chiptuning: elke Alfa Romeo 156 auto krijgt een klantgerichte en passende aanpak

Ontdek wat chiptuning voor uw auto kan doen:

De ecu van uw auto is een standaard software, en deze werkt vaak niet optimaal. Aangezien deze is opgesteld om de performance te halen dat in de brochure staat.

Het laten motor tunen van uw auto is de uitgelezen optie om uw Alfa Romeo 156 auto een groter vermogen te geven.

Door het chippen van uw Alfa Romeo  kunnen we binnen een paar uur een vermogensverbetering bewerkstelligen van tussen de 15 en 35%.

Daarbovenop zorgt chiptuning bij ons ervoor dat je tot wel 15% minder benzine zal uitstoten.

In het dagelijks gebruik van uw Alfa Romeo 156 auto zult u Alfa Romeo 156 en dat uw Alfa Romeo 156 auto veel soepeler rijdt door chiptuning. Doordat hij sneller optrekt en veel consistenter is in het leveren van kracht.

Voordelen tunen van uw auto:​​

Meer performance uit uw Alfa Romeo

Geluid klinkt sportiever uit uw Alfa Romeo

Aangenaam rijden​​

Verminderd brandstof gebruik

Hoe gaat het in zijn werk?​

Voor stage one tuning Alfa Romeo 156 plant u een afspraak bij één van onze locaties bij u in de buurt. We zullen de kwaliteit van de accu van uw auto nagaan door middel van een accutester. Die garandeert dat uw auto op maximale stabiele spanning blijft tijdens de chiptuning.

Daarna zal de software van uw Alfa Romeo 156 worden uitgelezen, en worden alle bekomen gegevens door ons bewaard. Hierna wordt uw software gestuurd naar een chiptuning Alfa Romeo 156 specialist. Daarna sturen we de software van uw auto aan onze ingenieur die gespecialiseerd is in chiptuning. Onze gespecialiseerde ingenieur beschikt over een chiptuning database en zal de software van uw Alfa Romeo 156 auto hiermee vergelijken.

Vervolgens pakt hij de versie die het beste bij jouw Alfa Romeo 156 auto past en zorgt dat alleen de software verantwoordelijk voor de performance wordt aangepast bij de chiptuning Alfa Romeo 156. Dat houdt m.a.w. maatwerk in passend bij de noden van de Alfa Romeo 156 auto. Maar wel met gebruik van eerder getunede software.

De getunede software waar op wordt gesteund is bij een testbank meermaals gechecked.

Op die manier wordt de speed en de veiligheid van de auto een garantie die wij u kunnen geven. En zo moet u geen cash uit te geven aan een controletst van uw auto.

Dat is de reden waarom wij een voordelige chiptuning kunnen aanbieden aan onze klanten. Je auto in enkele uren laten chiptunen door middel van eentestbank biedt veel minder garantie op degelijk maatwerk. Er zit in onze chiptuning software namelijk veel meer inzicht en tijd.

De klant krijgt à la minute de resultaten van de software ingenieur, namelijk hoeveel hij raamt dat de performance is.

Veilige chiptuning:

Diepgaande kennis van de ECU (de computer van je auto) en van uw auto

Speciale voeding tijdens tijdens het chippen

Een kopie van de oude staat

Exclusief gebruik van goede Alfa Romeo 156 chiptuning software

Ontdek wat het chippen voor u Alfa Romeo 156 kan doen:

De opties voor het tunen van de motor:

Voor het Alfa Romeo 156 motor vermogen te maximaliseren zijn verschillende manieren en dit zijn de methodes die we hieronder uit de doeken doen:

Methode 1: Alfa Romeo 156 OBD chiptuning

op maat ODB chiptuning Alfa Romeo 156 is een veelvoorkomende methode om je Alfa Romeo 156 te chiptunen. Met op maat obd chiptuning maken we gebruik van de obd port in uw Alfa Romeo 156 auto.

Door dit gemak is deze voordelige manier van Alfa Romeo 156 chiptuning erg geliefd en komt ze veel voor. Via OBD kan je namelijk alle onderdelen van je ECU die zorgen zijn voor de performance van uw Alfa Romeo 156 auto aanpassen. Zonder de Alfa Romeo 156 ECU uit elkaar te hoeven halen.

Lees een vraag die we vaak krijgen:

Je auto ziet er gelijk uit, maar de performance werd opgedreven!

Stage 2 chiptuning Alfa Romeo 156

Het woord chiptunen verhult al wat dit inhoudt. Via deze methode vindt een fysieke verandering van de Alfa Romeo 156 plaats. Voorbeelden hiervan zijn een sportdemper op de uitlaat van uw Alfa Romeo 156 auto, of een effectievere motor cooling.

Deze manier van tuning kun je ook combineren met chip tunen. Dit wordt ook wel stage 2 Alfa Romeo 156 chiptuning genoemd. Door de software op punt te zetten én de auto ook fysiek te gaan verbeteren, wordt je wagen optimaal.

Voor wie alles uit hun auto wil halen en wie hiervoor ook bereid is wat meer te betalen, is dit de goede manier.

Vraag een prijsinschatting aan en weet precies wat het nieuwe vermogen van uw Alfa Romeo 156 auto kan worden!

Specialistische Alfa Romeo 156 ECU software notie

Doordat wij ver reikende kennis hebben over de software van uw Alfa Romeo 156 auto kunnen wij zorgen voor een kwalitatief hoge chiptuning Alfa Romeo 156.

Zo doen wij naast Alfa Romeo 156 chiptuning ook verschillende andere software modificaties voor auto’s als roetfilterverwijderingen. We zijn ook een veelgevraagde referentie wanneer het gaat om het repareren van ECU’s die bij een mislukte chiptuning poging kapot zijn gegaan.

ECU chiptuning
Voor het repareren van uw motor computer zijn we in staat om beveiligde onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Chippen doen fabrikanten wel, maar anders. Het zit namelijk zo:

Fabrikanten leveren auto’s in meerdere modellen. De vermogens en prijs van de types verschillen.
Elk type krijgt ongeveer dezelfde motor, hiermee besparen auto makers ontwikkel- en productiekosten.

Vervolgens chippen ze de motor voor elk model met andere sfotware, zodat ze een ander vermogen hebben. Gelukkig zijn er slimme koppen achter gekomen dat je deze software ook zonder de Alfa Romeo 156 producent kan aanpassen en je auto kunt remappen. Hierdoor kunnen chiptuning bedrijven veel goedkoper een groter aantal pk uit je auto Alfa Romeo 156 halen.

Zeker, doordat je bij het chippen van je auto Alfa Romeo 156 zorgt voor een efficiëntere verbranding in de motor Verminder je ook het brandstofgebruik. Het auto Alfa Romeo 156 chippen kan brandstofverbruik tot wel 15% verminderen! Zolang je je rijstijl hetzelfde houd natuurlijk.

Eco tuning is een vorm van chippen die ook interessant is. Hierbij concentreren we ons compleet op brandstofverbruik verminderen en is het aantal toegevoegde vermogen minimaal. Zie hier alles over eco chiptuning Alfa Romeo 156.

Verkeerde chiptuning kan zeker slecht zijn voor je auto Alfa Romeo 156. Je kan je ECU (motor computer) beschadigd raken door verkeerde apparatuur.
Slechte lucht brandstof verhoudingen in de software kunnen je auto Alfa Romeo 156 ook beschadigen. Wij proberen daarom het wiel niet opnieuw uit te vinden en maken gebruik van uitgebreid geteste files. Ontwikkeld door ervaren chiptuners op een testbank.

Als je binnen alle millieu grenzen blijft is je auto chippen legaal. Echter is het controleren van deze millieu kaders erg moeilijk. De Algemene Periodieke Keuring (APK) is zelfs niet in de mogelijkheid om dit te toetsen. Daardoor kunnen wij u niks garanderen op millieu gebied.

Wij hebben verschillende chiptuning locaties gevestigd door Nederland. Onze vestigingen kun je hier beneden bekijken: We zitten ook vlakbij: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Als u dus op zoek bent naar een motor tuning bedrijf in de omgeving van deze locaties helpen we je graag verder.

Klaar terwijl u wacht

Chiptuning stage 1 wil bij ons zeggen: het maximum halen uit de auto, zonder dat hierbij veranderingen Alfa Romeo 156baar zijn door het blote oog.

De totale wachttijd is hierdoor beperkt tot een paar uur.

Voor stage 2 tuning is dit niet het geval. Dan maken we een aantal fysieke aanpassingen aan uw auto en bent u uw Alfa Romeo 156 dus even kwijt.