chiptuning Audi SQ8: maatwerkmogelijkheden gericht op de klant

Welke positieve aspecten zijn er verbonden aan mijn Audi SQ8 chiptunen?

De ecu software van uw Audi SQ8 auto is gestandaardiseerd, en wordt helemaal bestuurd door een computer.Aangezien deze is gemaakt om het vermogen te halen dat in de brochure staat.

Echter kan uw auto vaak vele malen meer dan dit “standaard vermogen” en dit is op te lossen door auto motor tuning.

In enkele uren kan je Audi SQ8 door chiptuning wel tussen de 15 à 35% meer vermogen krijgen.

Je auto is krachtiger, en zal tot wel 15% minder benzine verbruiken.

Dag in dag uit zal het autorijden veel fijner en gesmeerd aanvoelen door de chiptuning. Doordat de wagen sneller accelereert en veel consequenter is in het leveren van performance.

De voordelen Audi SQ8 auto chiptuning:​​

Sneller optrekken uit uw auto

Harder geluid uit uw Audi

Aangenaam rijden​​

Brandstofverbruik wordt minder van uw Audi SQ8

Hoe werkt het?​

Je maakt een afspraak bij een tuning locatie bij u in de buurt. Dit houdt in dat we uw wagen aansluiten op een accutester. De batterijtester biedt de garantie dat tijdens de chiptuning, de wagen de opperste stabiele volt behaalt.

Daarna lezen we de software van uw auto uit, en maken we er een backup van. Hierna wordt uw software gestuurd naar een chiptuning Audi SQ8 specialist. Daarna verzenden we de software van uw Audi SQ8 aan onze ingenieur die gespecialiseerd is in auto’s chippen. Eerdere chiptunes werden door onze chiptuning specialist opgenomen in een database, en dienen als vergelijkpunt met de software van uw Audi SQ8 auto.

Hierna neemt hij de software compatibel met jouw wagen, en enkel het vemogen ondergaat een verandering. Dat houdt m.a.w. maatwerk in passend bij de noden van de Audi SQ8. Dat gebeurt wel met ondersteuning van de chiptuning database.

De software die we benutten voor het chippen van uw Audi SQ8 is uitgebreid getest op eentestbank.

We kunnen zo de rijsnelheid en de veiligheid van uw auto waarborgen. En zo hoeft u geen geld uit te geven aan een controletst van uw auto.

Hierdoor kunnen wij goedkope chiptuning leveren. Terwijl de kwaliteit goed en vaak beter is dan wanneer je auto in een middagje op een vermogensbank tuned. Er zit in onze chiptuning software namelijk veel meer kennis en tijd.

Na het Audi SQ8 chiptunen krijgt de klant meteen een rapport van de geraamde performance van de Audi SQ8.

Veilige chiptuning:

Diepgaande kennis van de motor computer en van uw Audi SQ8 auto

Goede accu voeding tijdens de chiptuning

We back-uppen uw software eerst

Gebruik van de beste Audi SQ8 tuning bestanden

Kom erachter wat chiptuning met je auto kan doen:

Verschillende vormen Audi SQ8 motor tuning:

Het opdrijven van de performance kan op verschillende methodes, namelijk:

Methode 1: Audi SQ8 OBD chiptuning

OBD chiptuning Audi SQ8 is een geliefde methode om je Audi SQ8 te tunen. Bij deze manier wordt gebruik gemaakt van de OBD-connector in de auto.

Daardoor is dit een voordelige Audi SQ8 chiptuning methode en ook de populairste. OBD zorgt ervoor dat de performance van de Audi SQ8 door een wijziging van het motormanagementsysteem wordt verhoogd. OBD is een chiptuning optie waar je de ECU niet nodeloos moet uit elkaar halen.

Bekijk een vaak vraag:

Je auto ziet er hetzelfde uit, maar de performance werd opgedreven!

Stage 2 Audi SQ8 chiptuning

De naam zegt het helemaal. Bij deze vorm van Audi SQ8 tuning maak je uiterlijke wijzigingen aan de auto. Een veel komend voorbeeld is een sport uitlaat of/en betere motor cooling.

Door te kiezen voor zowel fysieke aanpassingen als voor chiptuning kan je het maximale vermogen van je auto behalen. Dit wordt ook wel stage 2 chiptuning Audi SQ8 genoemd. Hierbij pas je de auto fysiek aan en de software waardoor je het maximale uit je auto haalt.

Deze vorm van chiptuning Audi SQ8 is voor klanten die het uiterste uit hun auto willen halen en daar ook behoorlijk budget voor hebben.

Ontdek wat auto chippen voor uw Audi SQ8 kan doen:

Gespecialiseerde notie over ECU's

Omdat we gespecialiseerd zijn in ECU software zijn onze diensten een garantie op hoogstaande autotuning.

Onze know-how beperkt zich niet enkel tot chiptunen, aangezien we ook gespecialiseerd zijn in verscheidene overige software aanpassingen zoals bijvoorbeeld roetfilterverwijderingen. Wie koos voor chiptuning bij een andere instantie, kiest er vaak voor om als tweede keus bij ons aan te kloppen, en hiervoor staan we bekend.

ECU chiptuning
Voor het repareren van uw ECU (de computer van je auto) is Mijn Chiptuning zelfs in staat om afgesloten onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Remappen doen auto fabrikanten wel, maar op een andere manier. Het werkt namelijk zo:

Een auto fabrikant levert hun auto’s in meerdere modellen. De vermogens en prijs van de modellen verschillen.
Fabrikanten maken om kosten en tijd te sparen een enkele motor voor al deze modellen.

Ze chiptunen vervolgens elk type met een andere software zodat ze wel een ander vermogen hebben. Gelukkig zijn er slimme techneuten achter gekomen dat je deze software ook zonder de Audi SQ8 producent kan veranderen en je auto Audi SQ8 kunt remappen. Hierdoor kunnen chiptuning bedrijven veel voordeliger een groter aantal pk uit je auto halen.

Zeker, het chippen van je auto Audi SQ8 zorgt voor een betere verbranding in de motor. Dit betekent dus niet alleen meer vermogen, maar ook verminderd brandstofvebruik.. Tot 15% minder brandstofverbruik na het chippen van je auto! Dit is echter niet van toepassing als je na het chippen je rijstijl aanzienlijk aanpast.

Eco tuning is een vorm van chiptuning die ook interessant is. Hierbij focussen we ons volledig op brandstofverbruik verminderen en is het aantal extra vermogen vaak klein. Meer uitleg over Audi SQ8 eco chiptuning klik hier.

Slechte chiptuning kan zeker erg slecht zijn voor je auto. Je kan je ECU (motor computer) beschadigd raken door slechte apparatuur.
Verkeerde lucht brandstof verhoudingen in de programmatuur kunnen je auto Audi SQ8 ook beschadigen. Wij proberen daarom het wiel niet opnieuw uit te vinden en maken gebruik van uitgebreid geteste software. Gemaakt door ervaren tuners op een dyno.

Het chiptunen van je auto Audi SQ8 is legaal. Zolang je binnen alle wettelijke milieu kaders blijft. Jammer genoeg is het controleren van deze millieu limieten erg moeilijk. De Algemene Periodieke Keuring (APK) is zelfs niet in staat om dit te toetsen. Voor ons is het ook niet mogelijk te graderen dat jij binnen de wettelijke limieten blijft.

Wij hebben verschillende locaties gevestigd door heel Nederland. Beneden ziet u een kaart van de Mijn Chiptuning locaties Er zijn ook andere plekken waar we bij in de buurt zitten. Dit zijn: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Dus als u op één van deze plekken woont helpen we je ook graag verder met uw auto.

U kan rustig blijven zitten tijdens de auto chippen

Stage 1 van de chiptuning houdt in dat er geen fysieke transformatie plaatsvindt, maar een wijziging op de standaard ECU.

Daarom is je Audi SQ8 auto al getuned in een luttele paar uur, terwijl je rustig wacht!

De situatie is anders bij stage 2. Omdat er specifieke uiterlijke modificaties aan de auto zullen plaatsvinden, moet de klant het voor een vooraf afgesproken tijd zonder Audi SQ8 auto doen.