chiptuning Alpina B4: maatwerkmogelijkheden gericht op de klant

Welke positieve aspecten zijn er verbonden aan mijn Alpina B4 auto chiptunen?

De standaard software in de ecu van uw Alpina B4 is niet optimaal.De ECU is afgesteld om een bepaald gestandaardiseerd vermogen te halen, namelijk dat van in de autobrochure.

Echter kan uw auto vaak vele malen meer dan dit “standaard vermogen” en dit is op te lossen door Alpina chip tuning.

Door het chippen van uw Alpina auto  kunnen we binnen een paar uur een vermogensverbetering verwezenlijken van tussen de 15 en 35%.

Je auto heeft meer kracht, en zal tot wel 15% minder brandstof verspillen.

In het dagelijks rijden in uw Alpina B4 auto zult u opAlpina B4en dat uw Alpina B4 veel lekkerder gaat door chiptuning. Na de chiptuning gebeurt optrekken een stuk sneller, omdat je Alpina B4 auto meer performance heeft gekregen.

De 4 grootste voordelen​​

Meer vermogen

Geluid klinkt mooier

Meer plezier uit uw Alpina B4​

Brandstofverbruik wordt minder van uw auto

Hoe gaat het in zijn werk?​

Je maakt een afspraak bij een tuning locatie bij u in de buurt. We zetten uw auto op een speciale batterijtester. Tijdens het chiptunen is het de bedoeling dat de Alpina B4 auto een maximum aan stabiele spanning bekomt, en hiervoor zorgt de accu controller.

Hierna zal de software van uw Alpina B4 auto worden uitgelezen, en worden alle bekomen gegevens door ons bewaard. De softwaregegevens worden door onze inhouse Alpina B4 chiptuning engineer onderworpen. Deze Alpina B4 engineer vergelijkt de gegevens met een database van software versies van vroegere chiptunes.

Vervolgens pakt hij de versie die het beste bij jouw auto past en zorgt dat alleen de software verantwoordelijk voor de performance wordt aangepast bij de chiptuning Alpina B4. Elke wagen is, en onze chiptuning gebeurt daarom op maat. Dat gebeurt wel met ondersteuning van de chiptuning database.

De software die we benutten voor het chippen van uw Alpina B4 is uitgebreid getest op eenvermogensbank.

Hierdoor kunnen wij tempo en veiligheid garanderen. Zonder uw auto voor honderden euro’s te moeten controleren.

Onze klanten genieten daarom van een chiptuning die aangenaam is voor de portemonnee. Een vermogensbank is een veel minder goeie oplossing om je auto te laten chiptunen. Er zit in onze chiptuning software namelijk veel meer kennis en tijd.

De klant krijgt à la minute de resultaten van de software ingenieur, namelijk hoeveel hij raamt dat het vermogen is.

Veilige chiptuning:

Specialistische kennis

Speciale voeding tijdens gedurende het tunen

We back-uppen uw software eerst

Exclusief gebruik van goede Alpina B4 chiptuning files

Kom erachter wat chiptuning met je auto doet:

Methodes voor Alpina B4 motor tuning:

Het opdrijven van het motorvermogen kan op diverse manieren, namelijk:

Stage 1 Alpina B4 OBD chiptuning

Het OBD-tune systeem is waarschijnlijk de meest gekende manier voor het Alpina B4 chippen. Met op maat obd chiptuning maken we gebruik van de obd connector in uw Alpina B4 auto.

Daardoor is dit een voordelige Alpina B4 chiptuning methode en ook de meest voorkomende. OBD zorgt ervoor dat het vermogen van de auto door een wijziging van het motormanagementsysteem wordt verhoogd. Zonder de Alpina B4 ECU uit elkaar te hoeven halen.

Bekijk een vraag die we vaak krijgen:

Je Alpina B4 ziet er gelijk uit, maar de performance werd opgedreven!

Alpina B4 chiptuning Stage 2

De naam zegt het al. Deze manier houdt in dat er dus een verandering zal plaatsvinden in hoe de Alpina B4 er in ieder geval onder de motorkap zal uitzien. Bijvoorbeeld een sport uitlaat of/en betere motor cooling.

Deze vorm van tuning kun je ook combineren met chip tunen. Dit wordt ook wel stage 2 Alpina B4 chiptuning genoemd. Door de software op punt te zetten én de auto ook fysiek te gaan verbeteren, wordt je wagen optimaal.

Stage 2 chiptuning Alpina B4 is weggelegd voor een welgesteld publiek dat hoge eisen stelt aan het vermogen en look van hun Alpina B4 auto.

Kom erachter wat chippen met je auto kan doen:

Specialistische Alpina B4 ECU software kennis

Omdat we gespecialiseerd zijn in ECU software zijn onze diensten een garantie op de beste autotuning.

Zo doen wij buiten chiptuning Alpina B4 ook verscheidene andere software modificaties voor auto’s als het verwijderen van roetfilters. Ook worden wij herhaaldelijk gevraagd om ECU’s die bij een vroegeren poging tot tuning stuk zijn gegaan, te repareren.

ECU chiptuning
Bij reparaties kunnen we zelfs de beveiligde onderdelen van de ECU (de computer van je auto) in uw auto aanpassen. beveiligde onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Fabrikanten remappen hun auto’s wel. Dit zit namelijk zo:

Auto fabrikanten leveren auto’s in verschillende modellen. De auto modellen verschillen in zowel aantal pk als prijs.
Fabrikanten maken om kosten en tijd te besparen een enkele motor voor al deze modellen.

Ze chippen vervolgens elk model met een andere software zodat ze wel een ander vermogen hebben. Er zijn gelukkig een aantal koppen die hebben ontdekt hoe je zonder auto fabrikant je auto Alpina B4 kunt chippen. Hierdoor kunnen chiptuning bedrijven veel voordeliger een beter aantal pk uit je auto Alpina B4 halen.

Zeker, het auto chippen zorgt voor een betere verbranding in de motor. Dit betekent dus niet alleen meer vermogen, maar ook minder brandstofvebruik.. Tot 15% minder brandstofverbruik na het chippen van je Alpina B4! Mits je je rijstijl gelijk houd uiteraard.

Eco tuning is een methode van chiptuning die ook interessant is. Hierbij concentreren we ons compleet op brandstofverbruik verminderen en is het aantal extra vermogen minimaal. Voor meer informatie over Alpina B4 eco tuning voor brandstof besparen.

Op een verkeerde manier chippen is zeker slecht voor je Alpina B4. Door verkeerde apparatuur zou je de ECU (de computer van je auto Alpina B4) beschadigd raken.
Ook kan er door een verkeerd afgestelde brandstof zuurstof verhouding een aantal componenten in uw Alpina B4 beschadigen. Wij proberen daarom het wiel niet opnieuw uit te vinden en maken gebruik van uitgebreid geteste chiptuning software. Gemaakt door ervaren tuners op een testbank.

Het chippen van je Alpina B4 is legaal. Zolang je binnen alle wettelijke milieu grenzen blijft. Jammer genoeg is het controleren van deze millieu limieten erg moeilijk. Ook de APK is niet in staat om dit te controleren. Voor ons is het ook niet mogelijk te graderen dat jij binnen de wettelijke limieten blijft.

Wij hebben meerdere chiptuning locaties gevestigd door Nederland. De vestigingen kun je hieronder vinden:Er zijn ook andere plekken waar we bij in de buurt zitten. Dit zijn: Wognum, Berkhout, Nibbixwoud, Westwoud, Midwoud, Molenbuurt, Avenhorn, De Goorn, Hoogkarspel, Abbekerk. Als u dus zoekend bent naar een tuning bedrijf in de buurt van deze steden helpen we je graag verder.

Klaar terwijl u wacht

Chiptuning stage 1 wil bij ons zeggen: het maximum halen uit de auto, zonder dat hierbij aanpassingen Alpina B4baar zijn door het blote oog.

De totale wachttijd is hierdoor beperkt tot een paar uur.

Stage 2 van de tuning is verschillend. Dan maken we een aantal fysieke aanpassingen aan uw Alpina B4 auto en bent u uw Alpina B4 auto dus even kwijt.

WhatsApp WhatsApp met mij