Smart chip tuning

Meer vermogen uit uw Smart

Kies uw auto model

Smart Roadster Smart ForTwo Smart ForFour Smart Crossblade Smart City

Als uw auto hier niet tussen staat kunnen wij deze vaak alsnog chiptunen. Vul uw kenteken dan hier in en dan krijgt u een vrijblijvende offerte.

Wat voor voordelen heeft chiptuning voor mijn Smart auto?

De ecu van uw Smart is een standaard software, en deze werkt vaak niet optimaal.De ECU is afgesteld om een specifiek gestandaardiseerd vermogen te behalen, namelijk dat van in de brochure van de auto.

Je kunt echt meer performance halen uit je wagen dan dit voorgeprogrammeerde gestandaardiseerde vermogen, en de oplossing schuilt in chippen.

In een paar uur kan je Smart met chiptuning wel tussen de 15 à 35% meer vermogen krijgen.

Daarbovenop zorgt chiptuning bij ons ervoor dat je tot wel 15% minder uitstoot zal hebben.

In het dagelijks rijden in uw auto gaat u Smarten dat uw Smart auto veel soepelder gaat door chiptuning. Je Smart auto zal sneller accelereren en het vermogen die hij hiervoor aanlevert is veel consequenter.

De 4 grootste voordelen​

Sportiever karakter uit uw Smart

Mooier geluid uit uw auto

Meer plezier ​

Minder brandstof gebruik

Hoe gaat dat precies, remappenSmart?​

We starten het proces met een afspraak bij een tuning locatie bij u in de omgeving. We zullen de kwaliteit van de accu van uw auto nagaan door middel van een accu controller. Die garandeert dat uw Smart op volledige stabiele spanning blijft tijdens de chiptuning.

Daarna zal de software van uw Smart worden uitgelezen, en worden alle bekomen statistieken door ons bewaard. Daarna wordt uw software opgestuurd naar een chiptuning ingenieur. Daarna sturen we de software van uw auto aan onze ingenieur die gespecialiseerd is in merk(naam) tuning. Onze gespecialiseerde engineer beschikt over een chiptuning database en zal de software van uw Smart hiermee vergelijken.

Hierna neemt hij de software compatibel met jouw wagen, en enkel het vemogen ondergaat een modificatie. Dat houdt m.a.w. maatwerk in passend bij de noden van de Smart auto. Dat gebeurt wel met ondersteuning van de chiptuning database.

De getunede software waar op wordt gesteund is bij een vermogensbank meermaals gecontroleerd.

We kunnen zo de snelheid en de safety van uw auto waarborgen. En zo hoeft u geen geld uit te geven aan een controletst van uw Smart.

Dat is de reden waarom wij een goedkope chiptuning kunnen aanbieden aan onze klanten. Een vermogensbank is een veel minder goeie oplossing om je auto te laten chiptunen. De chiptuning software die wij hanteren biedt veel meer perspectief op een diepgaande kennis en werkt veel grondiger.

Na het Smart chiptunen krijgt de klant onmiddelijk een uitslag van de geraamde performance van de Smart auto.

Veilige chiptuning door:

Specialistische kennis

Goede voeding tijdens tijdens het chippen

Eerst een goede kopie van de oude staat van uw Smart

Gebruik van goede tuning software

Vraag een offerte aan en weet exact wat het grotere vermogen van u auto kan worden!

Verschillende vormen Smart motor tuning:

Voor het Smart motor vermogen te vergroten zijn verscheidene manieren en dit zijn de methodes die we hieronder uitleggen:

Methode 1: Smart OBD chiptuning

Het OBD-tune systeem is wellicht de meest gewaardeerde manier voor het Smart chippen. Via deze manier heb je de OBD poort, die al in de auto zit, nodig.

Door dit gemak is deze voordelige manier van auto chiptuning erg geliefd en komt ze veel voor. Via OBD kan je met name alle onderdelen van je ECU die verantwoordelijk zijn voor het vermogen van uw Smart auto aanpassen. OBD is een chiptuning optie waar je de ECU niet nutteloos moet uit elkaar halen.

Klik op de blauwe tekst voor ons antwoord op “tuning goed of slecht” is een vraag die we vaak gemailt krijgen. Als je op de link klikt, kun je ons antwoord lezen.

Kort gezegd betekent chiptuning een auto met meer performance, zonder dat je Smart er een transformatie voor hoeft te ondergaan!

Stage 2 Smart chiptuning

De term chiptunen verhult al wat dit betekent. Deze methode houdt in dat er dus een wijziging zal plaatsvinden in hoe de Smart er in ieder geval onder de motorkap zal uitzien. Een sportuitlaatdemper of een gunstiger systeem om de motor te koelen, zijn hier enkele voorbeelden van.

Deze methode van tuning kun je ook combineren met chip tunen. Men noemt deze methode ook wel stage 2 chiptuning Smart. Hierbij pas je de auto fysiek aan en de software waardoor je het maximale uit je auto haalt.

Voor wie alles uit hun auto wil halen en wie hiervoor ook bereid is wat meer te betalen, is dit de beste methode.

Smart laten chippen

Kom erachter wat chiptuning met je auto doet:

Diepgaande kennis over Smart ECU software: onze meerwaarde

Doordat wij diepe know-how hebben over de software van uw Smart auto kunnen wij zorgen voor een kwalitatief hoge chiptuning Smart.

Wij staan namelijk ook in voor een reeks andere vormen van Smartsoftware modificaties, bijvoorbeeld het verwijderen van roetfilters. Ook worden wij herhaaldelijk gevraagd om ECU’s die bij een vroegeren poging tot tuning kapot zijn gegaan, te herstellen.

ECU chiptuning
Bij reparaties kunnen we zelfs de beveiligde onderdelen van de ECU (motor computer) in uw auto aanpassen. beveiligde onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Smart chiptunen hun auto’s wel. Dit is hoe het werkt:

Auto fabrikanten leveren auto’s in verschillende typen. De vermogens en prijs van de types verschillen.
Fabrikanten maken om kosten en tijd te besparen één motor voor al deze modellen.

Ze remappen vervolgens elk model met een andere software zodat ze wel een ander vermogen hebben. Gelukkig zijn er slimme koppen achter gekomen dat je deze software ook zonder de Smart fabrikant kan veranderen en je auto kunt chippen. Hierdoor kun je met de geschikte apparatuur zonder de auto fabrikant het maximale uit je Smart halen.

Ja, het chippen van je Smart zorgt voor een betere verbranding in de motor. Dit betekent dus niet alleen meer vermogen, maar ook verminderd brandstofvebruik.. Chiptuning kan brandstofverbruik tot wel 15% verminderen! Zolang je je rijstijl hetzelfde houd natuurlijk.

Ook hebben we een speciale manier van chiptuning genaamd ECO tuning. Hierbij concentreren we ons compleet op brandstofverbruik verminderen en is het aantal toegevoegde vermogen vaak klein. Zie hier alle informatie over Smart eco tuning voor brandstof besparen.

Op een verkeerde manier chippen is zeker erg slecht voor je auto. Door verkeerd afgestelde apparatuur zou je de motor computer beschadigd raken.
Verkeerde lucht brandstof verhoudingen in de software kunnen je Smart ook beschadigen. Daarom maken wij alleen gebruik van de beste apparatuur en tuning files die uitgebreid getest zijn op een dyno.

Het chiptunen van je Smart is legaal. Zolang je binnen alle door de wet bepaalde milieu grenzen blijft. Jammer genoeg is het controleren van de eerder genoemde millieu grenzen erg lastig. Ook de Algemene Periodieke Keuring (APK) is niet in de mogelijkheid om dit te controleren. Daardoor kunnen wij u niks garanderen op legaliteit.

Door heel het land heeft Mijn Chiptuning vestigingen. Beneden kunt u al onze Mijn Chiptuning vestigingen zien:

Er zijn ook andere steden waar we bij in de buurt zitten. Dit zijn: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Als u dus op zoek bent naar een remapping bedrijf in de omgeving van deze locaties helpen we je graag verder.

Chiptuning is bij ons een klaar-terwijl-je-wacht principe

Bij onze stage 1 chiptuning zijn alle aanpassingen op uw originele ECU zonder fysieke aanpassingen aan uw auto.

De totale wachttijd is hierdoor beperkt tot een paar uur.

Stage 2 van de tuning is verschillend.
Omdat er specifieke uiterlijke modificaties aan de auto zullen plaatsvinden, moet de klant het voor een vooraf afgesproken tijd zonder Smart doen.