chiptuning: elke Audi Q3 auto krijgt een klantgerichte en individuele service

Ontdek wat chiptuning voor uw Audi Q3 kan doen:

De ecu software van uw auto is standaard ingesteld, en wordt helemaal bestuurd door een computer.De reden hiervoor is dat deze software exact het standaard vermogen moet halen dat in de autobrochure staat opgelijst.

Echter kan uw auto vaak vele malen meer dan dit “standaard vermogen” en dit is op te lossen door auto chiptuning.

In enkele uren kan je Audi Q3 auto door middel van chiptuning wel tussen de 15 à 35% meer performance krijgen.

Daarbovenop zorgt chiptuning bij ons ervoor dat je tot wel 15% minder benzine zal uitstoten.

auto laten chippen zal als gevolg hebben dat het besturen van je auto veel fijner en “krachtiger” aanvoelt, autorijden wordt een plezier! Je Audi Q3 zal rapper accelereren en het vermogen die hij hierbij aanlevert is veel consistenter.

De voordelen auto chiptuning:​​

Meer PK's

Geluid klinkt sportiever uit uw auto

Meer plezier ​

Brandstofverbruik wordt minder

Hoe gaat dat precies, chippenAudi Q3?​

Je maakt een afspraak bij een tuning locatie bij u in de buurt. Dit houdt in dat we uw wagen aansluiten op een accutester. Tijdens het chiptunen is het de bedoeling dat de auto een maximum aan stabiele volt bekomt, en hiervoor zorgt de batterij controller.

Hierna zal de software van uw Audi Q3 auto worden uitgelezen, en worden alle bekomen gegevens door ons bewaard. De softwaregegevens worden door onze Audi Q3 chiptuning engineer onderworpen. Eerdere chiptunes werden door onze chiptuning specialist opgenomen in een database, en dienen als vergelijkpunt met de software van uw Audi Q3.

Hierna neemt hij de software compatibel met jouw wagen, en enkel het vemogen ondergaat een modificatie. Elke wagen is, en onze chiptuning gebeurt daarom op maat. Maar wel met gebruik van eerder getunede software.

De software die we gebruiken voor het chippen van uw auto werd uitgebreid gecontroleerd op eenvermogensbank.

We kunnen zo de rijsnelheid en de safety van uw auto waarborgen. En zo moet u geen cash uit te geven aan een controletst van uw Audi Q3 auto.

Hierdoor kunnen wij goedkope chiptuning bieden. Je auto in enkele uren laten chiptunen door middel van eentestbank biedt veel minder garantie op precies maatwerk. Er zit in onze chiptuning software namelijk veel meer know-how en tijd.

De klant krijgt à la minute de resultaten van de software ingenieur, namelijk hoeveel hij raamt dat de performance is.

Veilige chiptuning:

Specialistische kennis

Speciale accu voeding tijdens het tunen

We back-uppen uw software eerst

Gebruik van goede chiptuning bestanden

Ontdek wat chiptuning voor u Audi Q3 kan doen:

Methodes voor Audi Q3 motor tuning:

Het is potentieel om de performance van de motor te doen vermeerderen aan de hand van verschillende manieren, en die leggen we hieronder uit:

Methode 1: Audi Q3 OBD chiptuning

Het OBD-tuning systeem is allicht de meest gekende manier voor het Audi Q3 chippen. Via deze manier heb je de OBD poort, die al in de Audi Q3 auto zit, nodig.

Door dit gemak is deze voordelige manier van Audi Q3 auto chiptuning erg populair en komt ze veel voor. OBD is een methode die via het aanpassen van de ECU een totale invloed heeft op de kracht van de Audi Q3 auto. Zonder de Audi Q3 ECU uit elkaar te hoeven halen.

Bekijk een regelmatig vraag:

Beknopt gezegd betekent chiptuning een Audi Q3 auto met meer kracht, zonder dat je auto er een fysieke make-over voor hoeft te ondergaan!

Audi Q3 chiptuning Stage 2

De naam zegt het al. Bij deze methode van Audi Q3 tuning maak je fysieke wijzigingen aan de Audi Q3. Voorbeelden hiervan zijn een sportdemper op de uitlaat van uw auto, of een effectievere motorkoeling.

Deze methode van tuning kun je ook combineren met chip tunen. Dit wordt ook wel stage 2 Audi Q3 chiptuning genoemd. Door de software op punt te zetten én de auto ook fysiek te gaan verbeteren, wordt je wagen optimaal.

Stage 2 chiptuning Audi Q3 is weggelegd voor een welgesteld publiek dat hoge eisen stelt aan het vermogen en look van hun Audi Q3.

Kom erachter wat chippen met je auto doet:

Specialistische ECU programmatuur kennis

Doordat wij ver reikende kennis hebben over de software van uw Audi Q3 kunnen wij zorgen voor een kwalitatief hoge chiptuning Audi Q3.

Onze know-how beperkt zich niet enkel tot chiptunen, aangezien we ook specialistisch zijn in verschillende overige software modificaties waaronder roetfilterverwijderingen. We zijn ook een veelgevraagde referentie wanneer het gaat om het herstellen van ECU’s die bij een mislukte chiptuning poging stuk zijn gegaan.

ECU chiptuning
Voor het repareren van uw ECU (motor computer) is Mijn Chiptuning ook in staat om beveiligde onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Dit doen auto makers wel, maar op een andere manier. Dit zit namelijk zo:

Een producent levert hun auto’s in een aantal types. Deze modellen hebben verschillende vermogens snellere modellen zijn uiteraard hoger in prijs.
Auto fabrikanten maken om kosten en tijd te besparen één motor voor al deze typen.

Deze enkele motor chippen ze vervolgens met verschillende software voor elk type auto. Er zijn gelukkig een aantal koppen die hebben uitgevonden hoe je zonder auto maker je auto Audi Q3 kunt remappen. Hierdoor kun je met de goede apparatuur zonder de auto maker het maximale uit je Audi Q3 halen.

Ja, het chippen van je auto zorgt voor een efficiëntere verbranding in je motor. Dit betekent dus niet alleen meer vermogen, maar ook verminderd brandstofvebruik.. Tot 15% minder brandstofverbruik na het chippen van je Audi Q3! Zolang je je rijstijl gelijk houd uiteraard.

Ook doen we een speciale vorm van chippen genaamd ECO tuning. Hierbij focussen we ons volledig op brandstofverbruik verminderen en is het aantal extra vermogen vaak klein. Voor meer info over Audi Q3 eco tuning klik hier.

Foute chiptuning kan zeker erg slecht zijn voor je auto Audi Q3. Door verkeerd afgestelde apparatuur zou je de ECU (de computer van je auto) beschadigd raken.
Verkeerd afgestelde lucht brandstof verhoudingen in de software kunnen je auto ook beschadigen. Wij proberen daarom het wiel niet opnieuw uit te vinden en gebruiken uitgebreid geteste files. Gemaakt door ervaren chiptuners op een testbank.

Als je binnen alle millieu grenzen blijft is je auto chippen legaal. Het controleren van deze millieu limieten is namelijk bijzonder moeilijk. Ook de Algemene Periodieke Keuring (APK) is niet in staat om dit te toetsen. Voor Mijn Chiptuning is het ook niet mogelijk te graderen dat jij binnen de wettelijke limieten blijft.

Door heel Nederland heeft Mijn Chiptuning vestigingen. Onze tuning locaties kun jij hieronder bekijken Andere plekken waar we in de buurt zitten zijn: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Dus als u op één van deze plaatsen woonachtend bent helpen we je ook graag verder met uw auto.

U kan rustig blijven zitten tijdens de auto chip tunen

Chiptuning stage 1 wil bij ons zeggen: het maximum halen uit de Audi Q3 auto, zonder dat hierbij veranderingen Audi Q3baar zijn door het blote oog.

Daarom is je auto al getuned in een luttele paar uur, terwijl je rustig wacht!

Stage 2 van de tuning is verschillend. Dan maken we een aantal fysieke aanpassingen aan uw Audi Q3 en bent u uw Audi Q3 dus even kwijt.