chiptuning: elke auto krijgt een klantgerichte en passende aanpak

Welke positieve aspecten zijn er verbonden aan mijn auto chiptunen?

Het motormanagementsysteem van uw Citroën C6 auto is een standaard software, en deze werkt vaak niet optimaal.Aangezien deze is opgesteld om de performance te halen dat in de brochure staat.

Je kunt echt meer kracht halen uit je auto dan dit voorgeprogrammeerde gestandaardiseerde aantal pk, en de oplossing ligt in software tunen.

Door het chiptunen van uw auto  kunnen we binnen een paar uur een vermogensverbetering verwezenlijken van tussen de 15 en 35%.

Daarbovenop zorgt chiptuning bij ons ervoor dat je tot wel 15% minder benzine zal uitstoten.

In het dagelijks rijden in uw Citroën C6 zult u Citroën C6en dat uw auto veel lekkerder rijdt door chiptuning. Doordat hij sneller optrekt en veel consequenter is in het leveren van performance.

Voordelen tunen van uw Citroën C6 auto:​​

Sportiever karakter

Harder geluid

Aangenaam rijden​ met uw Citroën C6​

Minder brandstof gebruik van uw auto

Hoe gaat dat precies, remappen van een Citroën C6?​

Je maakt een afspraak bij een tuning locatie bij u in de buurt. We zetten uw auto op een speciale batterijtester. Die garandeert dat uw auto op maximale stabiele spanning blijft tijdens de chiptuning.

Daarna gaan we over tot het uitlezen van de Citroën C6 auto om eventuele foutcodes op te sporen, en nemen we uiteraard een reservekopie. Hierna wordt uw software opgestuurd naar een chiptuning Citroën C6 engineer. Daarna verzenden we de gegevens van uw Citroën C6 auto aan onze ingenieur die gespecialiseerd is in merk(naam) tuning. Eerdere chiptunes werden door onze chiptuning specialist opgenomen in een database, en dienen als vergelijkpunt met de software van uw Citroën C6 auto.

De chiptuning Citroën C6 engineer kiest de software uit die het meest aansluit bij uw Citroën C6, en hij zal uitsluitend de performance opdrijven. Dat houdt m.a.w. maatwerk in passend bij de noden van de auto. Dat gebeurt wel met ondersteuning van de chiptuning database.

De software die we zullen benutten tijdens het chiptuning proces is erg gedetailleerd onder de loep genomen.

Op die manier wordt de snelheid en de veiligheid van de Citroën C6 auto een garantie die wij u kunnen bieden. En zo hoeft u geen geld uit te geven aan een controletst van uw Citroën C6 auto.

Dat is de reden waarom wij een goedkope chiptuning kunnen aanbieden aan onze klanten. Een vermogensbank is een veel minder gunstige oplossing om je auto te laten chiptunen. Er zit in onze chiptuning software namelijk veel meer inzicht en tijd.

Na het Citroën C6 chiptunen krijgt de klant onmiddelijk een uitslag van de geraamde performance van de Citroën C6 auto.

Veilige chiptuning:

Diepgaande kennis van de ECU (motor computer) en van uw Citroën C6

Goede voeding tijdens tijdens de chiptuning

Eerst een goede back-up

De beste Citroën C6chiptuning bestanden in gebruik

Vraag een offerte aan en weet exact wat het nieuwe vermogen van uw auto wordt!

Verschillende vormen Citroën C6 motor tuning:

Voor het Citroën C6 motor vermogen te vergroten zijn verscheidene manieren en dit zijn de methodes die we hieronder uit de doeken doen:

Methode 1: Citroën C6 OBD chiptuning

Het OBD-tuning systeem is waarschijnlijk de meest gewaardeerde manier voor het Citroën C6 chippen. Met stage 1 obd tuning maken we gebruik van de obd connector in uw Citroën C6.

Hierdoor is dit een voordelige Citroën C6 chiptuning methode en ook de meest voorkomende. OBD zorgt ervoor dat de performance van de auto door een wijziging van het motormanagementsysteem wordt verhoogd. Met deze methode moet je zelfs de Citroën C6 ECU niet te ontmantelen.

Klik op de blauwe tekst voor antwoord op de vraag “tuning goed of slecht” is een vraag die we vaak gesteld krijgen. Als je op de blauwe links klikt, kun je ons antwoord lezen.

Door het Citroën C6 auto laten chippen krijgt u dus meer vermogen zonder fysieke aanpassingen aan de auto!

Stage 2 Citroën C6 chiptuning

Met deze term weet je al voldoende. Bij deze vorm van Citroën C6 tuning maak je uiterlijke wijzigingen aan de auto. Bijvoorbeeld een sport uitlaat of/en betere motor cooling.

Deze vorm van tuning kun je ook combineren met chip tunen. Men noemt deze methode ook wel stage 2 Citroën C6 chiptuning. Hierbij pas je de auto fysiek aan en de software waardoor je het maximale uit je Citroën C6 haalt.

Deze vorm van Citroën C6 chiptuning is voor klanten die het uiterste uit hun auto willen halen en daar ook behoorlijk budget voor hebben.

Ontdek wat chip tuning voor u Citroën C6 auto kan doen:

Gespecialiseerde kennis over Citroën C6 ECU software: onze plus

Wij garanderen u de meest kwalitiatieve services op de markt voor een tuning van uw Citroën C6 auto.

Zo doen wij buiten Citroën C6 chiptuning ook verscheidene andere software aanpassingen voor Citroën C6 als het verwijderen van roetfilters. Ook worden wij vaak gevraagd om ECU’s die bij een eerdere poging tot tuning stuk zijn gegaan, te repareren.

ECU chiptuning
Bij reparaties kunnen we zelfs de afgesloten onderdelen van de motor computer in uw auto aanpassen. beveiligde onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Chiptunen doen auto producenten wel, maar op een andere manier. Het zit namelijk zo:

Een fabrikant levert hun auto’s in meerdere modellen. De modellen verschillen in zowel aantal pk als kosten.
Omdat auto fabrikanten niet voor elk model een nieuwe motor kan ontwikkelen maken ze één motor voor alle auto types.

Deze enkele motor chippen ze vervolgens met verschillende software voor elk type auto. Gelukkig zijn er slimme techneuten achter gekomen dat je deze software ook zonder de auto maker kan veranderen en je Citroën C6 kunt remappen. Door deze uitvinding kun je met de geschikte apparatuur zonder de Citroën C6 fabrikant het maximale uit je Citroën C6 halen.

Ja, doordat je bij het auto Citroën C6 chippen zorgt voor een efficiëntere verbranding in de motor verbeter je ook de efficiëntie. Tot 15% minder brandstofverbruik na het chippen van je Citroën C6! Dit is alleen niet van toepassing als je na het chippen van je auto je rijstijl aanzienlijk veranderd.

Ook hebben we een speciale manier van chiptuning genaamd ECO tuning. Hierbij concentreren we ons compleet op brandstofverbruik verminderen en is het aantal extra vermogen vaak klein. Bekijk alle informatie over Citroën C6 eco tuning voor brandstof besparen.

Op een verkeerde manier chippen is zeker slecht voor je auto. Je kan je ECU (motor computer) beschadigd raken door slechte apparatuur.
Slechte lucht brandstof verhoudingen in de programmatuur kunnen je motor ook beschadigen. Wij proberen daarom het wiel niet opnieuw uit te vinden en maken gebruik van uitgebreid geteste chiptuning software. Gemaakt door ervaren chiptuners op een testbank.

Als je binnen alle millieu wetten blijft is je auto Citroën C6 chippen legaal. Het controleren van deze millieu grenzen is namelijk bijzonder moeilijk. Ook de APK is niet in de mogelijkheid om dit te controleren. Voor Mijn Chiptuning is het ook niet mogelijk te graderen dat jij binnen de wettelijke genzen blijft.

Door heel Nederland heeft Mijn Chiptuning tuning locaties. Hieronder is het mogelijk om al de chiptuning locaties vinden: Er zijn ook andere steden waar we bij in de buurt zitten. Dit zijn: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Als u dus op zoek bent naar een remapping bedrijf in de buurt van deze steden zijn we je graag van dienst.

Klaar terwijl u wacht

Stage 1 van de chiptuning houdt in dat er geen fysieke transformatie plaatsvindt, maar een wijziging op de standaard ECU.

De totale wachttijd is hierdoor beperkt tot een paar uur.

Voor stage 2 tuning is dit niet het geval. Dan maken we een aantal fysieke aanpassingen aan uw auto en bent u uw Citroën C6 dus even kwijt.