgesteld om een specifiek gestandaardiseerd vermogen te behalen, namelijk dat van in de brochure van de auto.

Het chippen van uw auto is de beste keuze om uw auto een groter vermogen te geven.

In enkele uren kan je Cupra Ateca door chiptuning wel tussen de 15 à 35% meer vermogen krijgen.

Daarbovenop zorgt chiptuning bij ons ervoor dat je tot wel 15% minder benzine zal uitstoten.

In het dagelijks gebruik van uw auto zult u opCupra Atecaen dat uw Cupra Ateca veel soepelder gaat door chiptuning. Doordat de auto vlugger optrekt en veel consistenter is in het leveren van performance.

De 4 grootste voordelen​​

Meer koppel uit uw Cupra

Geluid klinkt beter

Meer rijplezier ​

Verlaagd brandstof gebruik

Hoe werkt het?​

Je maakt een afspraak bij een locatie bij u in de buurt. We zullen de capaciteit van de accu van uw auto nagaan door middel van een batterijtester. Tijdens het chiptunen is het de bedoeling dat de auto een maximum aan stabiele volt bekomt, en hiervoor zorgt de batterij controller.

Daarna lezen we de software van uw auto uit, en maken we er een reservekopie van. De statistieken worden door onze inhouse Cupra Ateca chiptuning engineer onderworpen. Deze Cupra Ateca ingenieur vergelijkt de statistieken met een database van software versies van vroegere chiptunes.

Hierna neemt hij de software compatibel met jouw wagen, en enkel het vemogen ondergaat een modificatie. Elke wagen is, en onze chiptuning gebeurt daarom op maat. Maar wel met gebruik van eerder getunede software.

De software die we zullen toepassen tijdens het chiptuning proces is erg gedetailleerd onder de loep genomen.

We kunnen zo de snelheid en de safety van uw Cupra Ateca auto waarborgen. En zo hoeft u geen geld uit te geven aan een controletst van uw Cupra Ateca.

Dat is de reden waarom wij een voordelige chiptuning kunnen aanbieden aan onze klanten. Je auto in enkele uren laten chiptunen door middel van eentestbank biedt veel minder garantie op precies maatwerk. Wij verkiezen onze eigen software om te chiptunen, omdat deze gedetaileerder is en omdat we ervoor kiezen onze eigen notie te gebruiken tijdens het proces.

De klant krijgt à la minute de resultaten van de chiptuning engineer, namelijk hoeveel hij raamt dat het vermogen is.

Veilige chiptuning door:

Specialistische kennis

Goede accu voeding tijdens de chiptuning

We kopiëren uw software eerst

De beste Cupra Atecachiptuning files in gebruik

Vraag een prijsinschatting aan en weet precies wat het nieuwe vermogen van u Cupra Ateca wordt!

Verschillende vormen Cupra Ateca motor tuning:

Het is potentieel om de performance van de motor te doen vermeerderen aan de hand van verschillende methodes, en die leggen we onderaan uit:

Methode 1: Cupra Ateca OBD chiptuning

OBD tuning op maat Cupra Ateca is een populaire methode om je Cupra Ateca te tunen. Bij deze manier wordt gebruik gemaakt van de OBD-connector in de Cupra Ateca.

Omdat deze methode weinig kost en ze erg efficiënt en hoogstaand is, kiest de klant vaak voor deze optie. Via OBD kan je immers alle onderdelen van je ECU die verantwoordelijk zijn voor de performance van uw Cupra Ateca auto aanpassen. Met deze manier moet je zelfs de Cupra Ateca ECU niet te ontmantelen.

Klik op de blauwe tekst voor antwoord op de vraag tuning goed of slecht? is een vraag die we regelmatig ontvangen. Als je op de link klikt, kun je ons antwoord lezen.

Door het Cupra Ateca auto laten chippen krijgt u dus meer vermogen zonder uiterlijke modificaties aan de Cupra Ateca auto!

Cupra Ateca chiptuning Stage 2

De naam zegt het al. Bij deze vorm van Cupra Atecatuning maak je fysieke wijzigingen aan de Cupra Ateca auto. Bijvoorbeeld een sport uitlaat of/en betere motor cooling.

Door te kiezen voor tevens fysieke aanpassingen als voor chiptuning kan je het maximale performance van je Cupra Ateca auto behalen. Dit wordt ook wel stage 2 chiptuning Cupra Ateca genoemd. Door de software op punt te zetten én de auto ook fysiek te gaan verbeteren, wordt je wagen optimaal.

Stage 2 Cupra Ateca chiptuning is weggelegd voor een welgesteld klantenbestand dat hoge eisen stelt aan het vermogen en look van hun auto.

Kom erachter wat chippen met je auto doet:

Gespecialiseerde know-how over Cupra Ateca ECU's

Doordat wij ver reikende know-how hebben over de software van uw Cupra Ateca auto kunnen wij zorgen voor een kwalitatief hoge chiptuning Cupra Ateca.

Wij staan namelijk ook in voor een reeks andere vormen van autosoftware modificaties, bijvoorbeeld het wegwerken van roetfilters. Wie koos voor chiptuning bij een andere instantie, kiest er vaak voor om als tweede keus bij ons aan te kloppen, en hiervoor staan we bekend.

ECU chiptuning
Bij reparaties kunnen we zelfs de beveiligde onderdelen van de ECU (motor computer) in uw auto aanpassen. afgesloten onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Fabrikanten remappen hun auto’s wel. Dit zit namelijk zo:

Een producent levert hun auto’s in een aantal types. De modellen verschillen in zowel vermogen als kosten.
Auto fabrikanten maken om kosten en tijd te besparen een enkele motor voor al deze modellen.

Deze enkele motor chippen ze vervolgens met verschillende software voor elk auto model. Gelukkig zijn er slimme koppen achter gekomen dat je deze programmatuur ook zonder de auto fabrikant kan aanpassen en je auto Cupra Ateca kunt remappen. Hierdoor kun je met de goede apparatuur zonder de Cupra Ateca fabrikant het maximale uit je auto Cupra Ateca halen.

Ja, chiptuning zorgt voor een betere verbranding in je motor. Dit betekent dus niet alleen meer PK’s, maar ook minder brandstofvebruik.. Chiptuning kan brandstofverbruik tot wel 15% terug dringen! Zolang je je rijstijl gelijk houd natuurlijk.

Eco tuning is een manier van chippen die ook interessant is. Hierbij concentreren we ons volledig op brandstofverbruik verminderen en is het aantal extra vermogen vaak klein. Bekijk alles over Cupra Ateca eco tuning klik hier.

Verkeerde chiptuning kan zeker slecht zijn voor je auto Cupra Ateca. Je kan je ECU (motor computer) beschadigd raken door slechte apparatuur.
Ook kan er door een verkeerde brandstof zuurstof verhouding een aantal onderdelen in uw auto kapot maken. Wij proberen daarom het wiel niet opnieuw uit te vinden en gebruiken uitgebreid geteste chiptuning software. Geschreven door ervaren tuners op een testbank.

Het chippen van je auto is legaal. Zolang je binnen alle wettelijke milieu kaders blijft. Het controleren van deze millieu limieten is namelijk bijzonder lastig. Ook de APK is niet in de mogelijkheid om dit te controleren. Hierdoor kunnen wij u niks garanderen op legaliteit.

Door heel het land hebben we vestigingen. Beneden is het mogelijk om al onze tuning locaties vinden: Er zijn ook andere plekken waar we bij in de buurt zitten. Dit zijn: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Dus als u op één van deze plekken woonachtend bent helpen we je ook graag verder met uw auto.

U kan rustig blijven zitten tijdens de auto chip tunen

Bij onze stage 1 Cupra Ateca chiptuning zijn alle reparaties op uw oorspronkelijke ECU zonder uiterlijke aanpassingen aan uw Cupra Ateca.

Daarom is je auto al getuned in een luttele paar uur, terwijl je rustig wacht!

Voor stage 2 tuning is dit niet het geval. U zal de auto voor bepaalde tijd moeten achterlaten, aangezien er enkele fysieke wijzigingen zullen worden gedaan.

WhatsApp WhatsApp met mij