Chiptuning Seat

Meer vermogen uit uw Seat

Kies uw Seat type:

Seat Toledo Seat Tarraco Seat Mii Seat Leon Seat Ibiza Seat Exeo Seat Cordoba Seat Ateca Seat Arosa Seat Arona Seat Altea FreeTrack Seat Altea / XL Seat Alhambra

Als uw auto hier niet tussen staat kunnen wij deze vaak alsnog chiptunen. Vul uw kenteken dan hier in en dan krijgt u een vrijblijvende offerte.

Wat zijn de voordelen bij het chiptunen van mijn Seat auto?

De ECU-software in jouw auto is een standaard software. Deze software draait op de motormanagementcomputer en die zorgt ervoor dat de prestaties worden gehaald zoals die ook in de brochure staan.

Maar jouw auto kan vaak veel meer halen dat dit standaard vermogen. Wanneer je dit wilt, is dit gemakkelijk op te lossen door middel van ECU chiptuning. Door Seat tuning kunnen wij er namelijk binnen een paar uur voor zorgen dat het vermogen wordt verhoogd tussen de 15% en 35%. Daarnaast zorgt het tunen er ook voor dat de uitstoot tot wel 15% wordt verminderd.

Het chippen van je auto zal ervoor zorgen dat het rijden veel fijner en krachtiger aanvoelt. De auto trekt sneller op en kan meer prestatie leveren waardoor het rijden voor jou een plezier wordt!

Wat zijn de grootste voordelen?

Het geluid klinkt beter

Je hebt meer plezier in het rijden

Meer PK

Het brandstofverbruik neemt af

Hoe werkt Seat tuning precies?

Het hele proces begint natuurlijk met het maken van een afspraak. Doordat wij meerdere locaties hebben is er altijd een chiptuning locatie bij jou in de buurt. Zodra de auto bij ons is binnengebracht zetten we deze op een speciale batterijtester. Deze zorgt ervoor dat de auto telkens een stabiele spanning heeft tijdens het chiptunen.

Wanneer dit geregeld is zal de software van jouw Seat worden uitgelezen. Ook wordt hier direct een back-up van gemaakt. De software wordt ook naar onze ingenieur gestuurd die gespecialiseerd is in het tunen van Seat auto’s.

Alle eerdere chiptunes worden opgenomen in de database en daarmee wordt de software vergeleken. De ingenieur neemt vervolgens de versie die het beste bij jouw Seat past en zorgt ervoor dat alleen de software die verantwoordelijk is voor de prestaties van de auto wordt aangepast.

Elke auto is uniek en daarom leveren wij altijd maatwerk met ondersteuning van de chiptuning database. Ook wordt alle software die wij gebruiken altijd eerst uitgebreid gecontroleerd op een testbank zodat we zeker weten dat de software goed is. Op deze manier kunnen wij snelheid en veiligheid garanderen en bespaar je een paar honderd euro op het laten controleren van jouw Seat.

Dit alles zorgt ervoor dat het chiptunen bij ons goedkoop is. Zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit is goed en meestal beter dan wanneer je de auto op een testbank laat tunen. Wij maken gebruik van onze eigen software omdat deze vele malen gedetailleerder is.

Veilige chiptuning:

Gespecialiseerde kennis

Optimale stabiele spanning tijden het tunen

Wij maken altijd een back-up van de software

Wij maken exclusief gebruik van goede Seat chiptuning software

Vraag een offerte aan en weet exact wat het grotere vermogen van uw Seat wordt!

De verschillende Seat tuning methodes:

Methode 1: Seat OBD tuning

OBD chiptuning is een veel voorkomende manier om je Seat te tunen. Bij deze methode wordt er gebruik gemaakt van de OBD-connector in jouw Seat auto.

Daardoor is dit een goedkope Seat tuning stage 1 variant die erg populair is. OBD zorgt ervoor dat de prestaties van je auto door een wijziging in het motormanagementsysteem omhoog wordt gezet. Daarnaast is het bij deze methode niet nodig de ECU aan te passen.

Wij krijgen vaak de vraag of OBD chiptuning wel goed is voor je auto, of dat je het beter kunt laten. Neem een kijkje om ons antwoord te lezen.

Bij deze methode hoeven wij geen fysieke aanpassingen te doen, vanaf de buitenkant is dus niet te zien dat er iets is veranderd aan jouw auto.

Methode 2: Seat chiptuning

Bij deze methode doen wij niet alleen aanpassingen in de software, maar ook aan de buitenkant van de auto. Fysiek zal je auto er na het tunen dus ook anders uitzien. Je kunt hierbij denken aan het plaatsen van een sportuitlaat of een beter koelsysteem. Door zowel de software als het fysieke gedeelte aan te pakken kun je het meest optimale uit je auto halen.

Wel is het zo dat deze vorm van Seat tuning meer kost. Dus wanneer je het uiterste uit je auto wilt halen en daar ook een aardig bedrag voor over hebt kun je zeker kiezen voor deze optie.

Kom erachter wat chiptuning met je auto kan doen:

Kennis over de Seat ECU-software

Omdat wij zeer gespecialiseerd zijn in ECU-software en alles wat daarmee te maken heeft, zijn onze services een garantie op autotuning op het beste niveau.

Maar wij beschikken niet enkel over gespecialiseerde ECU-kennis. Ook kunnen wij jou helpen bij andere software modificaties zoals bijvoorbeeld het verwijderen van de roetfilters. Maar ook wanneer je eerder je auto hebt willen laten chiptunen bij een ander bedrijf en dat niet helemaal is gegaan zoals gewenst, kunnen wij je helpen. Wij lossen dit dan ook graag voor je op.

ECU chiptuning
Tijdens het repareren zijn wij in staat de afgesloten onderdelen van de ECU aan te passen.

Veel gestelde vragen:

De fabrikant doet dit wel, alleen op een compleet andere manier. Een fabrikant levert hun auto’s altijd in meerdere modellen en in verschillende prijsklassen. Hierdoor is het niet haalbaar voor alle auto’s een nieuwe motor te ontwikkelen. Daarom maakt de fabrikant altijd één motor voor alle modellen.

Nadat dit gebeurd is chippen ze de software van elke auto afzonderlijk, zodat er verschillende prestaties ontstaan. Tegenwoordig zijn er echter ook mensen die dit kunnen zonder dat er een fabrikant bij hoeft te komen.

Jazeker. Het chippen zorgt niet enkel voor veel meer vermogen, maar ook voor minder brandstofgebruik. Het verbruik kan tot 15% maar hierbij ligt het er wel aan wat je rijstijl is.

Wanneer het tunen op de verkeerde manier gebeurt zeker wel. De ECU kan beschadigen bijvoorbeeld door het verkeerd afstellen van apparatuur. Ook een verkeerde lucht en brandstof verhouding in de software zorgen voor problemen.

Daarom maken wij enkel gebruik van de allerbeste apparatuur en geteste software.

Lees hier meer risico’s van goedkope chiptuning: https://mijnchiptuning.nl/#tuning-risico

Het chiptunen van je auto Seat is legaal. Zolang je binnen alle wettelijke milieu kaders blijft. Het controleren van deze millieu limieten is namelijk bijzonder complex. Ook de APK is niet in de mogelijkheid om dit te controleren. Voor Mijn Chiptuning is het ook niet mogelijk te graderen dat jij binnen de wettelijke genzen blijft.

Wij zitten verspreid over heel Nederland. Op de kaart hieronder kun je precies zien waar wij te vinden zijn.

Er zijn ook andere plekken waar we bij in de buurt zitten. Dit zijn: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Dus als u op één van deze plaatsen woont helpen we je ook graag verder met uw auto.

Klaar terwijl u wacht

Chiptuning stage 1 wil bij ons zeggen: het maximum halen uit de Seat, zonder dat hierbij aanpassingen Seatbaar zijn door het blote oog.

Hierdoor zijn we vaak al binnen enkele uren klaar met het tunen van uw Seat auto.

Stage 2 van de tuning is verschillend.
Omdat er specifieke uiterlijke modificaties aan de Seat zullen plaatsvinden, moet de klant het voor een vooraf afgesproken tijd zonder auto doen.