Citroën chiptuning

Meer vermogen uit uw Citroën

Welke positieve aspecten zijn er verbonden aan mijn Citroën auto chiptunen?

De ecu software van uw Citroën auto is standaard ingesteld, en wordt helemaal bestuurd door een computer.Aangezien deze is gemaakt om de performance te halen dat in de brochure staat.

Echter kan uw auto vaak vele malen meer dan dit “standaard vermogen” en dit is op te lossen door tuning.

Chiptuning bij ons kan ervoor zorgen dat we in twee tot drie uur uw Citroën auto kunnen voorzien van een prestatie verbetering die ligt tussen de 15 en 35%.

Je Citroën auto heeft meer kracht, en zal tot wel 15% minder benzine verspillen.

In het dagelijks rijden in uw auto zult u Citroënen dat uw Citroën auto veel soepelder gaat door chiptuning. Je Citroën auto zal vlotter optrekken en de performance die hij hierbij levert is veel consistenter.

De voordelen auto chiptuning:​

Meer vermogen

Beter geluid uit uw auto

Meer plezier ​

Brandstofverbruik wordt minder

Hoe gaat het in zijn werk?​

Je maakt een afspraak bij een locatie bij u in de buurt. We zullen de kwaliteit van de accu van uw auto nagaan door middel van een batterijtester. De batterijtester biedt de garantie dat tijdens de chiptuning, de wagen de maximum stabiele volt behaalt.

Daarna gaan we over tot het uitlezen van de auto om eventuele errors op te sporen, en bewaren we uiteraard een reservekopie. Hierna wordt uw software opgestuurd naar een chiptuning specialist. Daarna verzenden we de gegevens van uw Citroën aan onze ingenieur die gespecialiseerd is in chiptuning. Eerdere chiptunes werden door onze chiptuning ingenieur opgenomen in een database, en dienen als vergelijkpunt met de software van uw Citroën auto.

De chiptuning Citroën engineer kiest de software uit die het meest aansluit bij uw auto, en hij zal uitsluitend de performance opdrijven. Dat houdt m.a.w. maatwerk in passend bij de noden van de Citroën. Dat gebeurt wel met ondersteuning van de chiptuning database.

De software die we zullen toepassen tijdens het chiptuning proces is erg gedetailleerd onder de loep genomen.

We kunnen zo de rijsnelheid en de veiligheid van uw Citroën waarborgen. En zo moet u geen cash uit te geven aan een controletst van uw auto.

Onze klanten genieten daarom van een chiptuning die interessant is voor de portemonnee. Je Citroën in enkele uren laten chiptunen door middel van eenvermogensbank biedt veel minder garantie op degelijk maatwerk. Wij verkiezen onze eigen software om te chiptunen, omdat deze gedetaileerder is en omdat we verkiezen onze eigen kennis te gebruiken tijdens het chiptunen.

De klant krijgt à la minute de resultaten van de software ingenieur, namelijk hoeveel hij schat dat de performance is.

Veilige chiptuning door:

Diepgaande kennis van de ECU (de computer van je auto) en van uw Citroën

Speciale accu voeding tijdens het chippen

Een kopie van de oude staat

Goede Citroënchiptuning bestanden in gebruik

Kom erachter wat chiptuning met je auto kan doen:

Methodes voor Citroën motor tuning:

Het is mogelijk om de performance van de motor te doen vermeerderen aan de hand van verschillende manieren, en die leggen we onderaan uit:

Methode 1: Citroën OBD chiptuning

Stage 1 chiptuning Citroën is de meest populaire methode van chiptuning. Bij deze methode wordt gebruik gemaakt van de Obd-poort in de auto.

Daardoor is dit een goedkope Citroën chiptuning variant en ook de populairste. OBD is een methode die via het bijstellen van de ECU een complete impact heeft op de performance van de Citroën. Met deze manier moet je zelfs de Citroën ECU niet te ontmantelen.

Klik op de link voor ons antwoord op tuning goed of slecht? is een vraag die we vaak gesteld krijgen. Als je op de vraag klikt, kun je ons antwoord lezen.

Je auto ziet er hetzelfde uit, maar de performance werd gemaximaliseerd!

Citroën chiptuning Stage 2

Met deze naam weet je al alles. Bij deze methode van Citroëntuning maak je fysieke wijzigingen aan de Citroën auto. Voorbeelden hiervan zijn een sportdemper op de uitlaat van uw Citroën auto, of een effectievere motorkoeling.

Deze vorm van tuning kun je ook combineren met chip tunen. De term die hiervoor wordt gebruikt is stage 2 chiptuning Citroën. Je auto wordt de beste versie die het kan zijn door zowel het uiterlijk te gaan veranderen als de maximale kracht.

Stage 2 Citroën chiptuning is weggelegd voor een welgesteld klantenbestand dat hoge eisen stelt aan de performance en look van hun auto.

Citroën laten chippen
Resultaat van citroën chiptuning voor Citroen C6 is +73PK meer vermogen

Vraag een prijsopgave aan en weet precies wat het grotere vermogen van uw auto kan worden!

Diepgaande kennis over ECU software: onze meerwaarde

Omdat we gespecialiseerd zijn in ECU software zijn onze services een garantie op hoogstaande autotuning.

Zo doen wij buiten Citroën chiptuning ook diverse andere software aanpassingen voor Citroën auto’s als het verwijderen van roetfilters. Wie koos voor chiptuning bij een andere instantie, kiest er vaak voor om als tweede keus bij ons aan te kloppen, en hiervoor staan we bekend.

ECU chiptuning
Bij reparaties kunnen we zelfs de beveiligde onderdelen van de ECU (de computer van je auto) in uw auto aanpassen. afgesloten onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Chiptunen doen de auto makers ook. Dit is hoe het werkt:

Auto producenten leveren auto’s in een aantal verschillende typen. Deze auto types hebben verschillende vermogens deze zijn uiteraard hoger in prijs.
Auto makers maken om kosten en tijd te besparen één motor voor al deze typen.

Ze remappen vervolgens elk model met een andere software zodat ze wel een ander vermogen hebben. Gelukkig zijn er slimme koppen achter gekomen dat je deze software ook zonder de auto maker kan aanpassen en je auto kunt chippen. Door deze uitvinding kun je met de geschikte apparatuur zonder de Citroën fabrikant het maximale uit je Citroën halen.

Zeker, chiptuning zorgt voor een betere verbranding in de motor. Dit betekent dus niet alleen meer PK’s, maar ook verminderd brandstofvebruik.. Chiptuning kan brandstofverbruik tot wel 15% terug dringen! Dat is echter niet van toepassing als je na het chippen van je auto je rijstijl aanzienlijk veranderd.

Eco tuning is een manier van chippen die ook interessant is. Hierbij focussen we ons volledig op brandstofverbruik verminderen en is het aantal toegevoegde vermogen vaak klein. Voor meer informatie over Citroën eco tuning voor brandstof besparen.

Verkeerde chiptuning kan zeker slecht zijn voor je Citroën. Je kan je ECU (motor computer) beschadigd raken door verkeerd afgestelde apparatuur.
Ook kan er door een verkeerde brandstof zuurstof verhouding verschillende componenten in uw auto Citroën kapot maken. Wij proberen daarom het wiel niet opnieuw uit te vinden en gebruiken uitgebreid geteste chiptuning software. Ontwikkeld door ervaren chiptuners op een testbank.

Het chiptunen van je auto Citroën is legaal. Zolang je binnen alle door de wet bepaalde milieu grenzen blijft. Echter is het controleren van deze millieu grenzen erg lastig. De Algemene Periodieke Keuring (APK) is zelfs niet in staat om dit te toetsen. Voor Mijn Chiptuning is het ook niet mogelijk te graderen dat jij binnen de wettelijke genzen blijft.

Mijn Chiptuning beschikt over meerdere locaties gevestigd door heel Nederland. Onze chiptuning locaties kun je hieronder bekijken

Er zijn ook andere plekken waar we bij in de buurt zitten. Dit zijn: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Als u dus op zoek bent naar een remapping bedrijf in de buurt van deze locaties zijn we je graag van dienst.

U kan rustig blijven zitten tijdens de chiptuning

Bij onze stage 1 Citroën chiptuning zijn alle reparaties op uw originele ECU zonder fysieke modificaties aan uw Citroën.

Hierdoor zijn we vaak al binnen enkele uren klaar met het tunen van uw Citroën.

De situatie is anders bij stage 2.
Dan maken we een aantal fysieke aanpassingen aan uw Citroën en bent u uw Citroën dus even kwijt.