chiptuning BMW 7 serie: elke BMW 7 serie auto krijgt een klantgerichte en passende aanpak

Wat voor voordelen heeft chiptuning?

De ecu van uw BMW 7 serie auto is een standaard software, en deze werkt vaak niet optimaal.De ECU is afgesteld om een specifiek gestandaardiseerd vermogen te behalen, namelijk dat van in de brochure van de auto.

Echter kan uw BMW 7 serie vaak vele keren meer dan dit “standaard vermogen” en dit is op te lossen door auto chip tuning.

Door het chippen van uw BMW auto  kunnen we binnen een paar uur een vermogens verbetering verwezenlijken van tussen de 15 en 35%.

Daarbovenop zorgt chiptuning bij ons ervoor dat je tot wel 15% minder uitstoot zal hebben.

auto tuning zal ervoor zorgen dat het besturen van je BMW 7 serie veel fijner en “sneller” aanvoelt, autorijden wordt pure fun! Doordat de wagen vlugger optrekt en veel consistenter is in het leveren van kracht.

Voordelen tunen van uw BMW 7 serie auto:​​

Meer PK's uit uw BMW

Sportiever geluid

Aangenaam rijden​ met uw BMW 7 serie​

Brandstofverbruik wordt minder

Hoe gaat dat precies, chiptuning van een BMW 7 serie?​

Bij stage 1 tuning BMW 7 serie plant u een afspraak bij één van onze locaties bij u in de buurt. We zetten uw auto op een speciale batterijtester. De accu controller biedt de garantie dat tijdens de chiptuning, de wagen de hoogste stabiele volt behaalt.

Daarna zal de software van uw auto worden uitgelezen, en worden alle bekomen gegevens door ons bewaard. Hierna wordt uw software gestuurd naar een chiptuning BMW 7 serie specialist. Daarna verzenden we de software van uw BMW 7 serie aan onze engineer die gespecialiseerd is in merk(naam) tuning. Onze gespecialiseerde engineer beschikt over een chiptuning database en zal de software van uw BMW 7 serie auto hiermee vergelijken.

De chiptuning BMW 7 serie engineer kiest de software uit die het meest aansluit bij uw BMW 7 serie auto, en hij zal uitsluitend de performance opdrijven. Dat houdt m.a.w. maatwerk in passend bij de noden van de BMW 7 serie. Dat gebeurt wel met ondersteuning van de chiptuning database.

De software die we gebruiken voor het chippen van uw BMW 7 serie auto werd uitgebreid getest op eenvermogensbank.

Op die manier wordt de snelheid en de safety van de auto een garantie die wij u kunnen geven. En zo hoeft u geen geld uit te geven aan een controletst van uw BMW 7 serie auto.

Dat is de reden waarom wij een voordelige chiptuning kunnen aanbieden aan onze klanten. Een vermogensbank is een veel minder goeie oplossing om je auto te laten chiptunen. De chiptuning software die wij hanteren biedt veel meer perspectief op een precieze know-how en werkt veel grondiger.

De klant krijgt à la minute de resultaten van de chiptuning engineer, namelijk hoeveel hij raamt dat de performance is.

Onze chiptuning is veilig:

Diepgaande kennis van de ECU (motor computer) en van uw BMW 7 serie

Goede voeding tijdens tijdens het tunen

Een back-up van de oude staat

Gebruik van goede chiptuning bestanden

Ontdek wat het chippen voor uw BMW 7 serie auto kan doen:

Verschillende vormen BMW 7 serie motor tuning:

Voor het BMW 7 serie motor vermogen te vergroten zijn verschillende manieren en dit zijn de manieren die we hieronder uitleggen:

Methode 1: BMW 7 serie OBD chiptuning

OBD tuning op maat BMW 7 serie is een populaire manier om je auto te chippen. Bij deze manier wordt gebruik gemaakt van de OBD-connector in de BMW 7 serie.

Omdat deze methode voordelig is en ze erg efficiënt en gerespecteerd is, kiest de klant vaak voor deze optie. OBD zorgt ervoor dat de performance van de BMW 7 serie auto door een wijziging van het motormanagementsysteem wordt verhoogd. Met deze manier moet je zelfs de BMW 7 serie ECU niet te ontmantelen.

Klik op de blauwe tekst voor ons antwoord op “tuning goed of slecht” is een vraag die we regelmatig ontvangen. Als je op de vraag klikt, kun je ons antwoord lezen.

Je BMW 7 serie ziet er gelijk uit, maar de performance werd gemaximaliseerd!

Stage 2 chiptuning BMW 7 serie

De term chiptunen verhult al wat dit inhoudt. Via deze methode vindt een fysieke verandering van de BMW 7 serie auto plaats. Voorbeelden hiervan zijn een sportdemper op de uitlaat van uw auto, of een effectievere motorkoeling.

Deze manier van tuning kun je ook combineren met chip tunen. Men noemt deze methode ook wel stage 2 BMW 7 serie chiptuning. Hierbij pas je de BMW 7 serie auto fysiek aan en de software waardoor je het maximale uit je BMW 7 serie auto haalt.

Stage 2 BMW 7 serie chiptuning is weggelegd voor een welgesteld klantenbestand dat hoge eisen stelt aan het vermogen en look van hun BMW 7 serie auto.

Kom erachter wat chiptuning met je auto kan doen:

Gespecialiseerde know-how over ECU's

Wij beloven u de meest kwalitiatieve diensten op de markt voor een tuning van uw auto.

Zo doen wij buiten chiptuning BMW 7 serie ook diverse andere software aanpassingen voor BMW 7 serie auto’s als roetfilterverwijderingen. Ook worden wij vaak gevraagd om ECU’s die bij een eerdere poging tot tuning stuk zijn gegaan, te repareren.

ECU chiptuning
Bij reparaties kunnen we zelfs de beveiligde onderdelen van de ECU (motor computer) in uw auto aanpassen. beveiligde onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

BMW 7 serie chiptunen hun auto’s wel. Het werkt namelijk zo:

Auto makers leveren auto’s in een aantal verschillende modellen. De vermogens en prijs van de modellen verschillen.
Elk type krijgt ongeveer dezelfde motor, hiermee sparen auto makers ontwikkel- en productiekosten.

Deze enkele motor chippen ze vervolgens met verschillende software voor elk auto model. Er zijn gelukkig een aantal koppen die hebben ontdekt hoe je zonder auto maker je auto kunt chiptunen. Hierdoor kunnen chiptuning bedrijven veel goedkoper een beter vermogen uit je BMW 7 serie halen.

Ja, doordat je bij het chippen van je auto zorgt voor een betere verbranding in de motor verbeter je ook de efficiëntie. Tot 15% minder brandstofverbruik na het chippen van je BMW 7 serie! Mits je je rijstijl hetzelfde houd natuurlijk.

Eco tuning is een methode van chippen die ook interessant is. Hierbij focussen we ons volledig op brandstofverbruik verminderen en is het aantal extra vermogen minimaal. Meer uitleg over BMW 7 serie eco chip tuning voor brandstof besparen.

Amateuristische chiptuning kan zeker slecht zijn voor je auto. Je kan je ECU (motor computer) beschadigd raken door verkeerd afgestelde apparatuur.
Ook kan er door een verkeerd afgestelde brandstof zuurstof verhouding een aantal onderdelen in uw auto kapot maken. Wij proberen daarom het wiel niet opnieuw uit te vinden en maken gebruik van uitgebreid geteste files. Geschreven door ervaren tuners op een dyno.

Het chiptunen van je BMW 7 serie is legaal. Zolang je binnen alle wettelijke milieu grenzen blijft. Het controleren van deze millieu limieten is namelijk bijzonder moeilijk. De Algemene Periodieke Keuring (APK) is zelfs niet in staat om dit te toetsen. Daardoor kunnen wij u niks garanderen op legaliteit.

Mijn Chiptuning beschikt over verschillende chiptuning locaties gevestigd door Nederland. Beneden ziet u een lijst van onze chiptuning vestigingen We zitten ook vlakbij: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Als u dus op zoek bent naar een tuning bedrijf in de omgeving van deze plaatsen helpen we je graag verder.

Klaar terwijl u wacht

Stage 1 van de chiptuning houdt in dat er geen uiterlijke aanpassing plaatsvindt, maar een wijziging op de standaard ECU.

De totale wachttijd is hierdoor beperkt tot een paar uur.

Voor stage 2 tuning is dit niet het geval. Omdat er specifieke uiterlijke modificaties aan de BMW 7 serie zullen plaatsvinden, moet de klant het voor een vooraf afgesproken tijd zonder BMW 7 serie doen.