chiptuning Citroën C2 op maat

Ontdek wat chiptuning voor uw Citroën C2 auto kan doen:

Het motormanagementsysteem van uw Citroën C2 is een standaard software, en deze werkt vaak niet optimaal.De reden hiervoor is dat deze software exact het standaard vermogen moet halen dat in de autobrochure staat vermeld.

Het chippen van uw auto is de uitgelezen optie om uw Citroën C2 een groter vermogen te geven.

Chiptuning bij ons kan ervoor zorgen dat we in een paar uur uw auto kunnen voorzien van een vermogensverbetering die ligt tussen de 15 en 35%.

Terwijl we de brandstofuitstoot tot wel 15% terug dringen.

Dag in dag uit zal het autorijden veel fijner en gesmeerd aanvoelen als gevolg van de chiptuning. Doordat de wagen sneller optrekt en veel consequenter is in het leveren van kracht.

Voordelen tunen van uw Citroën C2:​​

Sportiever karakter

Mooier geluid

Comfortabeler rijden​​

Verminderd brandstof gebruik

Hoe werkt het?​

We starten het proces met een afspraak bij een tuning locatie bij u in de omgeving. Dit houdt in dat we uw wagen aansluiten op een accutester. Die zorgt ervoor dat uw Citroën C2 auto op volledige stabiele volt blijft tijdens de chiptuning.

Vervolgens lezen we de software van uw auto uit, en maken we er een reservekopie van. Daarna wordt uw software opgestuurd naar een chiptuning specialist. Daarna sturen we de gegevens van uw Citroën C2 aan onze engineer die gespecialiseerd is in chiptuning. Deze Citroën C2 ingenieur vergelijkt de statistieken met een database van software versies van vroegere chiptunes.

De chiptuning Citroën C2 engineer kiest de software uit die het meest aansluit bij uw Citroën C2, en hij zal uitsluitend de performance opdrijven. Elke wagen is, en onze chiptuning gebeurt daarom op maat. Maar wel met gebruik van eerder getunede software.

De getunede software waar op wordt gesteund is bij een vermogensbank meermaals gecontroleerd.

We kunnen zo de rijsnelheid en de safety van uw Citroën C2 auto waarborgen. En zo moet u geen cash uit te geven aan een controletst van uw Citroën C2.

Hierdoor kunnen wij goedkope chiptuning bieden. Je auto in enkele uren laten chiptunen door middel van eendyno biedt veel minder garantie op degelijk maatwerk. Wij verkiezen onze eigen software om te chiptunen, omdat deze gedetaileerder is en omdat we verkiezen onze eigen specialisme te gebruiken tijdens het chiptunen.

Na het Citroën C2 chiptunen krijgt de klant meteen een rapport van de geraamde performance van de auto.

Veilige chiptuning door:

Specialistische kennis

Speciale voeding tijdens gedurende het chippen

Een kopie van de oude staat

Gebruik van goede chiptuning software

Ontdek wat chiptuning voor uw auto kan doen:

Verschillende vormen Citroën C2 motor tuning:

Voor het Citroën C2 motor vermogen te maximaliseren zijn verscheidene methodes en dit zijn de methodes die we hieronder uit de doeken doen:

Methode 1: Citroën C2 OBD chiptuning

Het OBD-chiptuning systeem is waarschijnlijk de meest gekende manier voor het Citroën C2 chippen. Met obd chiptuning maken we gebruik van de obd connector in uw Citroën C2.

Door dit gemak is deze voordelige methode van auto chiptuning erg populair en komt ze veel voor. OBD zorgt ervoor dat het vermogen van de Citroën C2 auto door een wijziging van het motormanagementsysteem wordt opgedreven. OBD is een chiptuning optie waar je de ECU niet nodeloos moet uit elkaar halen.

Lees een vaak vraag:

Kort gezegd betekent chiptuning een Citroën C2 met meer performance, zonder dat je auto er een fysieke make-over voor hoeft te ondergaan!

Citroën C2 chiptuning Stage 2

De naam zegt het al. Bij deze methode van Citroën C2tuning maak je uiterlijke wijzigingen aan de Citroën C2 auto. Voorbeelden hiervan zijn een sportdemper op de uitlaat van uw Citroën C2 auto, of een effectievere motorkoeling.

Door te kiezen voor tevens fysieke reparaties als voor chiptuning kan je het maximale vermogen van je Citroën C2 auto behalen. De term die hiervoor wordt gebruikt is stage 2 Citroën C2 chiptuning. Door de software op punt te zetten én de auto ook fysiek te gaan verbeteren, wordt je wagen optimaal.

Stage 2 Citroën C2 chiptuning is weggelegd voor een welgesteld publiek dat hoge eisen stelt aan de performance en look van hun Citroën C2.

Kom erachter wat chiptuning met je auto doet:

Specialistische ECU programmatuur inzicht

Doordat wij diepe know-how hebben over de software van uw Citroën C2 auto kunnen wij zorgen voor een kwalitatief hoge Citroën C2 chiptuning.

Onze know-how beperkt zich niet enkel tot chiptunen, aangezien we ook specialistisch zijn in verschillende overige software modificaties zoals bijvoorbeeld roetfilterverwijderingen. Wie koos voor chiptuning bij een andere instantie, kiest er vaak voor om als tweede keus bij ons aan te kloppen, en hiervoor staan we bekend.

ECU chiptuning
Voor het repareren van uw ECU (motor computer) is Mijn Chiptuning in staat om beveiligde onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Citroën C2 chiptunen hun auto’s wel. Dit is hoe het werkt:

Auto makers leveren auto’s in een aantal verschillende modellen. De auto types verschillen in zowel vermogen als prijs.
Elk type krijgt ongeveer dezelfde motor, hiermee sparen auto makers ontwikkel- en productiekosten.

Vervolgens chippen ze de motor voor elk model met andere sfotware, zodat ze een ander vermogen hebben. Gelukkig zijn er slimme techneuten achter gekomen dat je deze programmatuur ook zonder de auto fabrikant kan veranderen en je auto kunt chiptunen. Hierdoor kun je met de juiste apparatuur zonder de auto maker het maximale uit je auto halen.

Ja, doordat je bij het chippen van je Citroën C2 zorgt voor een betere verbranding in de motor Verminder je ook het brandstofgebruik. Tot 15% minder brandstofverbruik na het laten chippen van je Citroën C2! Ditgene is alleen niet van toepassing als je na het chiptunen je rijstijl aanzienlijk aanpast.

Ook hebben we een speciale methode van chiptuning genaamd ECO tuning. Hierbij focussen we ons volledig op brandstofverbruik verminderen en is het aantal toegevoegde vermogen vaak klein. Lees alle informatie over Citroën C2 eco tuning voor brandstof besparen.

Amateuristische chiptuning kan zeker slecht zijn voor je auto Citroën C2. Door verkeerde apparatuur zou je de ECU (motor computer) beschadigd raken.
Verkeerde lucht brandstof verhoudingen in de software kunnen je motor ook beschadigen. Daarom maken wij alleen gebruik van de beste apparatuur en software die uitgebreid getest zijn op een dyno.

Het chippen van je auto Citroën C2 is legaal. Zolang je binnen alle door de wet bepaalde milieu grenzen blijft. Echter is het controleren van de eerder genoemde millieu kaders erg lastig. De APK is zelfs niet in de mogelijkheid om dit te toetsen. Daardoor kunnen wij u niks garanderen op legaliteit.

Wij hebben meerdere tuning locaties gevestigd door heel Nederland. Onze chiptuning vestigingen kun je hieronder bekijken: We zitten ook in de buurt van: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Als u dus zoekend bent naar een tuning bedrijf in de buurt van deze steden helpen we je graag verder.

U kan rustig blijven zitten tijdens de auto chip tuning

Bij onze stage 1 Citroën C2 chiptuning zijn alle aanpassingen op uw originele ECU zonder fysieke modificaties aan uw Citroën C2 auto.

Daarom is je auto al getuned in een luttele paar uur, terwijl je rustig wacht!

De situatie is anders bij stage 2. Omdat er specifieke uiterlijke modificaties aan de Citroën C2 zullen plaatsvinden, moet de klant het voor een vooraf afgesproken tijd zonder Citroën C2 doen.