chiptuning Alpina B3: elke auto krijgt een klantgerichte en passende aanpak

Ontdek wat chiptuning voor uw Alpina B3 auto kan doen:

Het motormanagementsysteem van uw Alpina B3 is een standaard software, en deze werkt vaak niet optimaal.De reden hiervoor is dat deze software exact het standaard vermogen moet halen dat in de brochure van de wagen staat vermeld.

Je kunt echt meer kracht halen uit je auto dan dit voorgeprogrammeerde gestandaardiseerde vermogen, en de oplossing schuilt in auto chippen.

In enkele uren kan je Alpina B3 auto door chiptuning wel tussen de 15 à 35% meer performance krijgen.

Daarbovenop zorgt chiptuning bij ons ervoor dat je tot wel 15% minder benzine zal uitstoten.

auto chippen zal ervoor zorgen dat het besturen van je Alpina B3 auto veel fijner en “sneller” aanvoelt, rijden wordt een plezier! Na de chiptuning gaat optrekken veel sneller, omdat je Alpina B3 auto meer performance heeft gekregen.

Voordelen tunen van uw Alpina B3 auto:​​

Meer PK's

Mooier geluid uit uw auto

Comfortabeler rijden​​

Brandstofverbruik wordt minder van uw Alpina B3

Hoe gaat het in zijn werk?​

Je maakt een afspraak bij een tuning locatie bij u in de buurt. We zullen de capaciteit van de accu van uw auto nagaan door middel van een batterijtester. Die garandeert dat uw Alpina B3 op volledige stabiele volt blijft tijdens de chiptuning.

Daarna lezen we de software van uw auto uit, en maken we er een reservekopie van. Hierna wordt uw software opgestuurd naar een chiptuning Alpina B3 engineer. Daarna sturen we de software van uw Alpina B3 aan onze engineer die gespecialiseerd is in auto’s chippen. Deze Alpina B3 ingenieur vergelijkt de software met een database van software versies van eerdere chiptunes.

Hierna neemt hij de software compatibel met jouw wagen, en enkel het vemogen ondergaat een modificatie. Elke wagen is, en onze chiptuning gebeurt daarom op maat. Dat gebeurt wel met ondersteuning van de chiptuning database.

De software die we zullen benutten tijdens het chiptuning proces is erg gedetailleerd onder de loep genomen.

Hierdoor kunnen wij snelheid en safety verzekeren. En zo hoeft u geen cash uit te geven aan een controletst van uw Alpina B3 auto.

Onze klanten genieten daarom van een chiptuning die aangenaam is voor de portemonnee. Je Alpina B3 in enkele uren laten chiptunen door middel van eentestbank biedt veel minder garantie op degelijk maatwerk. Er zit in onze chiptuning software namelijk veel meer know-how en tijd.

Na het Alpina B3 chiptunen krijgt de klant meteen een rapport van de geraamde performance van de Alpina B3.

Veilige chiptuning:

Diepgaande kennis van de ECU (motor computer) en van uw auto

Speciale voeding tijdens gedurende het tunen

Een back-up van de oude staat

Goede Alpina B3chiptuning software in gebruik

Kom erachter wat chippen met je auto kan doen:

De opties voor het tunen van de motor:

Het opdrijven van het motorvermogen kan op diverse methodes, namelijk:

Methode 1: Alpina B3 OBD chiptuning

Stage 1 chiptuning Alpina B3 is de meest gevraagde vorm van tuning. Met op maat obd chiptuning maken we gebruik van de obd port in uw Alpina B3 auto.

Hierdoor is dit een goedkope Alpina B3 chiptuning methode en ook de meest voorkomende. OBD is een manier die via het aanpassen van de ECU een complete impact heeft op de kracht van de auto. Zonder de Alpina B3 ECU uit elkaar te hoeven halen.

Klik op de blauwe tekst om ons antwoord te lezen “tuning goed of slecht” is een vraag die we vaak gemailt krijgen. Als je op de blauwe links klikt, kun je ons antwoord lezen.

Je Alpina B3 auto ziet er gelijk uit, maar de performance werd gemaximaliseerd!

Stage 2 Alpina B3 chiptuning

De term chiptunen verhult al wat dit inhoudt. Bij deze methode van Alpina B3 tuning maak je fysieke wijzigingen aan de Alpina B3. Een sportuitlaatdemper of een gunstiger systeem om de motor te koelen, zijn hier enkele voorbeelden van.

Door te kiezen voor zowel fysieke reparaties als voor chiptuning kan je het maximale vermogen van je Alpina B3 behalen. De term die hiervoor wordt gebruikt is stage 2 Alpina B3 chiptuning. Door de software op punt te zetten én de auto ook fysiek te gaan verbeteren, wordt je wagen optimaal.

Deze vorm van chiptuning Alpina B3 is voor klanten die het uiterste uit hun auto willen halen en daar ook redelijk budget voor hebben.

Ontdek wat auto tuning voor uw Alpina B3 kan doen:

Specialistische Alpina B3 ECU programmatuur kennis

Omdat we gespecialiseerd zijn in ECU software zijn onze diensten een garantie op hoogstaande autotuning.

Wij staan namelijk ook in voor een reeks andere vormen van Alpina B3software modificaties, bijvoorbeeld het verwijderen van roetfilters. Ook worden wij herhaaldelijk gevraagd om ECU’s die bij een eerdere poging tot tuning stuk zijn gegaan, te herstellen.

ECU chiptuning
Bij reparaties kunnen we zelfs de beveiligde onderdelen van de ECU (de computer van je auto) in uw auto aanpassen. beveiligde onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Remappen doen auto fabrikanten wel, maar op een andere manier. Dit is hoe het werkt:

Een auto maker levert hun auto’s in verschillende modellen. Deze types hebben verschillende vermogens deze zijn natuurlijk duurder.
Omdat auto producenten niet voor elk type een nieuwe motor kan ontwikkelen maken ze een enkele motor voor alle auto types.

Vervolgens chippen ze de motor voor elk model met andere sfotware, zodat ze een ander vermogen hebben. Er zijn gelukkig een aantal gasten die hebben ontdekt hoe je zonder Alpina B3 fabrikant je auto kunt chippen. Hierdoor kunnen chiptuning bedrijven veel goedkoper een groter vermogen uit je auto halen.

Ja, je auto chippen zorgt voor een betere verbranding in de motor. Dit betekent dus niet alleen meer PK’s, maar ook minder brandstofvebruik.. Tot 15% minder brandstofverbruik na het chippen van je auto! Ditgene is alleen niet van toepassing als je na het chippen van je auto Alpina B3 je rijstijl aanzienlijk veranderd.

Eco tuning is een vorm van chippen die ook interessant is. Hierbij concentreren we ons volledig op brandstofverbruik verminderen en is het aantal toegevoegde vermogen vaak klein. Ontdek alle info over Alpina B3 eco chiptuning klik hier.

Op een slechte manier chippen is zeker slecht voor je auto Alpina B3. Door verkeerd afgestelde apparatuur zou je de ECU (motor computer) beschadigd raken.
Slechte lucht brandstof verhoudingen in de software kunnen je auto Alpina B3 ook beschadigen. Daarom maken wij alleen gebruik van de beste apparatuur en tuning files die uitgebreid getest zijn in een lab.

Als je binnen alle millieu grenzen blijft is je Alpina B3 chippen legaal. Het controleren van deze millieu limieten is namelijk bijzonder lastig. De APK is zelfs niet in staat om dit te toetsen. Daardoor kunnen wij u niks garanderen op millieu gebied.

Mijn Chiptuning beschikt over meerdere chiptuning locaties gevestigd door nederland. Hieronder ziet u een overzicht van de locatiesAndere plaatsen waar we in de buurt zitten zijn: Wognum, Berkhout, Nibbixwoud, Westwoud, Midwoud, Molenbuurt, Avenhorn, De Goorn, Hoogkarspel, Abbekerk. Als u dus op zoek bent naar een motor tuning bedrijf in de omgeving van deze plaatsen helpen we je graag verder.

auto chip tunenis bij ons een klaar-terwijl-je-wacht principe

Bij onze stage 1 Alpina B3 chiptuning zijn alle aanpassingen op uw oorspronkelijke ECU zonder fysieke aanpassingen aan uw Alpina B3 auto.

Hierdoor zijn we vaak al binnen enkele uren klaar met het tunen van uw auto.

De situatie is anders bij stage 2. U zal de auto voor bepaalde tijd moeten achterlaten, aangezien er enkele fysieke wijzigingen zullen worden gedaan.

WhatsApp WhatsApp met mij