chiptuning Audi A2: elke auto krijgt een klantgerichte en passende aanpak

Wat voor voordelen heeft chiptuning?

De ecu software van uw Audi A2 is standaard ingesteld, en wordt helemaal bestuurd door een computer.De reden hiervoor is dat deze software exact het standaard vermogen moet halen dat in de brochure van de wagen staat opgelijst.

Het chiptunen van uw auto is de uitgelezen keuze om uw Audi A2 een groter vermogen te geven.

Chiptuning bij ons kan ervoor zorgen dat we in twee tot drie uur uw auto kunnen voorzien van een vermogensverbetering die ligt tussen de 15 en 35%.

Terwijl we de brandstofuitstoot tot wel 15% verminderen.

chip tuning zal ervoor zorgen dat het besturen van je Audi A2 veel fijner en “sneller” aanvoelt, rijden wordt pure fun! Je Audi A2 auto zal rapper accelereren en het vermogen die hij hierbij bekomt is veel consequenter.

De voordelen auto chiptuning:​​

Meer performance uit uw Audi

Harder geluid uit uw auto

Meer rijplezier ​

Brandstofverbruik wordt minder van uw Audi A2

Hoe gaat het in zijn werk?​

We starten het proces met een afspraak bij een locatie bij u in de omgeving. We zullen de degelijkheid van de accu van uw auto nagaan door middel van een accutester. Tijdens het chiptunen is het de bedoeling dat de Audi A2 auto een maximum aan stabiele volt bekomt, en hiervoor zorgt de accu controller.

Vervolgens lezen we de software van uw auto uit, en maken we er een backup van. Hierna wordt uw software gestuurd naar een chiptuning specialist. Daarna verzenden we de gegevens van uw Audi A2 auto aan onze ingenieur die gespecialiseerd is in auto’s chippen. Deze Audi A2 ingenieur vergelijkt de gegevens met een database van software versies van vroegere chiptunes.

De chiptuning engineer kiest de software uit die het meest aansluit bij uw Audi A2 auto, en hij zal uitsluitend de performance opdrijven. Een specifieke chiptuning op maat voor uw Audi A2 auto dus. Maar wel met gebruik van eerder getunede software.

De software die we zullen benutten tijdens het chiptuning proces is erg precies onder de loep genomen.

Op die manier wordt de snelheid en de veiligheid van de Audi A2 auto een garantie die wij u kunnen bieden. En zo moet u geen geld uit te geven aan een controletst van uw auto.

Dat is de reden waarom wij een goedkope chiptuning kunnen aanbieden aan onze klanten. Terwijl de kwaliteit goed en meestal beter is dan wanneer je auto in een middagje op een dyno tuned. Er zit in onze chiptuning software namelijk veel meer inzicht en tijdsbestek.

Na het Audi A2 chiptunen krijgt de klant direct een uitslag van de geraamde performance van de Audi A2.

Onze chiptuning is veilig:

Specialistische kennis

Goede voeding tijdens gedurende de chiptuning

Eerst een goede kopie van de oude staat van uw Audi A2

Gebruik van beste chiptuning files

Vraag een prijsinschatting aan en weet exact wat het nieuwe vermogen van uw Audi A2 wordt!

Methodes voor Audi A2 motor tuning:

Het opdrijven van de performance kan op meerdere methodes, namelijk:

Stage 1 Audi A2 OBD chiptuning

stage 1 OBD tuning Audi A2 is een veelvoorkomende methode om je auto te chippen. Via deze manier heb je de OBD poort, die al in de Audi A2 auto zit, nodig.

Omdat deze methode voordelig is en ze erg doordacht en hoogstaand is, kiest de klant vaak voor deze methode. Via OBD kan je namelijk alle onderdelen van je ECU die zorgen zijn voor de performance van uw Audi A2 auto aanpassen. Met deze methode hoef je zelfs de Audi A2 ECU niet te ontmantelen.

Klik op de link voor antwoord op de vraag “tuning goed of slecht” is een vraag die we vaak ontvangen. Als je op de vraag klikt, kun je ons antwoord lezen.

Door het Audi A2 auto laten chippen krijgt u dus meer performance zonder fysieke reparaties aan de auto!

Stage 2 chiptuning Audi A2

De naam zegt het al. Bij deze vorm van Audi A2tuning maak je fysieke aanpassingen aan de auto. Voorbeelden hiervan zijn een sportdemper op de uitlaat van uw auto, of een effectievere motor cooling.

Door te kiezen voor evenals fysieke reparaties als voor chiptuning kan je het maximale performance van je auto behalen. Dit wordt ook wel stage 2 Audi A2 chiptuning genoemd. Hierbij pas je de Audi A2 fysiek aan en de software waardoor je het maximale uit je auto haalt.

Deze vorm van chiptuning Audi A2 is voor mensen die het uiterste uit hun auto willen halen en daar ook behoorlijk budget voor hebben.

Kom erachter wat chippen met je auto doet:

Diepgaande kennis over Audi A2 ECU software: onze meerwaarde

Omdat we gespecialiseerd zijn in ECU software zijn onze services een garantie op de beste autotuning.

Zo doen wij naast Audi A2 chiptuning ook diverse andere software modificaties voor auto’s als roetfilterverwijderingen. Ook worden wij herhaaldelijk gevraagd om ECU’s die bij een eerdere poging tot tuning kapot zijn gegaan, te repareren.

ECU chiptuning
Bij reparaties kunnen we zelfs de afgesloten onderdelen van de ECU (de computer van je auto) in uw auto aanpassen. beveiligde onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Audi A2 chiptunen hun auto’s wel. Het zit namelijk zo:

Een producent levert hun auto’s in verschillende types. Deze types hebben verschillende vermogens snellere modellen zijn uiteraard duurder.
Fabrikanten maken om kosten en tijd te besparen een enkele motor voor al deze types.

Deze enkele motor chippen ze vervolgens met verschillende software voor elk auto model. Gelukkig zijn er slimme koppen achter gekomen dat je deze programmatuur ook zonder de Audi A2 fabrikant kan aanpassen en je Audi A2 kunt chiptunen. Door deze uitvinding kun je met de goede apparatuur zonder de auto fabrikant het maximale uit je Audi A2 halen.

Ja, je auto Audi A2 chippen zorgt voor een efficiëntere verbranding in de motor. Dit betekent dus niet alleen meer PK’s, maar ook minder brandstofvebruik.. Tot 15% minder brandstofverbruik na het chippen van je Audi A2! Mits je je rijstijl gelijk houd uiteraard.

Eco tuning is een manier van chippen die ook interessant is. Hierbij focussen we ons volledig op brandstofverbruik verminderen en is het aantal extra vermogen vaak klein. Zie hier alles over Audi A2 eco chiptuning voor brandstof besparen.

Amateuristische chiptuning kan zeker erg slecht zijn voor je Audi A2. Je kan je ECU (de computer van je Audi A2) beschadigd raken door slechte apparatuur.
Verkeerde lucht brandstof verhoudingen in de software kunnen je motor ook beschadigen. Daarom maken wij alleen gebruik van de beste apparatuur en software die uitgebreid getest zijn op een dyno.

Als je binnen alle millieu wetten blijft is chiptuning legaal. Jammer genoeg is het controleren van de eerder genoemde millieu limieten erg lastig. De Algemene Periodieke Keuring (APK) is ook niet in staat om dit te toetsen. Voor ons is het ook niet mogelijk te graderen dat jij binnen de wettelijke limieten blijft.

Wij hebben meerdere vestigingen gevestigd door heel Nederland. Hieronder ziet u een kaart van de tuning vestigingen Er zijn ook andere plekken waar we bij in de buurt zitten. Dit zijn: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Als u dus op zoek bent naar een motor tuning bedrijf in de buurt van deze steden helpen we je graag verder.

Klaar terwijl u wacht

Stage 1 van de chiptuning houdt in dat er geen fysieke transformatie plaatsvindt, maar een wijziging op de standaard ECU.

De totale wachttijd is hierdoor beperkt tot een paar uur.

Stage 2 van de tuning is verschillend. Dan maken we een aantal fysieke aanpassingen aan uw auto en bent u uw auto dus even kwijt.