Mini chiptuning

Sneller optrekken

Kies uw auto model:

Mini Roadster Mini Paceman Mini One Mini Countryman Mini Cooper S D Mini Cooper S Mini Cooper Mini Clubman

Als uw auto hier niet tussen staat kunnen wij deze vaak alsnog chiptunen. Vul uw kenteken dan hier in en dan krijgt u een vrijblijvende offerte.

Welke positieve aspecten zijn er verbonden aan mijn auto chiptunen?

Het standaard programma in de motor controller van uw Mini is niet optimaal.De ECU is afgesteld om een bepaald gestandaardiseerd vermogen te behalen, namelijk dat van in de brochure van de auto.

Echter kan uw auto vaak vele malen meer dan dit “standaard vermogen” en dit is op te lossen door chip tuning.

Door het chiptunen van uw Mini auto kunnen we binnen een paar uur een vermogens verbetering verwezenlijken van tussen de 15 en 35%.

Je Mini auto heeft meer kracht, en zal tot wel 15% minder brandstof verspillen.

auto chipping zal ervoor zorgen dat het besturen van je Mini auto veel fijner en “sneller” aanvoelt, rijden wordt een plezier! Doordat de auto sneller accelereert en veel consistenter is in het leveren van kracht.

De voordelen auto chiptuning:​

Meer performance uit uw Mini

Beter geluid uit uw auto

Meer plezier uit uw auto​

Verlaagd brandstof gebruik van uw auto

Hoe werkt het?​

We starten het proces met een afspraak bij een tuning locatie bij u in de buurt. We zetten uw auto op een speciale batterijtester. Die zorgt ervoor dat uw auto op volledige stabiele volt blijft tijdens de chiptuning.

Daarna gaan we over tot het uitlezen van de auto om eventuele foutcodes op te sporen, en nemen we uiteraard een reservekopie. De softwaregegevens worden door onze inhouse Mini chiptuning engineer onderworpen. Deze Mini engineer vergelijkt de software met een database van software versies van eerdere chiptunes.

De chiptuning Mini engineer kiest de software uit die het meest aansluit bij uw Mini auto, en hij zal uitsluitend de performance opdrijven. Een specifieke chiptuning op maat voor uw Mini dus. Dat gebeurt wel met ondersteuning van de chiptuning database.

De software die we zullen gebruiken tijdens het chiptuning proces is erg precies onder de loep genomen.

We kunnen zo de snelheid en de safety van uw Mini auto waarborgen. Zo kunt u een paar honderd euro besparen aan uw Mini auto nodeloos te laten nakijken.

Dat is de reden waarom wij een goedkope chiptuning kunnen aanbieden aan onze klanten. Je Mini auto in enkele uren laten chiptunen door middel van eentestbank biedt veel minder garantie op degelijk maatwerk. De chiptuning software die wij hanteren biedt veel meer perspectief op een diepgaande know-how en werkt veel diepgaander.

Krijg direct een rapport met het geschatte vermogen na het Mini chiptunen

Onze chiptuning is veilig:

Diepgaande kennis van de ECU (de computer van je auto) en van uw Mini auto

Goede accu voeding gedurende de chiptuning

We kopiëren uw software eerst

Gebruik van beste tuning software

Vraag een prijsinschatting aan en weet precies wat het grotere vermogen van uw auto kan worden!

Methodes voor Mini motor tuning:

Het opdrijven van het motorvermogen kan op verschillende manieren, namelijk:

Methode 1: Mini OBD chiptuning

OBD tuning Mini is een geliefde manier om je auto te chiptunen. Met obd tuning maken we gebruik van de obd poort in uw Mini.

Omdat deze variant voordelig is en ze erg doordacht en hoogstaand is, kiest de klant vaak voor deze optie. OBD zorgt ervoor dat de performance van de Mini auto door een wijziging van het motormanagementsysteem wordt opgedreven. Met deze manier moet je zelfs de Mini ECU niet te ontmantelen.

Klik op de link voor ons antwoord op “tuning goed of slecht” is een vraag die we vaak gesteld krijgen. Als je op de blauwe links klikt, kun je ons antwoord lezen.

Door het Mini auto laten chippen krijgt u dus meer vermogen zonder fysieke modificaties aan de auto!

Chiptuning Mini Stage 2

Het woord chiptunen verhult al wat dit inhoudt. Deze methode houdt in dat er dus een wijziging zal plaatsvinden in hoe de auto er in ieder geval onder de motorkap zal uitzien. Een sport uitlaat of een beter systeem om de motor te koelen, zijn hier enkele voorbeelden van.

Door te kiezen voor zowel fysieke aanpassingen als voor chiptuning kan je het maximale vermogen van je Mini auto behalen. Men noemt deze methode ook wel stage 2 chiptuning Mini. Door de software op punt te zetten én de auto ook fysiek te gaan verbeteren, wordt je wagen optimaal.

Stage 2 Mini chiptuning is weggelegd voor een welgesteld publiek dat hoge eisen stelt aan de performance en look van hun Mini auto.

Mini laten chippen

Vraag een offerte aan en weet precies wat het grotere vermogen van uw auto kan worden!

Diepgaande kennis over Mini ECU software: onze plus

Doordat wij diepe know-how hebben over de software van uw Mini kunnen wij zorgen voor een kwalitatief hoge Mini chiptuning.

Wij staan namelijk ook in voor een reeks andere vormen van autosoftware wijzigingen, bijvoorbeeld het elimineren van roetfilters. We zijn ook een veelgevraagde referentie wanneer het gaat om het repareren van ECU’s die bij een gefaalde chiptuning poging kapot zijn gegaan.

ECU chiptuning
Voor het repareren van uw motor computer zijn we ook in staat om afgesloten onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Remappen doen de auto makers ook. Dit zit namelijk zo:

Auto makers leveren auto’s in een aantal verschillende modellen. De auto types verschillen in zowel aantal pk als prijs.
Fabrikanten maken om kosten en tijd te sparen één motor voor al deze modellen.

Ze chippen vervolgens elk model met een andere software zodat ze wel een ander vermogen hebben. Gelukkig zijn er slimme techneuten achter gekomen dat je deze software ook zonder de Mini fabrikant kan aanpassen en je auto kunt remappen. Door deze uitvinding kun je met de juiste apparatuur zonder de Mini fabrikant het maximale uit je Mini halen.

Ja, doordat je bij het chippen van je auto Mini zorgt voor een efficiëntere verbranding in de motor verbeter je ook de efficiëntie. Tot 15% minder brandstofverbruik na het laten chippen van je auto Mini! Mits je je rijstijl hetzelfde houd uiteraard.

Ook hebben we een speciale vorm van chiptuning genaamd ECO tuning. Hierbij focussen we ons volledig op brandstofverbruik verminderen en is het aantal extra vermogen minimaal. Lees alles over Mini eco chip tuning voor brandstof besparen.

Slechte chiptuning kan zeker erg slecht zijn voor je Mini. Door slechte apparatuur zou je de motor computer beschadigd raken.
Verkeerd afgestelde lucht brandstof verhoudingen in de programmatuur kunnen je motor ook beschadigen. Daarom maken wij alleen gebruik van de beste apparatuur en software die uitgebreid getest zijn op een dyno.

Het chippen van je auto is legaal. Zolang je binnen alle wettelijke milieu kaders blijft. Echter is het controleren van deze millieu grenzen erg moeilijk. De Algemene Periodieke Keuring (APK) is ook niet in staat om dit te toetsen. Voor ons is het ook niet mogelijk te graderen dat jij binnen de wettelijke limieten blijft.

Door heel Nederland hebben we chiptuning vestigingen. Hieronder kunt u al de Mijn Chiptuning vestigingen zien:

Er zijn ook andere plaatsen waar we bij in de buurt zitten. Dit zijn: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Als u dus zoekend bent naar een tuning bedrijf in de buurt van deze steden helpen we je graag verder.

Chiptuning is bij ons een klaar-terwijl-je-wacht principe

Stage 1 van de chiptuning houdt in dat er geen uiterlijke transformatie plaatsvindt, maar een wijziging op de standaard ECU.

Daarom is je Mini auto al getuned in een luttele paar uur, terwijl je rustig wacht!

Stage 2 van de tuning is verschillend.
Dan maken we een aantal fysieke aanpassingen aan uw auto en bent u uw auto dus even kwijt.