chiptuning: maatwerkmogelijkheden gericht op de klant

Welke positieve aspecten zijn er verbonden aan mijn auto chiptunen?

De ecu software van uw auto is gestandaardiseerd, en wordt volledig bestuurd door een computer.De reden hiervoor is dat deze software exact het standaard vermogen moet halen dat in de autobrochure staat opgelijst.

Je kunt echt meer performance halen uit je wagen dan dit voorgeprogrammeerde gestandaardiseerde aantal pk, en de oplossing schuilt in auto chippen.

Chiptuning bij ons kan ervoor zorgen dat we in twee tot drie uur uw Alpina XD4 kunnen voorzien van een performanceverbetering die ligt tussen de 15 en 35%.

Je Alpina XD4 heeft meer kracht, en zal tot wel 15% minder brandstof verbruiken.

In het dagelijks rijden in uw auto zult u Alpina XD4en dat uw Alpina XD4 auto veel lekkerder gaat door chiptuning. Je Alpina XD4 auto zal vlotter optrekken en de performance die hij hiervoor bekomt is veel consistenter.

De 4 grootste voordelen​​

Sneller optrekken

Geluid klinkt sportiever uit uw auto

Comfortabeler rijden​​

Brandstofverbruik wordt minder

Hoe gaat het in zijn werk?​

We beginnen het proces met een afspraak bij een locatie bij u in de buurt. We zullen de degelijkheid van de accu van uw auto nagaan door middel van een batterijtester. De batterijtester biedt de garantie dat tijdens de chiptuning, de wagen de opperste stabiele volt behaalt.

Daarna lezen we de software van uw auto uit, en maken we er een backup van. Daarna wordt uw software gestuurd naar een chiptuning specialist. Daarna sturen we de gegevens van uw Alpina XD4 auto aan onze engineer die gespecialiseerd is in chiptuning. Onze gespecialiseerde ingenieur beschikt over een chiptuning database en zal de software van uw Alpina XD4 hiermee vergelijken.

Vervolgens pakt hij de versie die het beste bij jouw Alpina XD4 past en zorgt dat alleen de software verantwoordelijk voor de performance wordt aangepast bij de chiptuning. Een gepersonaliseerde chiptuning op maat voor uw Alpina XD4 auto dus. Maar wel met gebruik van eerder getunede software.

De getunede software waar op wordt gesteund is bij een testbank meermaals gechecked.

Daardoor kunnen wij snelheid en safety waarborgen. Zonder uw Alpina XD4 auto voor honderden euro’s te hoeven testen.

Hierdoor kunnen wij goedkope chiptuning leveren. Terwijl de kwaliteit goed en meestal beter is dan wanneer je auto in een middagje op een dyno tuned. Er zit in onze chiptuning software namelijk veel meer inzicht en tijdsbestek.

Krijg ogenblikkelijk een rapport met het geschatte vermogen na het Alpina XD4 chiptunen

Veilige chiptuning:

Specialistische kennis

Speciale accu voeding tijdens de chiptuning

Een kopie van de oude staat

Gebruik van goede Alpina XD4 chiptuning software

Vraag een prijsopgave aan en weet exact wat het nieuwe vermogen van u Alpina XD4 auto kan worden!

Verschillende vormen Alpina XD4 motor tuning:

Het opdrijven van het motorvermogen kan op meerdere manieren, namelijk:

Methode 1: Alpina XD4 OBD chiptuning

Het OBD-tuning systeem is wellicht de meest populaire manier voor het Alpina XD4 chippen. Met stage 1 obd tuning maken we gebruik van de obd connector in uw Alpina XD4.

Omdat deze methode weinig kost en ze erg doordacht en hoogstaand is, kiest de klant vaak voor deze methode. Via OBD kan je met name alle onderdelen van je ECU die zorgen zijn voor het vermogen van uw Alpina XD4 auto aanpassen. Zonder de Alpina XD4 ECU uit elkaar te hoeven halen.

Klik op de blauwe tekst voor antwoord op de vraag “tuning goed of slecht” is een vraag die we vaak gesteld krijgen. Als je op de blauwe tekst klikt, kun je ons antwoord lezen.

Je Alpina XD4 ziet er hetzelfde uit, maar de performance werd gemaximaliseerd!

Chiptuning Alpina XD4 Stage 2

De naam zegt het al. Bij deze vorm van Alpina XD4 tuning maak je uiterlijke aanpassingen aan de auto. Een sport uitlaat of een gunstiger systeem om de motor te koelen, zijn hier enkele voorbeelden van.

Door te kiezen voor tevens fysieke reparaties als voor chiptuning kan je het maximale vermogen van je Alpina XD4 behalen. Dit wordt ook wel stage 2 Alpina XD4 chiptuning genoemd. Door de software op punt te zetten én de auto ook fysiek te gaan verbeteren, wordt je wagen optimaal.

Voor wie alles uit hun Alpina XD4 wil halen en wie hiervoor ook bereid is wat meer te betalen, is dit de goede manier.

Ontdek wat chip tuning voor u Alpina XD4 auto kan doen:

Specialistische ECU software notie

Omdat we gespecialiseerd zijn in ECU software zijn onze diensten een garantie op hoogstaande autotuning.

Wij staan namelijk ook in voor een reeks andere vormen van Alpina XD4 autosoftware wijzigingen, bijvoorbeeld het wegwerken van roetfilters. We zijn ook een veelgevraagde referentie wanneer het gaat om het herstellen van ECU’s die bij een gefaalde chiptuning poging stuk zijn gegaan.

ECU chiptuning
Bij reparaties kunnen we zelfs de beveiligde onderdelen van de motor computer in uw auto aanpassen. beveiligde onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Alpina XD4 remappen hun auto’s wel. Dit is hoe het werkt:

Fabrikanten leveren auto’s in een aantal verschillende modellen. De auto modellen verschillen in zowel aantal pk als prijs.
Auto producenten maken om kosten en tijd te sparen een enkele motor voor al deze typen.

Deze enkele motor chippen ze vervolgens met verschillende software voor elk auto model. Er zijn gelukkig een aantal koppen die hebben uitgevonden hoe je zonder auto maker je Alpina XD4 kunt chiptunen. Door deze uitvinding kun je met de geschikte apparatuur zonder de Alpina XD4 producent het maximale uit je Alpina XD4 halen.

Zeker, het Alpina XD4 chippen zorgt voor een betere verbranding in je motor. Dit betekent dus niet alleen meer vermogen, maar ook minder brandstofvebruik.. Chiptuning kan brandstofverbruik tot wel 15% terug dringen! Mits je je rijstijl gelijk houd natuurlijk.

Eco tuning is een vorm van chippen die ook interessant is. Hierbij focussen we ons volledig op brandstofverbruik verminderen en is het aantal extra vermogen minimaal. Voor informatie over Alpina XD4 eco tuning klik hier.

Op een verkeerde manier chiptunen is zeker slecht voor je Alpina XD4. Je kan je motor computer beschadigd raken door verkeerde apparatuur.
Ook kan er door een verkeerde brandstof zuurstof verhouding meerdere componenten in uw auto beschadigen. Wij proberen daarom het wiel niet opnieuw uit te vinden en gebruiken uitgebreid geteste files. Geschreven door ervaren tuners op een dyno.

Als je binnen alle millieu grenzen blijft is chiptuning legaal. Het controleren van deze millieu grenzen is namelijk bijzonder moeilijk. Ook de Algemene Periodieke Keuring (APK) is niet in staat om dit te controleren. Daardoor kunnen wij u niks garanderen op legaliteit.

Mijn Chiptuning heeft meerdere vestigingen gevestigd door nederland. Beneden ziet u een kaart van onze Mijn Chiptuning locatiesEr zijn ook andere plekken waar we bij in de buurt zitten. Dit zijn: Wognum, Berkhout, Nibbixwoud, Westwoud, Midwoud, Molenbuurt, Avenhorn, De Goorn, Hoogkarspel, Abbekerk. Als u dus op zoek bent naar een chiptuning bedrijf in de omgeving van deze plaatsen helpen we je graag verder.

Klaar terwijl u wacht

Bij onze stage 1 chiptuning zijn alle reparaties op uw oorspronkelijke ECU zonder uiterlijke modificaties aan uw auto.

Daarom is je Alpina XD4 al getuned in een luttele paar uur, terwijl je rustig wacht!

Voor stage 2 tuning is dit niet het geval. Dan maken we een aantal fysieke aanpassingen aan uw Alpina XD4 auto en bent u uw Alpina XD4 auto dus even kwijt.

WhatsApp WhatsApp met mij