chiptuning: elke BMW 5 serie auto krijgt een klantgerichte en passende aanpak

Ontdek wat chiptuning voor uw auto kan doen:

De ecu software van uw auto is gestandaardiseerd, en wordt compleet bestuurd door een computer.De ECU is afgesteld om een specifiek gestandaardiseerd vermogen te behalen, namelijk dat van in de brochure van de auto.

Echter kan uw auto vaak vele malen meer dan dit “standaard vermogen” en dit is op te lossen door auto chiptuning.

Door het tunen van uw BMW  kunnen we binnen een paar uur een vermogens verbetering bewerkstelligen van tussen de 15 en 35%.

Terwijl we de brandstofuitstoot tot wel 15% verminderen.

Dag in dag uit zal het rijden veel fijner en gesmeerd aanvoelen als gevolg van de chiptuning. Doordat de auto sneller optrekt en veel consistenter is in het leveren van vermogen.

Voordelen tunen van uw BMW 5 serie:​​

Meer vermogen uit uw BMW

Geluid klinkt mooier

Meer rijplezier uit uw auto​

Brandstofverbruik wordt minder

Hoe gaat het in zijn werk?​

Voor stage één chiptuning BMW 5 serie plant u een afspraak bij één van onze locaties bij u in de buurt. We zullen de capaciteit van de accu van uw auto nagaan door middel van een accutester. De accu controller biedt de garantie dat tijdens de chiptuning, de wagen de hoogste stabiele spanning behaalt.

Vervolgens lezen we de software van uw auto uit, en maken we er een backup van. De statistieken worden door onze BMW 5 serie chiptuning engineer onderworpen. Onze gespecialiseerde ingenieur beschikt over een chiptuning database en zal de software van uw BMW 5 serie hiermee vergelijken.

Vervolgens pakt hij de versie die het beste bij jouw BMW 5 serie auto past en zorgt dat alleen de software verantwoordelijk voor het vermogen wordt aangepast bij de chiptuning BMW 5 serie. Elke wagen is, en onze chiptuning gebeurt daarom op maat. Dat gebeurt wel met ondersteuning van de chiptuning database.

De getunede software waar op wordt gesteund is bij een vermogensbank meermaals geinspecteerd.

We kunnen zo de snelheid en de veiligheid van uw auto waarborgen. Zo kunt u een paar honderd euro uitsparen aan uw BMW 5 serie nodeloos te laten controleren.

Onze klanten genieten daarom van een chiptuning die interessant is voor de portemonnee. Je BMW 5 serie in enkele uren laten chiptunen door middel van eentestbank biedt veel minder garantie op precies maatwerk. De chiptuning software die wij hanteren biedt veel meer perspectief op een diepgaande know-how en werkt veel diepgaander.

De klant krijgt à la minute de resultaten van de chiptuning engineer, namelijk hoeveel hij raamt dat de performance is.

Onze chiptuning is veilig:

Specialistische kennis

Goede accu voeding tijdens het chippen

Eerst een goede kopie van de oude staat van uw BMW 5 serie

Gebruik van goede tuning files

Vraag een prijsinschatting aan en weet precies wat het grotere vermogen van u BMW 5 serie auto kan worden!

De opties voor het tunen van de motor:

Het opdrijven van de performance kan op diverse manieren, namelijk:

Methode 1: BMW 5 serie OBD chiptuning

Stage 1 chiptuning BMW 5 serie is de meest populaire vorm van chiptuning. Met stage 1 obd tuning maken we gebruik van de obd connector in uw BMW 5 serie auto.

Omdat deze variant voordelig is en ze erg doordacht en hoogstaand is, kiest de klant vaak voor deze optie. OBD zorgt ervoor dat de performance van de auto door een wijziging van het motormanagementsysteem wordt verhoogd. OBD is een chiptuning methode waar je de ECU niet nodeloos moet uit elkaar halen.

Antwoord op een regelmatig vraag:

Je BMW 5 serie ziet er hetzelfde uit, maar de performance werd opgedreven!

BMW 5 serie chiptuning Stage 2

De naam zegt het al. Deze methode houdt in dat er dus een verandering zal plaatsvinden in hoe de BMW 5 serie auto er in ieder geval onder de motorkap zal uitzien. Bijvoorbeeld een sport uitlaat of/en betere motorkoeling.

Door te kiezen voor zowel fysieke reparaties als voor chiptuning kan je het maximale vermogen van je BMW 5 serie auto behalen. Men noemt deze methode ook wel stage 2 chiptuning BMW 5 serie. Door de software op punt te zetten én de auto ook fysiek te gaan verbeteren, wordt je wagen optimaal.

Deze vorm van BMW 5 serie chiptuning is voor klanten die het uiterste uit hun auto willen halen en daar ook behoorlijk budget voor hebben.

Vraag een prijsopgave aan en weet precies wat het nieuwe vermogen van u BMW 5 serie kan worden!

Diepgaande kennis over ECU software: onze meerwaarde

Doordat wij ver reikende kennis hebben over de software van uw BMW 5 serie auto kunnen wij zorgen voor een kwalitatief hoge BMW 5 serie chiptuning.

Onze know-how beperkt zich niet enkel tot chiptunen, aangezien we ook gespecialiseerd zijn in verscheidene overige software modificaties zoals bijvoorbeeld roetfilterverwijderingen. Wie koos voor chiptuning bij een andere instantie, kiest er vaak voor om als tweede keus bij ons aan te kloppen, en hiervoor staan we bekend.

ECU chiptuning
Bij reparaties kunnen we zelfs de beveiligde onderdelen van de motor computer in uw auto aanpassen. beveiligde onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Chiptunen doen de auto makers ook. Dit is hoe het werkt:

Een auto maker levert hun auto’s in een aantal modellen. De modellen verschillen in zowel aantal pk als kosten.
Omdat auto fabrikanten niet voor elk model een nieuwe motor kan ontwikkelen maken ze een enkele motor voor alle modellen.

Ze chippen vervolgens elk type met een andere software zodat ze wel een ander vermogen hebben. Gelukkig zijn er slimme gasten achter gekomen dat je deze software ook zonder de BMW 5 serie producent kan aanpassen en je BMW 5 serie kunt chippen. Hierdoor kun je met de geschikte apparatuur zonder de BMW 5 serie fabrikant het maximale uit je BMW 5 serie halen.

Zeker, doordat je bij chiptuning zorgt voor een betere verbranding in de motor verbeter je ook de efficiëntie. Het BMW 5 serie chippen kan brandstofverbruik tot wel 15% verminderen! Zolang je je rijstijl gelijk houd uiteraard.

Eco tuning is een manier van chippen die ook interessant is. Hierbij focussen we ons compleet op brandstofverbruik verminderen en is het aantal toegevoegde vermogen minimaal. Meer info over BMW 5 serie eco tuning klik hier.

Amateuristische chiptuning kan zeker slecht zijn voor je auto. Je kan je ECU (motor computer) beschadigd raken door verkeerde apparatuur.
Verkeerd afgestelde lucht brandstof verhoudingen in de software kunnen je BMW 5 serie ook beschadigen. Daarom maken wij alleen gebruik van de beste apparatuur en tuning files die uitgebreid getest zijn op een testbank.

Het chiptunen van je auto BMW 5 serie is legaal. Zolang je binnen alle door de wet bepaalde milieu kaders blijft. Het controleren van deze millieu grenzen is namelijk bijzonder moeilijk. Ook de APK is niet in staat om dit te controleren. Hierdoor kunnen wij u niks garanderen op millieu gebied.

Door heel het land hebben we vestigingen. De Mijn Chiptuning locaties kun je beneden bekijken Er zijn ook andere plekken waar we bij in de buurt zitten. Dit zijn: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Als u dus op zoek bent naar een auto chiptuning bedrijf in de omgeving van deze locaties helpen we je graag verder.

U kan rustig blijven zitten tijdens de chip tuning

Chiptuning stage 1 wil bij ons zeggen: het maximum halen uit de auto, zonder dat hierbij veranderingen BMW 5 seriebaar zijn door het blote oog.

De totale wachttijd is hierdoor beperkt tot een paar uur.

Stage 2 van de tuning is verschillend. Dan maken we een aantal fysieke aanpassingen aan uw BMW 5 serie auto en bent u uw BMW 5 serie dus even kwijt.