chiptuning: maatwerkmogelijkheden gericht op de klant

Wat voor voordelen heeft chiptuning Citroën Xantia?

De ecu software van uw Citroën Xantia is gestandaardiseerd, en wordt volledig bestuurd door een computer.De ECU is afgesteld om een specifiek gestandaardiseerd vermogen te behalen, namelijk dat van in de brochure van de auto.

Het laten motor tunen van uw auto is de beste optie om uw Citroën Xantia auto een groter vermogen te geven.

Chiptuning bij ons kan ervoor zorgen dat we in 2 tot 3 uur uw Citroën Xantia auto kunnen voorzien van een prestatie verbetering die ligt tussen de 15 en 35%.

Je Citroën Xantia is krachtiger, en zal tot wel 15% minder brandstof verspillen.

Dag in dag uit zal het rijden veel fijner en gesmeerd aanvoelen als gevolg van de chiptuning. Je Citroën Xantia auto zal vlotter accelereren en de performance die hij hiervoor levert is veel consistenter.

De 4 grootste voordelen​​

Sportiever karakter uit uw Citroën

Geluid klinkt harder

Meer rijplezier ​

Brandstofverbruik wordt minder

Hoe gaat dat precies, remappen van een Citroën Xantia?​

Je maakt een afspraak bij een locatie bij u in de buurt. Dit houdt in dat we uw wagen aansluiten op een batterijtester. De batterijtester biedt de garantie dat tijdens de chiptuning, de wagen de maximum stabiele spanning behaalt.

Vervolgens lezen we de software van uw auto uit, en maken we er een reservekopie van. Daarna wordt uw software gestuurd naar een chiptuning Citroën Xantia specialist. Daarna sturen we de software van uw Citroën Xantia aan onze engineer die gespecialiseerd is in chiptuning. Deze Citroën Xantia engineer vergelijkt de software met een database van software versies van eerdere chiptunes.

De chiptuning Citroën Xantia engineer kiest de software uit die het meest aansluit bij uw Citroën Xantia, en hij zal uitsluitend de performance opdrijven. Dat houdt m.a.w. maatwerk in passend bij de noden van de Citroën Xantia. Dat gebeurt wel met ondersteuning van de chiptuning database.

De software die we zullen benutten tijdens het chiptuning proces is erg precies onder de loep genomen.

Hierdoor kunnen wij snelheid en veiligheid waarborgen. Zo kunt u een paar honderd euro uitsparen aan uw Citroën Xantia nodeloos te laten controleren.

Onze klanten genieten daarom van een chiptuning die goed is voor de portemonnee. Je Citroën Xantia in enkele uren laten chiptunen door middel van eentestbank biedt veel minder garantie op degelijk maatwerk. Er zit in onze chiptuning software namelijk veel meer know-how en tijdsbestek.

Krijg gelijk een rapport met het geschatte vermogen na het Citroën Xantia chiptunen

Veilige chiptuning:

Specialistische kennis

Goede accu voeding gedurende het chippen

Een back-up van de oude staat

Goede Citroën Xantiatuning software in gebruik

Vraag een prijsopgave aan en weet precies wat het grotere vermogen van u Citroën Xantia wordt!

Methodes voor Citroën Xantia motor tuning:

Het opdrijven van het motorvermogen kan op verschillende manieren, namelijk:

Methode 1: Citroën Xantia OBD chiptuning

OBD tuning Citroën Xantia is een populaire manier om je Citroën Xantia auto te chiptunen. Via deze manier heb je de OBD poort, die al in de Citroën Xantia auto zit, nodig.

Door dit gemak is deze voordelige methode van auto chiptuning erg populair en komt ze veel voor. OBD is een methode die via het aanpassen van de ECU een complete impact heeft op de performance van de auto. Zonder de Citroën Xantia ECU uit elkaar te hoeven halen.

Klik op de vraag voor antwoord op de vraag tuning goed of slecht? is een vraag die we regelmatig ontvangen. Als je op de vraag klikt, kun je ons antwoord lezen.

Je Citroën Xantia auto ziet er identiek uit, maar de performance werd opgedreven!

Stage 2 Citroën Xantia chiptuning

De naam zegt het al. Bij deze methode van Citroën Xantiatuning maak je fysieke aanpassingen aan de auto. Bijvoorbeeld een sport uitlaat of/en betere motor cooling.

Deze vorm van tuning kun je ook combineren met chip tunen. Men noemt deze methode ook wel stage 2 Citroën Xantia chiptuning. Hierbij pas je de Citroën Xantia fysiek aan en de software waardoor je het maximale uit je auto haalt.

Voor wie alles uit hun auto wil halen en wie hiervoor ook bereid is wat meer te betalen, is dit de goede optie.

Ontdek wat auto chippen voor u Citroën Xantia kan doen:

Gespecialiseerde know-how over ECU's

Wij beloven u de meest kwalitiatieve services op de markt voor een tuning van uw auto.

Wij staan namelijk ook in voor een reeks andere vormen van Citroën Xantiasoftware modificaties, bijvoorbeeld het wegwerken van roetfilters. Ook worden wij regelmatig gevraagd om ECU’s die bij een vroegeren poging tot tuning stuk zijn gegaan, te herstellen.

ECU chiptuning
Bij reparaties kunnen we zelfs de beveiligde onderdelen van de ECU (de computer van je auto) in uw auto aanpassen. afgesloten onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Chippen doen de auto makers ook. Dit is hoe het zit:

Auto producenten leveren auto’s in meerdere modellen. De vermogens en prijs van deze auto types verschillen.
Elk model krijgt ongeveer dezelfde motor, hiermee sparen fabrikanten ontwikkel- en productiekosten.

Vervolgens chippen ze de motor voor elk model met andere sfotware, zodat ze een ander vermogen hebben. Er zijn gelukkig een aantal techneuten die hebben uitgevonden hoe je zonder Citroën Xantia fabrikant je auto Citroën Xantia kunt remappen. Hierdoor kunnen chiptuning bedrijven veel goedkoper een beter aantal pk uit je auto halen.

Zeker, het Citroën Xantia chippen zorgt voor een efficiëntere verbranding in de motor. Dit betekent dus niet alleen meer PK’s, maar ook minder brandstofvebruik.. Chiptuning kan brandstofverbruik tot wel 15% terug dringen! Zolang je je rijstijl hetzelfde houd uiteraard.

Eco tuning is een methode van chippen die ook interessant is. Hierbij focussen we ons compleet op brandstofverbruik verminderen en is het aantal extra vermogen minimaal. Voor uitleg over Citroën Xantia eco tuning klik hier.

Foute chiptuning kan zeker slecht zijn voor je auto. Door verkeerde apparatuur zou je de ECU (de computer van je Citroën Xantia) beschadigd raken.
Ook kan er door een verkeerd afgestelde brandstof zuurstof verhouding een aantal onderdelen in uw Citroën Xantia kapot maken. Wij proberen daarom het wiel niet opnieuw uit te vinden en maken gebruik van uitgebreid geteste chiptuning software. Gemaakt door ervaren chiptuners op een dyno.

Het chiptunen van je auto Citroën Xantia is legaal. Zolang je binnen alle wettelijke milieu grenzen blijft. Echter is het controleren van de eerder genoemde millieu grenzen erg lastig. Ook de Algemene Periodieke Keuring (APK) is niet in staat om dit te controleren. Voor ons is het ook niet mogelijk te graderen dat jij binnen de wettelijke limieten blijft.

Door heel Nederland heeft Mijn Chiptuning tuning vestigingen. Hier beneden kunt u al de locaties zien: Andere plaatsen waar we in de buurt zitten zijn: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Dus als u op één van deze plekken woonachtend bent helpen we je ook graag verder met uw auto.

U kan rustig blijven zitten tijdens de auto tuning

Stage 1 van de chiptuning houdt in dat er geen uiterlijke transformatie plaatsvindt, maar een wijziging op de standaard ECU.

Hierdoor zijn we vaak al binnen enkele uren klaar met het tunen van uw Citroën Xantia auto.

De situatie is anders bij stage 2. Dan maken we een aantal fysieke aanpassingen aan uw Citroën Xantia en bent u uw Citroën Xantia dus even kwijt.