chiptuning Mercedes

Welke voordelen zijn er voor het chiptunen van mijn Mercedes Benz?

Wanneer je een nieuwe auto koopt zit hier een standaard ECU in. Deze is afgesteld op een standaard vermogen zoals ook in de brochure te lezen is, waardoor de auto niet helemaal optimaal is.

Maar het is gelukkig mogelijk om alsnog meer uit je auto te halen dan dit standaard vermogen, namelijk door middel van Mercedes chiptuning.

Wanneer je dit laat doen, kan het er voor zorgen dat jouw Mercedes binnen een aantal uur 15 tot 35% meer vermogen heeft als daarvoor.

Tevens zorgen wij als Mercedes chiptuning specialist ervoor dat het brandstofverbruik tot wel 15% wordt vermindert.

Je zult in het dagelijks gebruik als snel verschil gaan merken. De auto rijdt flexibeler en fijner en doordat de auto nu meer vermogen door chip tuning heeft, zal het optrekken ook sneller gaan.

De 4 grootste voordelen​

Meer vermogen

Een beter geluid

Een fijnere rijervaring

Minder brandstofverbruik

Hoe werkt chiptunen?

Bij stage 1 tunen kun je makkelijk een afspraak inplannen voor het chiptunen van je Mercedes. Wij hebben verschillende locaties, dus er is altijd wel een locatie bij jou in de buurt. Wanneer jij je auto bij ons hebt gebracht zetten we deze eerst op een speciale accu controller. Deze test de batterij en zorgt ervoor dat de auto op stabiele spanning staat tijdens het tunen.

Vervolgens lezen we de software van je auto uit en maken wij hier gelijk een backup van. Deze gegevens worden door onze Mercedes chiptuning ingenieur bekeken en vergeleken met een database van software versies van eerdere chiptunes.

Nadat alle versies zijn vergeleken wordt de beste software voor jouw Mercedes uitgekozen. Deze software zal er voor zorgen dat de prestatie van je auto verbetert. Kort gezegd houdt dit in dat alles uit die software past bij jouw auto door middel van het gebruik van eerder getunede software.

Deze software is overigens uitgebreid getest voordat het gebruikt wordt voor het chippen van jouw auto. Hierdoor kunnen wij je snelheid en veiligheid garanderen en bespaar je jaarlijks een paar honderd euro omdat je de auto niet telkens hoeft te laten checken.

Als klant bij ons geniet je dus van de beste chiptuning die is uitgevoerd door een Mercedes chiptuning specialist. Je kunt je auto ook in een aantal uur laten chiptunen door middel van een testbank maar dit biedt minder garantie omdat er veel minder tijd in zit. De software die wij gebruiken is daarin uitgebreid getest en geoptimaliseerd voor de beste tuning van uw Mercedes benz. Ook is ECU tuning met geprepareerde software een goedkopere chiptuning vorm.

Na de Mercedes chiptuning krijg je als klant gelijk een rapport mee waarin de prestaties van de auto te zien zijn.

Veilige chiptuning:

Specialistische mercedes kennis

De juiste accu voeding tijdens het tunen

Wij maken altijd een back-up van de software

Wij maken gebruik van de beste tuning software

Benieuwd wat chiptuning voor jouw auto kan doen?

Wat zijn de opties?

Wanneer je het vermogen van je Mercedes wilt vergroten kan dit op twee manieren. Onderstaand zie je welke manieren dit zijn.

Methode 1: Mercedes OBD chiptuning

Deze methode is erg populair wanneer jij je Mercedes wilt laten chiptunen. Bij deze methode maken we gebruik van de obd poort in je auto. Dit is een soort stopcontact dat zich in de auto bevindt. Hierdoor krijg je toegang tot de software, wat dus ideaal is bij het tunen. (vooral populair bij tuning mercedes CLA 200 en mercedes vito chiptuning)

Doordat dit vrij makkelijk is scheelt het enorm in de kosten. Niet verrassend dus, dat deze manier van Mercedes chiptuning erg geliefd is. OBD zorgt er voor dat de prestatie van jouw auto verbetert. Op deze manier hoeft er niks aan de ECU van de auto gedaan te worden.

Een vraag die wij regelmatig horen is of tuning goed of slecht is voor je auto. Ben je benieuwd naar het antwoord? Klik dan hier.

In het kort gezegd betekent deze vorm van tunen dus dat jouw Mercedes auto meer kracht krijgt, zonder dat er een hele transformatie aan vooraf moet gaan.

Methode 2: Mercedes chiptuning stage 2

Bij deze vorm van tunen vinden er ook fysieke veranderingen plaats aan de auto. Je kunt hierbij denken aan het plaatsen van een sportdemper of een beter koelingssysteem voor de motor.

Deze methode kan ook zeker gecombineerd worden met de eerste methode. Door niet alleen de software aan te pakken maar ook de buitenkant van de auto te verbeteren zorgen wij ervoor dat jouw auto helemaal geoptimaliseerd is.

Wanneer je alles uit je Mercedes wilt halen en bereidt bent hier ook wat meer voor te betalen, is dit de beste optie die je kunt kiezen.

Ontdek wat chiptuning voor u auto kan doen:

Specialistische Mercedes ECU kennis

Doordat wij gespecialiseerd zijn in ECU software kun je er vanuit gaan dat onze service en garantie altijd hoogstaand is. 

Wij beperken ons daarnaast niet alleen maar tot chiptunen, ook kunnen wij zorgen voor overige software aanpassingen. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld het verwijderen van de roetfilters. Er zijn veel mensen die bij ons terecht komen nadat ze eerst bij een ander bedrijf zijn geweest die niet waar kon maken wat hij beloofde. 

ECU chiptuning
Voor het repareren van de ECU zijn wij in staat om zelfs de beveiligde onderdelen in de computer aan te passen.

Veel gestelde vragen:

Chippen doen auto makers wel, maar met een ander doel. Het werkt namelijk zo:

Fabrikanten leveren auto’s in een aantal verschillende modellen. Deze auto types hebben verschillende vermogens snellere modellen zijn natuurlijk duurder.
Omdat auto makers niet voor elk model een nieuwe motor kan maken maken ze één motor voor alle modellen.

Deze enkele motor chippen ze vervolgens met verschillende software voor elk auto model. Gelukkig zijn er slimme techneuten achter gekomen dat je deze programmatuur ook zonder de Mercedes producent kan veranderen en je auto kunt chippen. Hierdoor kun je met de goede apparatuur zonder de auto maker het maximale uit je Mercedes halen.

Het enige nadeel is dat officieel na Mercedes chiptuning uw fabrieksgarantie vervalt. Echter zijn de aanpassingen van stage 1 tuning onzichtbaar. Dus de kans dat dit bij aanspraak op garantie een probleem gaat vormen is klein.

Zeker, doordat je bij het Mercedes chippen zorgt voor een betere verbranding in de motor Verminder je ook het brandstofgebruik. Chiptuning kan brandstofverbruik tot wel 15% verminderen! Mits je je rijstijl hetzelfde houd uiteraard.

Eco tuning is een manier van chiptuning die ook interessant is. Hierbij focussen we ons volledig op brandstofverbruik verminderen en is het aantal extra vermogen vaak klein. Meer uitleg over Mercedes eco chiptuning klik hier.

Op een slechte manier chiptunen is zeker slecht voor je Mercedes. Je kan je ECU (de computer van je auto Mercedes) beschadigd raken door slechte apparatuur.
Slechte lucht brandstof verhoudingen in de software kunnen je auto ook beschadigen. Daarom maken wij alleen gebruik van de beste apparatuur en software die uitgebreid getest zijn in een lab.

Het chippen van je auto is legaal. Zolang je binnen alle wettelijke milieu kaders blijft. Het controleren van deze millieu limieten is namelijk bijzonder complex. Ook de Algemene Periodieke Keuring (APK) is niet in de mogelijkheid om dit te controleren. Hierdoor kunnen wij u niks garanderen op legaliteit.

Mijn Chiptuning beschikt over verschillende locaties gevestigd door nederland. Hieronder ziet u een kaart van onze Mijn Chiptuning vestigingen

We zitten ook vlakbij: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Als u dus zoekend bent naar een auto chiptuning bedrijf in de buurt van deze locaties zijn we je graag van dienst.

Chiptuning is bij ons een klaar-terwijl-je-wacht principe

Stage 1 van de chiptuning houdt in dat er geen uiterlijke transformatie plaatsvindt, maar een wijziging op de standaard ECU.

Daarom is je Mercedes al getuned in een luttele paar uur, terwijl je rustig wacht!

Voor stage 2 tuning is dit niet het geval.
Omdat er specifieke uiterlijke modificaties aan de auto zullen plaatsvinden, moet de klant het voor een vooraf afgesproken tijd zonder auto doen.