chiptuning: elke auto krijgt een klantgerichte en passende aanpak

Wat voor voordelen heeft tuning Alpina D5?

Het motormanagementsysteem van uw Alpina D5 auto is een standaard software, en deze werkt vaak niet optimaal.De reden hiervoor is dat deze software exact het standaard vermogen moet halen dat in de autobrochure staat opgelijst.

Echter kan uw auto vaak vele keren meer dan dit “standaard vermogen” en dit is op te lossen door Alpina auto ecu chiptuning.

In een paar uur kan je Alpina D5 door chiptuning wel tussen de 15 à 35% meer performance krijgen.

Terwijl we de brandstofuitstoot tot wel 15% verminderen.

auto chippen zal als gevolg hebben dat het besturen van je Alpina D5 auto veel fijner en “krachtiger” aanvoelt, rijden wordt een plezier! Na de chiptuning gaat accelereren veel vlugger, omdat je Alpina D5 meer vermogen heeft gekregen.

De voordelen auto chiptuning:​​

Sportiever karakter

Beter geluid

Meer plezier uit uw Alpina D5​

Brandstofverbruik wordt minder van uw auto

Hoe gaat het in zijn werk?​

Je maakt een afspraak bij een locatie bij u in de buurt. We zetten uw auto op een speciale batterijtester. Die garandeert dat uw Alpina D5 op maximale stabiele spanning blijft tijdens de chiptuning.

Daarna gaan we over tot het uitlezen van de Alpina D5 om mogelijke errors op te sporen, en bewaren we uiteraard een reservekopie. De softwaregegevens worden door onze Alpina D5 chiptuning engineer onderworpen. Onze gespecialiseerde ingenieur beschikt over een chiptuning database en zal de software van uw Alpina D5 hiermee vergelijken.

Hierna neemt hij de software compatibel met jouw wagen, en enkel het vemogen ondergaat een modificatie. Elke wagen is, en onze chiptuning gebeurt daarom op maat. Dat gebeurt wel met ondersteuning van de chiptuning database.

De getunede software waar op wordt gesteund is bij een testbank meermaals gechecked.

Op die manier wordt de snelheid en de veiligheid van de auto een garantie die wij u kunnen bieden. Zonder uw Alpina D5 auto voor honderden euro’s te hoeven testen.

Hierdoor kunnen wij goedkope chiptuning verstrekken. Je Alpina D5 in enkele uren laten chiptunen door middel van eendyno biedt veel minder garantie op precies maatwerk. Wij verkiezen onze eigen software om te chiptunen, omdat deze gedetaileerder is en omdat we verkiezen onze eigen notie te gebruiken tijdens het chiptunen.

Krijg ogenblikkelijk een rapport met het geschatte vermogen na het Alpina D5 chiptunen

Veilige chiptuning door:

Diepgaande kennis van de ECU (de computer van je auto) en van uw Alpina D5 auto

Goede voeding tijdens gedurende het chippen

Eerst een goede kopie van de oude staat van uw Alpina D5

Exclusief gebruik van de beste Alpina D5 tuning files

Vraag een prijsinschatting aan en weet exact wat het grotere vermogen van uw Alpina D5 auto kan worden!

De opties voor het tunen van de motor:

Voor het Alpina D5 motor vermogen te vergroten zijn diverse manieren en dit zijn de manieren die we hieronder uitleggen:

Stage 1 Alpina D5 OBD chiptuning

Stage 1 chiptuning Alpina D5 is de meest gevraagde methode van tuning. Via deze manier heb je de OBD poort, die al in de Alpina D5 auto zit, nodig.

Door dit gemak is deze goedkope manier van Alpina D5 chiptuning erg populair en komt ze veel voor. Via OBD kan je met name alle onderdelen van je ECU die verantwoordelijk zijn voor het vermogen van uw auto aanpassen. Via deze methode moet je zelfs de Alpina D5 ECU niet te ontmantelen.

Klik op de link om ons antwoord te lezen “tuning goed of slecht” is een vraag die we regelmatig gesteld krijgen. Als je op de vraag klikt, kun je ons antwoord lezen.

Kort gezegd betekent chiptuning een Alpina D5 met meer kracht, zonder dat je Alpina D5 er een fysieke make-over voor hoeft te ondergaan!

Stage 2 chiptuning Alpina D5

Met deze term weet je al voldoende. Via deze methode vindt een fysieke verandering van de Alpina D5 auto plaats. Voorbeelden hiervan zijn een sportdemper op de uitlaat van uw Alpina D5, of een effectievere motorkoeling.

Door te kiezen voor evenals fysieke aanpassingen als voor chiptuning kan je het maximale performance van je auto behalen. Dit wordt ook wel stage 2 chiptuning Alpina D5 genoemd. Door de software op punt te zetten én de auto ook fysiek te gaan verbeteren, wordt je wagen optimaal.

Stage 2 chiptuning Alpina D5 is weggelegd voor een welgesteld publiek dat hoge eisen stelt aan de performance en look van hun auto.

Kom erachter wat chippen met je auto kan doen:

Gespecialiseerde kennis over ECU software: onze meerwaarde

Doordat wij diepe kennis hebben over de software van uw Alpina D5 auto kunnen wij zorgen voor een kwalitatief hoge chiptuning Alpina D5.

Zo doen wij buiten chiptuning Alpina D5 ook verscheidene andere software modificaties voor Alpina D5 als het verwijderen van roetfilters. We zijn ook een veelgevraagde referentie wanneer het gaat om het repareren van ECU’s die bij een gefaalde chiptuning poging kapot zijn gegaan.

ECU chiptuning
Voor het repareren van uw ECU (de computer van je auto) zijn we ook in staat om beveiligde onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Chippen doen de Alpina D5 fabrikanten ook. Dit is hoe het werkt:

Een auto fabrikant levert hun auto’s in meerdere types. Deze auto types hebben verschillende vermogens snellere modellen zijn natuurlijk hoger in prijs.
Omdat fabrikanten niet voor elk model een nieuwe motor kan maken maken ze één motor voor alle modellen.

Vervolgens chippen ze de motor voor elk model met andere sfotware, zodat ze een ander vermogen hebben. Gelukkig zijn er slimme koppen achter gekomen dat je deze software ook zonder de Alpina D5 fabrikant kan veranderen en je Alpina D5 kunt chiptunen. Hierdoor kun je met de juiste apparatuur zonder de Alpina D5 fabrikant het maximale uit je auto halen.

Ja, het chippen van je Alpina D5 zorgt voor een betere verbranding in de motor. Dit betekent dus niet alleen meer PK’s, maar ook minder brandstofvebruik.. Tot 15% minder brandstofverbruik na het chippen van je Alpina D5! Ditgene is alleen niet van toepassing als je na het chippen je rijstijl aanzienlijk aanpast.

Eco tuning is een methode van chiptuning die ook interessant is. Hierbij concentreren we ons volledig op brandstofverbruik verminderen en is het aantal toegevoegde vermogen vaak klein. Voor meer informatie over Alpina D5 eco tuning voor brandstof besparen.

Verkeerde chiptuning kan zeker slecht zijn voor je Alpina D5. Je kan je ECU (motor computer) beschadigd raken door slechte apparatuur.
Slechte lucht brandstof verhoudingen in de software kunnen je auto ook beschadigen. Daarom maken wij alleen gebruik van de beste apparatuur en software die uitgebreid getest zijn op een dyno.

Het chiptunen van je auto Alpina D5 is legaal. Zolang je binnen alle wettelijke milieu kaders blijft. Het controleren van deze millieu grenzen is namelijk bijzonder lastig. Ook de APK is niet in de mogelijkheid om dit te toetsen. Voor Mijn Chiptuning is het ook niet mogelijk te graderen dat jij binnen de wettelijke limieten blijft.

Wij hebben verschillende vestigingen gevestigd door Nederland. Beneden ziet u een overzicht van onze tuning locaties We zitten ook in de buurt van: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Dus als u op één van deze steden woont helpen we je ook graag verder met uw auto.

auto laten chippenis bij ons een klaar-terwijl-je-wacht principe

Bij onze stage 1 Alpina D5 chiptuning zijn alle reparaties op uw oorspronkelijke ECU zonder fysieke modificaties aan uw Alpina D5 auto.

De totale wachttijd is hierdoor beperkt tot een paar uur.

Voor stage 2 tuning is dit niet het geval. Dan maken we een aantal fysieke aanpassingen aan uw Alpina D5 en bent u uw auto dus even kwijt.

WhatsApp WhatsApp met mij