chiptuning Alpina D4: maatwerkmogelijkheden gericht op de klant

Wat voor voordelen heeft chiptuning?

De ecu software van uw Alpina D4 is standaard ingesteld, en wordt volledig bestuurd door een computer.De reden hiervoor is dat deze software exact het standaard vermogen moet halen dat in de brochure van de wagen staat vermeld.

Echter kan uw Alpina D4 auto vaak vele malen meer dan dit “standaard vermogen” en dit is op te lossen door Alpina chiptuning.

In enkele uren kan je Alpina D4 met chiptuning wel tussen de 15 à 35% meer performance krijgen.

Daarbovenop zorgt chiptuning bij ons ervoor dat je tot wel 15% minder benzine zal uitstoten.

auto laten chippen zal als gevolg hebben dat het besturen van je auto veel fijner en “sneller” aanvoelt, autorijden wordt een plezier! Doordat de wagen sneller optrekt en veel consequenter is in het leveren van performance.

Voordelen tunen van uw auto:​​

Sportiever karakter

Geluid klinkt mooier

Meer rijplezier ​

Brandstofverbruik wordt minder

Hoe gaat het in zijn werk?​

Voor stage 1 chippen Alpina D4 plant u een afspraak bij één van onze locaties bij u in de buurt. We zetten uw auto op een speciale batterijtester. Die garandeert dat uw Alpina D4 auto op maximale stabiele volt blijft tijdens de chiptuning.

Daarna gaan we over tot het uitlezen van de Alpina D4 om mogelijke foutcodes op te sporen, en bewaren we uiteraard een reservekopie. De statistieken worden door onze inhouse Alpina D4 chiptuning engineer onderworpen. Onze gespecialiseerde ingenieur beschikt over een chiptuning database en zal de software van uw Alpina D4 hiermee vergelijken.

Hierna neemt hij de software compatibel met jouw wagen, en enkel de performance ondergaat een wijziging. Dat houdt m.a.w. maatwerk in passend bij de noden van de Alpina D4 auto. Maar wel met gebruik van eerder getunede software.

De software die we gebruiken voor het chippen van uw Alpina D4 auto werd uitgebreid gecontroleerd op eentestbank.

Op die manier wordt de snelheid en de veiligheid van de Alpina D4 auto een garantie die wij u kunnen geven. En zo moet u geen cash uit te geven aan een controletst van uw Alpina D4.

Hierdoor kunnen wij voordelige chiptuning bieden. Terwijl de kwaliteit goed en meestal beter is dan wanneer je Alpina D4 in een middagje op een vermogensbank tuned. Er zit in onze chiptuning software namelijk veel meer inzicht en tijdsbestek.

De klant krijgt à la minute de resultaten van de software ingenieur, namelijk hoeveel hij raamt dat het vermogen is.

Veilige chiptuning door:

Diepgaande kennis van de ECU (motor computer) en van uw auto

Speciale accu voeding gedurende het tunen

We back-uppen uw software eerst

Gebruik van de beste Alpina D4 chiptuning software

Vraag een prijsinschatting aan en weet exact wat het nieuwe vermogen van uw auto kan worden!

Methodes voor Alpina D4 motor tuning:

Het is potentieel om de performance van de motor te doen aangroeien aan de hand van verschillende methodes, en die leggen we onderaan uit:

Stage 1 Alpina D4 OBD chiptuning

Stage 1 chiptuning Alpina D4 is de meest populaire methode van chiptuning. Via deze manier heb je de OBD poort, die al in de Alpina D4 auto zit, nodig.

Omdat deze methode weinig kost en ze erg doordacht en gerespecteerd is, kiest de klant vaak voor deze optie. OBD is een methode die via het aanpassen van de ECU een totale invloed heeft op de kracht van de auto. Zonder de Alpina D4 ECU uit elkaar te hoeven halen.

Klik op de link voor antwoord op de vraag “tuning goed of slecht” is een vraag die we vaak gemailt krijgen. Als je op de blauwe links klikt, kun je ons antwoord lezen.

Door het Alpina D4 auto laten chippen krijgt u dus meer performance zonder fysieke aanpassingen aan de Alpina D4 auto!

Stage 2 Alpina D4 chiptuning

De naam zegt het al. Via deze optie vindt een fysieke verandering van de auto plaats. Bijvoorbeeld een sport uitlaat of/en betere motor cooling.

Door te kiezen voor evenals fysieke aanpassingen als voor chiptuning kan je het maximale performance van je Alpina D4 behalen. De term die hiervoor wordt gebruikt is stage 2 chiptuning Alpina D4. Door de software op punt te zetten én de auto ook fysiek te gaan verbeteren, wordt je wagen optimaal.

Deze vorm van Alpina D4 chiptuning is voor mensen die het uiterste uit hun auto willen halen en daar ook behoorlijk budget voor hebben.

Vraag een prijsopgave aan en weet precies wat het grotere vermogen van u Alpina D4 kan worden!

Diepgaande kennis over ECU software: onze plus

Doordat wij diepe know-how hebben over de software van uw Alpina D4 auto kunnen wij zorgen voor een kwalitatief hoge chiptuning Alpina D4.

Zo doen wij naast Alpina D4 chiptuning ook verscheidene andere software modificaties voor Alpina D4 auto’s als roetfilterverwijderingen. Ook worden wij herhaaldelijk gevraagd om ECU’s die bij een eerdere poging tot tuning kapot zijn gegaan, te repareren.

ECU chiptuning
Bij reparaties kunnen we zelfs de beveiligde onderdelen van de ECU (de computer van je auto) in uw auto aanpassen. afgesloten onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Fabrikanten chiptunen hun auto’s wel. Dit is hoe het zit:

Fabrikanten leveren auto’s in een aantal verschillende typen. De vermogens en prijs van deze modellen verschillen.
Auto producenten maken om kosten en tijd te sparen een enkele motor voor al deze modellen.

Deze enkele motor chippen ze vervolgens met verschillende software voor elk auto model. Er zijn gelukkig een aantal koppen die hebben uitgevonden hoe je zonder Alpina D4 fabrikant je Alpina D4 kunt chippen. Hierdoor kunnen chiptuning bedrijven veel voordeliger een beter vermogen uit je auto halen.

Zeker, het chippen van je auto Alpina D4 zorgt voor een efficiëntere verbranding in de motor. Dit betekent dus niet alleen meer PK’s, maar ook minder brandstofvebruik.. Chiptuning kan brandstofverbruik tot wel 15% verminderen! Mits je je rijstijl gelijk houd uiteraard.

Ook doen we een speciale methode van chiptuning genaamd ECO tuning. Hierbij focussen we ons volledig op brandstofverbruik verminderen en is het aantal extra vermogen vaak klein. Zie hier alle informatie over Alpina D4 eco chiptuning voor brandstof besparen.

Foute chiptuning kan zeker slecht zijn voor je Alpina D4. Door slechte apparatuur zou je de ECU (motor computer) beschadigd raken.
Ook kan er door een verkeerd afgestelde brandstof zuurstof verhouding een aantal componenten in uw auto Alpina D4 beschadigen. Daarom maken wij alleen gebruik van de beste apparatuur en software die uitgebreid getest zijn op een dyno.

Als je binnen alle millieu grenzen blijft is je Alpina D4 chippen legaal. Het controleren van deze millieu limieten is namelijk bijzonder lastig. Ook de APK is niet in de mogelijkheid om dit te controleren. Daardoor kunnen wij u niks garanderen op millieu gebied.

Wij hebben meerdere chiptuning locaties gevestigd door heel Nederland. Beneden ziet u een lijst van onze vestigingenEr zijn ook andere plekken waar we bij in de buurt zitten. Dit zijn: Wognum, Berkhout, Nibbixwoud, Westwoud, Midwoud, Molenbuurt, Avenhorn, De Goorn, Hoogkarspel, Abbekerk. Als u dus op zoek bent naar een remapping bedrijf in de omgeving van deze plaatsen zijn we je graag van dienst.

U kan rustig blijven zitten tijdens de auto laten chippen

Chiptuning stage 1 wil bij ons zeggen: het maximum halen uit de Alpina D4 auto, zonder dat hierbij aanpassingen Alpina D4baar zijn door het blote oog.

Hierdoor zijn we vaak al binnen enkele uren klaar met het tunen van uw auto.

Voor stage 2 tuning is dit niet het geval. Dan maken we een aantal fysieke aanpassingen aan uw Alpina D4 en bent u uw Alpina D4 auto dus even kwijt.

WhatsApp WhatsApp met mij