chiptuning: elke Alfa Romeo 166 krijgt een klantgerichte en passende aanpak

Ontdek wat chiptuning voor uw auto kan doen:

De standaard software in de Alfa Romeo 166 ecu van uw Alfa Romeo 166 auto is niet optimaal.De ECU is afgesteld om een bepaald gestandaardiseerd vermogen te behalen, namelijk dat van in de brochure van de auto.

Het laten chippen van uw auto is de uitgelezen optie om uw Alfa Romeo 166 een groter vermogen te geven.

Door het chippen van uw auto  kunnen we binnen een paar uur een vermogens verbetering bewerkstelligen van tussen de 15 en 35%.

Daarbovenop zorgt chiptuning bij ons ervoor dat je tot wel 15% minder benzine zal uitstoten.

In het dagelijks rijden in uw auto gaat u opAlfa Romeo 166en dat uw Alfa Romeo 166 veel soepelder gaat door chiptuning. Je Alfa Romeo 166 zal rapper accelereren en het vermogen die hij hiervoor geeft is veel consequenter.

De 4 grootste voordelen​​

Meer vermogen uit uw Alfa Romeo

Geluid klinkt harder

Aangenaam rijden​​

Brandstofverbruik wordt minder van uw Alfa Romeo 166

Hoe werkt het?​

Je maakt een afspraak bij een tuning locatie bij u in de buurt. We zetten uw auto op een speciale accu controller. Tijdens het chiptunen is het de bedoeling dat de auto een maximum aan stabiele volt bekomt, en hiervoor zorgt de batterij controller.

Daarna zal de software van uw Alfa Romeo 166 worden uitgelezen, en worden alle bekomen gegevens door ons bewaard. De statistieken worden door onze Alfa Romeo 166 chiptuning engineer onderworpen. Eerdere chiptunes werden door onze chiptuning ingenieur opgenomen in een database, en dienen als vergelijkpunt met de software van uw Alfa Romeo 166 auto.

Hierna neemt hij de software compatibel met jouw wagen, en enkel het vemogen ondergaat een verandering. Elke wagen is, en onze chiptuning gebeurt daarom op maat. Maar wel met gebruik van eerder getunede software.

De software die we gebruiken voor het chippen van uw auto werd uitgebreid gecontroleerd op eendyno.

We kunnen zo de snelheid en de veiligheid van uw auto waarborgen. Zonder uw Alfa Romeo 166 auto voor honderden euro’s te hoeven controleren.

Onze klanten genieten daarom van een chiptuning die aangenaam is voor de portemonnee. Een vermogensbank is een veel minder gunstige oplossing om je auto te laten chiptunen. Er zit in onze chiptuning software namelijk veel meer kennis en tijdsbestek.

De klant krijgt à la minute de resultaten van de software ingenieur, namelijk hoeveel hij schat dat de performance is.

Veilige chiptuning door:

Specialistische kennis

Speciale voeding tijdens tijdens de chiptuning

Een back-up van de oude staat

De beste Alfa Romeo 166chiptuning software in gebruik

Kom erachter wat chiptuning met je auto doet:

Methodes voor Alfa Romeo 166 motor tuning:

Het opdrijven van de performance kan op verschillende methodes, namelijk:

Stage 1 Alfa Romeo 166 OBD chiptuning

stage 1 OBD tuning Alfa Romeo 166 is een veelvoorkomende methode om je Alfa Romeo 166 te chippen. Bij deze methode wordt gebruik gemaakt van de Obd-poort in de Alfa Romeo 166.

Omdat deze methode voordelig is en ze erg doordacht en gerespecteerd is, kiest de klant vaak voor deze optie. OBD is een manier die via het bijstellen van de ECU een totale invloed heeft op de performance van de Alfa Romeo 166 auto. Via deze manier hoef je zelfs de Alfa Romeo 166 ECU niet te ontmantelen.

Klik op de blauwe tekst om ons antwoord te lezen “tuning goed of slecht” is een vraag die we regelmatig ontvangen. Als je op de vraag klikt, kun je ons antwoord lezen.

Je Alfa Romeo 166 auto ziet er gelijk uit, maar de performance werd gemaximaliseerd!

Stage 2 chiptuning Alfa Romeo 166

De naam zegt het helemaal. Via deze optie vindt een fysieke verandering van de auto plaats. Voorbeelden hiervan zijn een sportdemper op de uitlaat van uw auto, of een effectievere motorkoeling.

Deze methode van tuning kun je ook combineren met chip tunen. Men noemt deze methode ook wel stage 2 Alfa Romeo 166 chiptuning. Je Alfa Romeo 166 auto wordt de meest optimale versie die het kan zijn door zowel het uiterlijk te gaan veranderen als de maximale kracht.

Stage 2 Alfa Romeo 166 chiptuning is weggelegd voor een welgesteld publiek dat hoge eisen stelt aan de performance en look van hun auto.

Kom erachter wat chiptuning met je auto doet:

Gespecialiseerde know-how over ECU's

Omdat we gespecialiseerd zijn in ECU software zijn onze diensten een garantie op hoogstaande autotuning.

Onze know-how beperkt zich niet enkel tot chiptunen, aangezien we ook gespecialiseerd zijn in diverse overige software modificaties waaronder roetfilterverwijderingen. Wie koos voor chiptuning bij een andere instantie, kiest er vaak voor om als tweede keus bij ons aan te kloppen, en hiervoor staan we bekend.

ECU chiptuning
Bij reparaties kunnen we zelfs de afgesloten onderdelen van de ECU (motor computer) in uw auto aanpassen. beveiligde onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Remappen doen auto fabrikanten wel, maar anders. Dit zit namelijk zo:

Auto producenten leveren auto’s in meerdere modellen. De modellen verschillen in zowel vermogen als prijs.
Auto producenten maken om kosten en tijd te besparen een enkele motor voor al deze types.

Vervolgens chippen ze de motor voor elk model met andere sfotware, zodat ze een ander vermogen hebben. Gelukkig zijn er slimme techneuten achter gekomen dat je deze software ook zonder de Alfa Romeo 166 fabrikant kan aanpassen en je auto kunt chiptunen. Door deze uitvinding kun je met de geschikte apparatuur zonder de Alfa Romeo 166 fabrikant het maximale uit je Alfa Romeo 166 halen.

Zeker, het auto chippen zorgt voor een betere verbranding in je motor. Dit betekent dus niet alleen meer PK’s, maar ook minder brandstofvebruik.. Tot 15% minder brandstofverbruik na het laten chippen van je auto! Zolang je je rijstijl hetzelfde houd natuurlijk.

Ook hebben we een speciale vorm van chiptuning genaamd ECO tuning. Hierbij concentreren we ons volledig op brandstofverbruik verminderen en is het aantal extra vermogen vaak klein. Zie hier alle info over Alfa Romeo 166 eco chip tuning voor brandstof besparen.

Op een verkeerde manier chiptunen is zeker slecht voor je Alfa Romeo 166. Je kan je ECU (de computer van je Alfa Romeo 166) beschadigd raken door slechte apparatuur.
Ook kan er door een slechte brandstof zuurstof verhouding een aantal componenten in uw auto kapot maken. Wij proberen daarom het wiel niet opnieuw uit te vinden en maken gebruik van uitgebreid geteste chiptuning software. Geschreven door ervaren tuners op een dyno.

Als je binnen alle millieu wetten blijft is je auto Alfa Romeo 166 chippen legaal. Het controleren van deze millieu grenzen is namelijk bijzonder lastig. De Algemene Periodieke Keuring (APK) is zelfs niet in de mogelijkheid om dit te toetsen. Hierdoor kunnen wij u niks garanderen op legaliteit.

Wij hebben verschillende locaties gevestigd door nederland. De Mijn Chiptuning vestigingen kun je hieronder vinden We zitten ook vlakbij: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Dus als u op één van deze plekken woont helpen we je ook graag verder met uw auto.

auto chip tuningis bij ons een klaar-terwijl-je-wacht principe

Bij onze stage 1 chiptuning zijn alle aanpassingen op uw originele ECU zonder fysieke modificaties aan uw Alfa Romeo 166 auto.

Hierdoor zijn we vaak al binnen enkele uren klaar met het tunen van uw Alfa Romeo 166.

Voor stage 2 tuning is dit niet het geval. U zal de auto voor bepaalde tijd moeten achterlaten, aangezien er enkele fysieke wijzigingen zullen worden gedaan.