Volvo ecu chiptuning

Sportiever karakter

Kies uw auto model

Volvo XC90 Volvo XC70 Volvo XC60 Volvo XC40 Volvo V90 Volvo V70 Volvo V60 Cross Country Volvo V60 Volvo V50 Volvo V40 Cross Country Volvo V40 Volvo S90 Volvo S80 Volvo S70 Volvo S60 Volvo S40 Volvo C70 Volvo C30

Als uw auto hier niet tussen staat kunnen wij deze vaak alsnog chiptunen. Vul uw kenteken dan hier in en dan krijgt u een vrijblijvende offerte.

Ontdek wat chiptuning voor uw auto kan doen:

De ecu software van uw Volvo auto is standaard ingesteld, en wordt volledig bestuurd door een computer.De reden hiervoor is dat deze software exact het standaard vermogen moet halen dat in de autobrochure staat opgelijst.

Echter kan uw Volvo vaak vele keren meer dan dit “standaard vermogen” en dit is op te lossen door ecu tuning.

Chiptuning bij ons kan ervoor zorgen dat we in een paar uur uw Volvo kunnen voorzien van een vermogensverbetering die ligt tussen de 15 en 35%.

Daarbovenop zorgt chiptuning bij ons ervoor dat je tot wel 15% minder uitstoot zal hebben.

auto chippen zal als gevolg hebben dat het besturen van je Volvo auto veel fijner en “sneller” aanvoelt, autorijden wordt pure fun! Doordat hij vlugger optrekt en veel consistenter is in het leveren van vermogen.

Voordelen tunen van uw Volvo:​

Meer koppel

Harder geluid

Comfortabeler rijden​ met uw Volvo​

Brandstofverbruik wordt minder van uw auto

Hoe gaat dat precies, chiptuningVolvo?​

Je maakt een afspraak bij een tuning locatie bij u in de buurt. Dit houdt in dat we uw wagen aansluiten op een batterijtester. De batterijtester biedt de garantie dat tijdens de chiptuning, de wagen de hoogste stabiele spanning behaalt.

Vervolgens lezen we de software van uw auto uit, en maken we er een backup van. Daarna wordt uw software opgestuurd naar een chiptuning Volvo engineer. Daarna verzenden we de software van uw auto aan onze ingenieur die gespecialiseerd is in chiptuning. Eerdere chiptunes werden door onze chiptuning ingenieur opgenomen in een database, en dienen als vergelijkpunt met de software van uw Volvo auto.

Vervolgens neemt hij de versie die het beste bij jouw Volvo past en zorgt dat alleen de software verantwoordelijk voor de performance wordt aangepast bij de chiptuning Volvo. Een gepersonaliseerde chiptuning op maat voor uw Volvo dus. Dat gebeurt wel met ondersteuning van de chiptuning database.

De getunede software waar op wordt gesteund is bij een testbank meermaals geinspecteerd.

We kunnen zo de snelheid en de safety van uw auto waarborgen. Zonder uw Volvo auto voor honderden euro’s te moeten testen.

Hierdoor kunnen wij goedkope chiptuning leveren. Een testbank is een veel minder gunstige oplossing om je auto te laten chiptunen. Wij verkiezen onze eigen software om te chiptunen, omdat deze gedetaileerder is en omdat we verkiezen onze eigen notie te gebruiken tijdens het chiptunen.

Krijg gelijk een rapport met het geschatte vermogen na het Volvo chiptunen

Onze chiptuning is veilig:

Specialistische kennis

Goede accu voeding tijdens het tunen

We back-uppen uw software eerst

Gebruik van de beste Volvo tuning software

Ontdek wat chiptuning voor uw Volvo auto kan doen:

De opties voor het tunen van de motor:

Het opdrijven van de performance kan op verscheidene methodes, namelijk:

Stage 1 Volvo OBD chiptuning

Het OBD-tuning systeem is allicht de meest populaire manier voor het Volvo chippen. Met stage 1 obd tuning maken we gebruik van de obd port in uw Volvo.

Omdat deze variant weinig kost en ze erg doordacht en gerespecteerd is, kiest de klant vaak voor deze optie. Via OBD kan je met name alle onderdelen van je ECU die zorgen zijn voor de performance van uw Volvo auto aanpassen. Via deze methode moet je zelfs de Volvo ECU niet te ontmantelen.

Bekijk een vraag die we vaak krijgen:

Door het Volvo auto laten chippen krijgt u dus meer performance zonder fysieke aanpassingen aan de Volvo auto!

Stage 2 Volvo chiptuning

De naam zegt het al. Via deze optie vindt een fysieke verandering van de Volvo plaats. Een sport uitlaat of een beter systeem om de motor te koelen, zijn hier enkele voorbeelden van.

Deze manier van tuning kun je ook combineren met chip tunen. Dit wordt ook wel stage 2 chiptuning Volvo genoemd. Je auto wordt de meest optimale versie die het kan zijn door zowel het uiterlijk te gaan veranderen als de maximale kracht.

Stage 2 chiptuning Volvo is weggelegd voor een welgesteld publiek dat hoge eisen stelt aan het vermogen en look van hun Volvo auto.

Volvo laten chippen
Voorbeeld van het resultaat volvo chiptuning. 48PK meer vermogen

Kom erachter wat chiptuning met je auto kan doen:

Specialistische Volvo ECU software notie

Doordat wij diepe know-how hebben over de software van uw Volvo auto kunnen wij zorgen voor een kwalitatief hoge chiptuning Volvo.

Onze know-how beperkt zich niet enkel tot chiptunen, aangezien we ook specialistisch zijn in verscheidene overige software aanpassingen waaronder roetfilterverwijderingen. We zijn ook een veelgevraagde referentie wanneer het gaat om het herstellen van ECU’s die bij een gefaalde chiptuning poging stuk zijn gegaan.

ECU chiptuning
Voor het repareren van uw ECU (de computer van je auto) zijn we in staat om afgesloten onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Volvo chiptunen hun auto’s wel. Dit zit namelijk zo:

Een auto fabrikant levert hun auto’s in meerdere modellen. De modellen verschillen in zowel aantal pk als kosten.
Elk model krijgt ongeveer dezelfde motor, hiermee besparen fabrikanten ontwikkel- en productiekosten.

Ze remappen vervolgens elk model met een andere software zodat ze wel een ander vermogen hebben. Gelukkig zijn er slimme techneuten achter gekomen dat je deze software ook zonder de auto maker kan veranderen en je auto kunt chippen. Hierdoor kunnen chiptuning bedrijven veel voordeliger een beter vermogen uit je auto Volvo halen.

Zeker, je auto chippen zorgt voor een betere verbranding in de motor. Dit betekent dus niet alleen meer vermogen, maar ook minder brandstofvebruik.. Chiptuning kan brandstofverbruik tot wel 15% terug dringen! Zolang je je rijstijl hetzelfde houd natuurlijk.

Ook doen we een speciale methode van chiptuning genaamd ECO tuning. Hierbij concentreren we ons volledig op brandstofverbruik verminderen en is het aantal toegevoegde vermogen vaak klein. Voor meer uitleg over eco tuning Volvo.

Verkeerde chiptuning kan zeker erg slecht zijn voor je auto Volvo. Door verkeerde apparatuur zou je de ECU (motor computer) beschadigd raken.
Verkeerd afgestelde lucht brandstof verhoudingen in de software kunnen je motor ook beschadigen. Wij proberen daarom het wiel niet opnieuw uit te vinden en gebruiken uitgebreid geteste chiptuning software. Geschreven door ervaren chiptuners op een dyno.

Als je binnen alle millieu grenzen blijft is je auto chippen legaal. Jammer genoeg is het controleren van deze millieu limieten erg lastig. De APK is ook niet in de mogelijkheid om dit te toetsen. Voor ons is het ook niet mogelijk te graderen dat jij binnen de wettelijke limieten blijft.

Mijn Chiptuning beschikt over meerdere chiptuning locaties gevestigd door Nederland. Hieronder ziet u een lijst van onze Mijn Chiptuning locaties

We zitten ook in de buurt van: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Als u dus zoekend bent naar een chiptuning bedrijf in de buurt van deze locaties helpen we je graag verder.

U kan rustig blijven zitten tijdens de chiptuning

Bij onze stage 1 chiptuning zijn alle aanpassingen op uw originele ECU zonder fysieke aanpassingen aan uw auto.

Hierdoor zijn we vaak al binnen enkele uren klaar met het tunen van uw Volvo.

De situatie is anders bij stage 2.
Dan maken we een aantal fysieke aanpassingen aan uw Volvo auto en bent u uw Volvo auto dus even kwijt.