chiptuning Audi A3: maatwerkmogelijkheden gericht op de klant

Welke positieve aspecten zijn er verbonden aan mijn Audi A3 auto chiptunen?

De standaard software in de motor controller van uw Audi A3 auto is niet optimaal.De reden hiervoor is dat deze software exact het standaard vermogen moet halen dat in de brochure van de wagen staat opgelijst.

Je kunt echt meer power halen uit je wagen dan dit voorgeprogrammeerde gestandaardiseerde aantal pk, en de oplossing ligt in auto chippen.

In enkele uren kan je Audi A3 auto door chiptuning wel tussen de 15 à 35% meer performance krijgen.

Je auto is krachtiger, en zal tot wel 15% minder benzine verspillen.

Dag in dag uit zal het rijden veel fijner en soepeler aanvoelen door de chiptuning. Doordat de wagen sneller accelereert en veel consequenter is in het leveren van performance.

De 4 grootste voordelen​​

Meer vermogen uit uw auto

Geluid klinkt harder uit uw Audi

Meer rijplezier ​

Brandstofverbruik wordt minder

Hoe gaat dat precies, chiptuningAudi A3?​

Bij stage één chippen Audi A3 plant u een afspraak bij één van onze tuning locaties bij u in de buurt. Dit houdt in dat we uw wagen aansluiten op een batterijtester. Die zorgt ervoor dat uw auto op maximale stabiele volt blijft tijdens de chiptuning.

Daarna gaan we over tot het uitlezen van de Audi A3 auto om mogelijke errors op te sporen, en nemen we uiteraard een reservekopie. Hierna wordt uw software opgestuurd naar een chiptuning Audi A3 ingenieur. Daarna verzenden we de gegevens van uw auto aan onze ingenieur die gespecialiseerd is in merk(naam) tuning. Eerdere chiptunes werden door onze chiptuning specialist opgenomen in een database, en dienen als vergelijkpunt met de software van uw Audi A3 auto.

Hierna neemt hij de software compatibel met jouw wagen, en enkel de performance ondergaat een modificatie. Een specifieke chiptuning op maat voor uw auto dus. Maar wel met gebruik van eerder getunede software.

De software die we zullen gebruiken tijdens het chiptuning proces is erg precies onder de loep genomen.

We kunnen zo de snelheid en de safety van uw auto waarborgen. Zo kunt u een paar honderd euro besparen aan uw auto nodeloos te laten nakijken.

Hierdoor kunnen wij voordelige chiptuning verstrekken. Je Audi A3 in enkele uren laten chiptunen door middel van eenvermogensbank biedt veel minder garantie op degelijk maatwerk. Er zit in onze chiptuning software namelijk veel meer kennis en tijd.

De klant krijgt à la minute de resultaten van de software ingenieur, namelijk hoeveel hij raamt dat de performance is.

Veilige chiptuning door:

Diepgaande kennis van de motor computer en van uw auto

Goede accu voeding tijdens de chiptuning

We back-uppen uw software eerst

Gebruik van beste chiptuning software

Kom erachter wat chiptuning met je auto doet:

Verschillende vormen Audi A3 motor tuning:

Voor het Audi A3 motor vermogen te maximaliseren zijn meerdere methodes en dit zijn de manieren die we hieronder uit de doeken doen:

Methode 1: Audi A3 OBD chiptuning

Stage 1 chiptuning Audi A3 is de meest populaire vorm van chiptuning. Via deze manier heb je de OBD poort, die al in de Audi A3 zit, nodig.

Hierdoor is dit een voordelige Audi A3 chiptuning variant en ook de meest voorkomende. Via OBD kan je met name alle onderdelen van je ECU die aansprakelijk zijn voor de performance van uw Audi A3 aanpassen. Zonder de Audi A3 ECU uit elkaar te hoeven halen.

Klik op de link om ons antwoord te lezen tuning goed of slecht? is een vraag die we vaak gesteld krijgen. Als je op de blauwe tekst klikt, kun je ons antwoord lezen.

Kort gezegd betekent chiptuning een Audi A3 met meer kracht, zonder dat je Audi A3 auto er een fysieke make-over voor hoeft te ondergaan!

Chiptuning Audi A3 Stage 2

De term chiptunen verhult al wat dit inhoudt. Bij deze methode van Audi A3 tuning maak je fysieke wijzigingen aan de auto. Een veel komend voorbeeld is een sport uitlaat of/en betere motor cooling.

Deze methode van tuning kun je ook combineren met chip tunen. De term die hiervoor wordt gebruikt is stage 2 chiptuning Audi A3. Hierbij pas je de Audi A3 fysiek aan en de software waardoor je het maximale uit je auto haalt.

Stage 2 Audi A3 chiptuning is weggelegd voor een welgesteld publiek dat hoge eisen stelt aan het vermogen en look van hun Audi A3 auto.

Vraag een prijsinschatting aan en weet precies wat het nieuwe vermogen van u Audi A3 kan worden!

Gespecialiseerde notie over ECU's

Wij verzekeren u de meest kwalitiatieve services op de markt voor een tuning van uw Audi A3 auto.

Wij staan namelijk ook in voor een reeks andere vormen van autosoftware wijzigingen, bijvoorbeeld het wegwerken van roetfilters. Wie koos voor chiptuning bij een andere instantie, kiest er vaak voor om als tweede keus bij ons aan te kloppen, en hiervoor staan we bekend.

ECU chiptuning
Bij reparaties kunnen we zelfs de beveiligde onderdelen van de ECU (de computer van je auto) in uw auto aanpassen. beveiligde onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Audi A3 chippen hun auto’s wel. Dit werkt namelijk zo:

Een auto maker levert hun auto’s in verschillende modellen. Deze modellen hebben verschillende vermogens deze zijn uiteraard duurder.
Omdat auto makers niet voor elk model een nieuwe motor kan ontwikkelen maken ze één motor voor alle auto modellen.

Vervolgens chippen ze de motor voor elk model met andere sfotware, zodat ze een ander vermogen hebben. Gelukkig zijn er slimme koppen achter gekomen dat je deze programmatuur ook zonder de Audi A3 producent kan veranderen en je auto Audi A3 kunt chiptunen. Hierdoor kun je met de juiste apparatuur zonder de Audi A3 fabrikant het maximale uit je auto Audi A3 halen.

Ja, je Audi A3 chippen zorgt voor een efficiëntere verbranding in je motor. Dit betekent dus niet alleen meer vermogen, maar ook minder brandstofvebruik.. Tot 15% minder brandstofverbruik na het laten chippen van je auto! Mits je je rijstijl hetzelfde houd natuurlijk.

Ook doen we een speciale manier van chippen genaamd ECO tuning. Hierbij concentreren we ons volledig op brandstofverbruik verminderen en is het aantal extra vermogen vaak klein. Lees alle informatie over eco tuning Audi A3.

Slechte chiptuning kan zeker erg slecht zijn voor je auto Audi A3. Je kan je motor computer beschadigd raken door slechte apparatuur.
Ook kan er door een slechte brandstof zuurstof verhouding verschillende componenten in uw Audi A3 beschadigen. Wij proberen daarom het wiel niet opnieuw uit te vinden en gebruiken uitgebreid geteste software. Gemaakt door ervaren chiptuners op een testbank.

Als je binnen alle millieu grenzen blijft is je auto Audi A3 chippen legaal. Echter is het controleren van deze millieu limieten erg moeilijk. De Algemene Periodieke Keuring (APK) is zelfs niet in staat om dit te toetsen. Voor ons is het ook niet mogelijk te graderen dat jij binnen de wettelijke genzen blijft.

Door heel Nederland heeft Mijn Chiptuning chiptuning locaties. Hieronder kunt u al de Mijn Chiptuning vestigingen vinden: Andere steden waar we in de buurt zitten zijn: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Dus als u op één van deze steden woonachtend bent helpen we je ook graag verder met uw auto.

auto tuningis bij ons een klaar-terwijl-je-wacht principe

Bij onze stage 1 chiptuning zijn alle reparaties op uw originele ECU zonder fysieke aanpassingen aan uw Audi A3.

Daarom is je auto al getuned in een luttele paar uur, terwijl je rustig wacht!

De situatie is anders bij stage 2. U zal de auto voor bepaalde tijd moeten achterlaten, aangezien er enkele fysieke wijzigingen zullen worden gedaan.