chiptuning: maatwerkmogelijkheden gericht op de klant

Ontdek wat chiptuning voor uw Citroën C3 Picasso auto kan doen:

De ecu software van uw Citroën C3 Picasso is gestandaardiseerd, en wordt compleet bestuurd door een computer.De ECU is afgesteld om een bepaald gestandaardiseerd vermogen te behalen, namelijk dat van in de autobrochure.

Echter kan uw Citroën C3 Picasso vaak vele malen meer dan dit “standaard vermogen” en dit is op te lossen door auto tuning.

Door het tunen van uw Citroën  kunnen we binnen een paar uur een vermogens verbetering bewerkstelligen van tussen de 15 en 35%.

Daarbovenop zorgt chiptuning bij ons ervoor dat je tot wel 15% minder uitstoot zal hebben.

In het dagelijks rijden in uw Citroën C3 Picasso gaat u opCitroën C3 Picassoen dat uw Citroën C3 Picasso auto veel lekkerder rijdt door chiptuning. Doordat hij sneller optrekt en veel consequenter is in het leveren van vermogen.

Voordelen tunen van uw auto:​​

Sneller optrekken

Mooier geluid uit uw Citroën

Aangenaam rijden​ met uw auto​

Brandstofverbruik wordt minder van uw Citroën C3 Picasso

Hoe werkt het?​

We starten het proces met een afspraak bij een locatie bij u in de omgeving. We zetten uw auto op een speciale batterijtester. Tijdens het chiptunen is het de bedoeling dat de Citroën C3 Picasso een maximum aan stabiele spanning bekomt, en hiervoor zorgt de batterijtester.

Daarna gaan we over tot het uitlezen van de auto om eventuele errors op te sporen, en nemen we natuurlijk een reservekopie. De softwaregegevens worden door onze inhouse Citroën C3 Picasso chiptuning engineer onderworpen. Deze Citroën C3 Picasso ingenieur vergelijkt de software met een database van software versies van vroegere chiptunes.

Hierna neemt hij de software compatibel met jouw wagen, en enkel de performance ondergaat een verandering. Een specifieke chiptuning op maat voor uw Citroën C3 Picasso dus. Dat gebeurt wel met ondersteuning van de chiptuning database.

De software die we zullen toepassen tijdens het chiptuning proces is erg precies onder de loep genomen.

Op die manier wordt de snelheid en de veiligheid van de Citroën C3 Picasso een garantie die wij u kunnen geven. Zonder uw Citroën C3 Picasso voor honderden euro’s te moeten testen.

Hierdoor kunnen wij goedkope chiptuning verstrekken. Terwijl de kwaliteit goed en meestal beter is dan wanneer je Citroën C3 Picasso in een middagje op een dyno tuned. Wij verkiezen onze eigen software om te chiptunen, omdat deze gedetaileerder is en omdat we ervoor kiezen onze eigen notie te gebruiken tijdens het proces.

Krijg gelijk een rapport met het geschatte vermogen na het Citroën C3 Picasso chiptunen

Veilige chiptuning door:

Diepgaande kennis van de motor computer en van uw auto

Speciale voeding tijdens tijdens de chiptuning

We back-uppen uw software eerst

Gebruik van beste tuning bestanden

Kom erachter wat chippen met je auto kan doen:

Verschillende vormen Citroën C3 Picasso motor tuning:

Het is voorkomend om de kracht van de motor te doen vermeerderen aan de hand van verschillende methodes, en die leggen we onderaan uit:

Stage 1 Citroën C3 Picasso OBD chiptuning

Stage 1 chiptuning Citroën C3 Picasso is de meest gevraagde vorm van chiptuning. Bij deze manier wordt gebruik gemaakt van de Obd-poort in de auto.

Door dit gemak is deze voordelige manier van auto chiptuning erg geliefd en komt ze veel voor. Via OBD kan je namelijk alle onderdelen van je ECU die aansprakelijk zijn voor het vermogen van uw Citroën C3 Picasso aanpassen. Zonder de Citroën C3 Picasso ECU uit elkaar te hoeven halen.

Klik op de link voor ons antwoord op tuning goed of slecht? is een vraag die we regelmatig gemailt krijgen. Als je op de blauwe tekst klikt, kun je ons antwoord lezen.

Je auto ziet er hetzelfde uit, maar de performance werd opgedreven!

Stage 2 Citroën C3 Picasso chiptuning

De term chiptunen verhult al wat dit inhoudt. Via deze optie vindt een fysieke verandering van de auto plaats. Een sportuitlaatdemper of een gunstiger systeem om de motor te koelen, zijn hier enkele voorbeelden van.

Deze manier van tuning kun je ook combineren met chip tunen. Dit wordt ook wel stage 2 chiptuning Citroën C3 Picasso genoemd. Hierbij pas je de Citroën C3 Picasso auto fysiek aan en de software waardoor je het maximale uit je auto haalt.

Stage 2 Citroën C3 Picasso chiptuning is weggelegd voor een welgesteld klantenbestand dat hoge eisen stelt aan de performance en look van hun Citroën C3 Picasso.

Vraag een offerte aan en weet precies wat het nieuwe vermogen van uw Citroën C3 Picasso kan worden!

Gespecialiseerde notie over Citroën C3 Picasso ECU's

Omdat we gespecialiseerd zijn in ECU software zijn onze services een garantie op hoogstaande autotuning.

Onze know-how beperkt zich niet enkel tot chiptunen, aangezien we ook gespecialiseerd zijn in verscheidene overige software modificaties zoals bijvoorbeeld roetfilterverwijderingen. Wie koos voor chiptuning bij een andere instantie, kiest er vaak voor om als tweede keus bij ons aan te kloppen, en hiervoor staan we bekend.

ECU chiptuning
Voor het repareren van uw ECU (motor computer) zijn we ook in staat om afgesloten onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Fabrikanten chippen hun auto’s wel. Het zit namelijk zo:

Auto producenten leveren auto’s in verschillende modellen. Deze modellen hebben verschillende vermogens snellere modellen zijn natuurlijk duurder.
Auto makers maken om kosten en tijd te sparen één motor voor al deze modellen.

Vervolgens chippen ze de motor voor elk model met andere sfotware, zodat ze een ander vermogen hebben. Gelukkig zijn er slimme gasten achter gekomen dat je deze programmatuur ook zonder de Citroën C3 Picasso fabrikant kan aanpassen en je auto Citroën C3 Picasso kunt remappen. Door deze uitvinding kun je met de goede apparatuur zonder de auto fabrikant het maximale uit je auto Citroën C3 Picasso halen.

Zeker, doordat je bij het chippen van je Citroën C3 Picasso zorgt voor een betere verbranding in de motor verbeter je ook de efficiëntie. Chiptuning kan brandstofverbruik tot wel 15% terug dringen! Dit is echter niet van toepassing als je na het chiptunen je rijstijl aanzienlijk aanpast.

Eco tuning is een manier van chippen die ook interessant is. Hierbij concentreren we ons volledig op brandstofverbruik verminderen en is het aantal toegevoegde vermogen minimaal. Zie hier alle informatie over eco tuning Citroën C3 Picasso.

Slechte chiptuning kan zeker slecht zijn voor je auto Citroën C3 Picasso. Door slechte apparatuur zou je de motor computer beschadigd raken.
Ook kan er door een slechte brandstof zuurstof verhouding een aantal componenten in uw auto Citroën C3 Picasso beschadigen. Daarom maken wij alleen gebruik van de beste apparatuur en tuning files die uitgebreid getest zijn in een lab.

Het chiptunen van je auto Citroën C3 Picasso is legaal. Zolang je binnen alle wettelijke milieu grenzen blijft. Het controleren van deze millieu grenzen is namelijk bijzonder lastig. Ook de APK is niet in staat om dit te controleren. Voor Mijn Chiptuning is het ook niet mogelijk te graderen dat jij binnen de wettelijke limieten blijft.

Mijn Chiptuning heeft verschillende tuning locaties gevestigd door nederland. Onze Mijn Chiptuning locaties kun je beneden vinden: Andere plekken waar we in de buurt zitten zijn: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Als u dus zoekend bent naar een tuning bedrijf in de buurt van deze plaatsen helpen we je graag verder.

U kan rustig blijven zitten tijdens de auto chip tuning

Stage 1 van de chiptuning houdt in dat er geen uiterlijke aanpassing plaatsvindt, maar een wijziging op de standaard ECU.

Hierdoor zijn we vaak al binnen enkele uren klaar met het tunen van uw Citroën C3 Picasso auto.

Stage 2 van de tuning is verschillend. Dan maken we een aantal fysieke aanpassingen aan uw auto en bent u uw auto dus even kwijt.