chip tuning Iveco

Meer vermogen

Kies uw auto:

Iveco Stralis Iveco Eurotrakker Iveco EuroTech Iveco EuroStar Iveco EuroCargo Iveco Daily

Als uw auto hier niet tussen staat kunnen wij deze vaak alsnog chiptunen. Vul uw kenteken dan hier in en dan krijgt u een vrijblijvende offerte.

Welke positieve aspecten zijn er verbonden aan mijn auto chiptunen?

Het standaard programma in de Iveco ecu van uw Iveco is niet optimaal.De reden hiervoor is dat deze software exact het standaard vermogen moet halen dat in de autobrochure staat vermeld.

Echter kan uw Iveco auto vaak vele malen meer dan dit “standaard vermogen” en dit is op te lossen door tuning.

Chiptuning bij ons kan ervoor zorgen dat we in twee tot 3 uur uw Iveco auto kunnen voorzien van een prestatie verbetering die ligt tussen de 15 en 35%.

Daarbovenop zorgt chiptuning bij ons ervoor dat je tot wel 15% minder benzine zal uitstoten.

Dag in dag uit zal het rijden veel fijner en flexibel aanvoelen als gevolg van de chiptuning. Je Iveco auto zal sneller optrekken en de performance die hij hierbij bekomt is veel consequenter.

De voordelen Iveco chiptuning:​

Sportiever karakter uit uw auto

Mooier geluid

Meer plezier ​

Verlaagd brandstof gebruik van uw Iveco

Hoe gaat het in zijn werk?​

Je maakt een afspraak bij een locatie bij u in de buurt. Dit houdt in dat we uw wagen aansluiten op een batterijtester. De accu controller biedt de garantie dat tijdens de chiptuning, de wagen de maximum stabiele spanning behaalt.

Daarna gaan we over tot het uitlezen van de Iveco om eventuele foutcodes op te sporen, en nemen we natuurlijk een reservekopie. Hierna wordt uw software gestuurd naar een chiptuning Iveco engineer. Daarna verzenden we de gegevens van uw Iveco aan onze engineer die gespecialiseerd is in merk(naam) tuning. Eerdere chiptunes werden door onze chiptuning ingenieur opgenomen in een database, en dienen als vergelijkpunt met de software van uw Iveco auto.

De chiptuning engineer kiest de software uit die het meest aansluit bij uw Iveco, en hij zal uitsluitend de performance opdrijven. Een gepersonaliseerde chiptuning op maat voor uw Iveco auto dus. Maar wel met gebruik van eerder getunede software.

De software die we zullen toepassen tijdens het chiptuning proces is erg gedetailleerd onder de loep genomen.

Op die manier wordt de speed en de safety van de Iveco een garantie die wij u kunnen bieden. Zo kunt u een paar honderd euro uitsparen aan uw Iveco nodeloos te laten controleren.

Onze klanten genieten daarom van een chiptuning die interessant is voor de portemonnee. Terwijl de kwaliteit goed en vaak beter is dan wanneer je Iveco in een middagje op een dyno tuned. Wij verkiezen onze eigen software om te chiptunen, omdat deze gedetaileerder is en omdat we verkiezen onze eigen kennis te gebruiken tijdens het chiptunen.

Na het Iveco chiptunen krijgt de klant meteen een rapport van de geraamde performance van de auto.

Veilige chiptuning door:

Diepgaande kennis van de ECU (motor computer) en van uw auto

Speciale accu voeding tijdens het tunen

Een kopie van de oude staat

Gebruik van beste tuning bestanden

Ontdek wat chiptuning voor u auto kan doen:

De opties voor het tunen van de motor:

Het opdrijven van het motorvermogen kan op verschillende methodes, namelijk:

Stage 1 Iveco OBD chiptuning

Het OBD-tune systeem is waarschijnlijk de meest gekende manier voor het Iveco chippen. Met obd chiptuning maken we gebruik van de obd poort in uw auto.

Door dit gemak is deze voordelige manier van auto chiptuning erg populair en komt ze veel voor. Via OBD kan je namelijk alle onderdelen van je ECU die aansprakelijk zijn voor de performance van uw Iveco auto aanpassen. Met deze methode moet je zelfs de Iveco ECU niet te ontmantelen.

Bekijk een veelgestelde vraag:

Je Iveco ziet er hetzelfde uit, maar de performance werd gemaximaliseerd!

Stage 2 chiptuning Iveco

Met deze term weet je al alles. Deze methode houdt in dat er dus een verandering zal plaatsvinden in hoe de Iveco auto er in ieder geval onder de motorkap zal uitzien. Bijvoorbeeld een sport uitlaat of/en betere motorkoeling.

Door te kiezen voor evenals fysieke aanpassingen als voor chiptuning kan je het maximale vermogen van je Iveco behalen. Dit wordt ook wel stage 2 Iveco chiptuning genoemd. Je auto wordt de meest optimale versie die het kan zijn door zowel het uiterlijk te gaan veranderen als de maximale kracht.

Deze vorm van chiptuning Iveco is voor klanten die het uiterste uit hun auto willen halen en daar ook behoorlijk budget voor hebben.

chiptuning

Ontdek wat chiptuning voor u auto kan doen:

Gespecialiseerde know-how over ECU's

Doordat wij diepe kennis hebben over de software van uw Iveco auto kunnen wij zorgen voor een kwalitatief hoge chiptuning Iveco.

Zo doen wij naast chiptuning Iveco ook diverse andere software modificaties voor auto’s als het verwijderen van roetfilters. Ook worden wij regelmatig gevraagd om ECU’s die bij een vroegeren poging tot tuning kapot zijn gegaan, te repareren.

ECU chiptuning
Bij reparaties kunnen we zelfs de afgesloten onderdelen van de ECU (motor computer) in uw auto aanpassen. afgesloten onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Chiptunen doen de auto makers ook. Het werkt namelijk zo:

Een producent levert hun auto’s in meerdere types. De vermogens en prijs van deze modellen verschillen.
Auto producenten maken om kosten en tijd te sparen een enkele motor voor al deze types.

Vervolgens chippen ze de motor voor elk model met andere sfotware, zodat ze een ander vermogen hebben. Gelukkig zijn er slimme techneuten achter gekomen dat je deze programmatuur ook zonder de Iveco producent kan veranderen en je Iveco kunt remappen. Door deze uitvinding kun je met de juiste apparatuur zonder de Iveco producent het maximale uit je auto Iveco halen.

Ja, het auto Iveco chippen zorgt voor een efficiëntere verbranding in de motor. Dit betekent dus niet alleen meer vermogen, maar ook minder brandstofvebruik.. Tot 15% minder brandstofverbruik na het chippen van je Iveco! Zolang je je rijstijl gelijk houd uiteraard.

Ook hebben we een speciale manier van chippen genaamd ECO tuning. Hierbij focussen we ons volledig op brandstofverbruik verminderen en is het aantal toegevoegde vermogen minimaal. Meer info over eco tuning Iveco.

Amateuristische chiptuning kan zeker slecht zijn voor je auto Iveco. Door verkeerde apparatuur zou je de ECU (de computer van je auto Iveco) beschadigd raken.
Ook kan er door een slechte brandstof zuurstof verhouding meerdere componenten in uw auto Iveco kapot maken. Daarom maken wij alleen gebruik van de beste apparatuur en tuning files die uitgebreid getest zijn in een lab.

Als je binnen alle millieu wetten blijft is je Iveco chippen legaal. Jammer genoeg is het controleren van deze millieu kaders erg moeilijk. De Algemene Periodieke Keuring (APK) is ook niet in staat om dit te toetsen. Voor ons is het ook niet mogelijk te graderen dat jij binnen de wettelijke genzen blijft.

Door heel het land hebben we tuning locaties. Hieronder ziet u een lijst van onze tuning locaties

Er zijn ook andere steden waar we bij in de buurt zitten. Dit zijn: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Dus als u op één van deze steden woont helpen we je ook graag verder met uw auto.

Klaar terwijl u wacht

Bij onze stage 1 chiptuning zijn alle aanpassingen op uw oorspronkelijke ECU zonder uiterlijke aanpassingen aan uw auto.

De totale wachttijd is hierdoor beperkt tot een paar uur.

De situatie is anders bij stage 2.
Dan maken we een aantal fysieke aanpassingen aan uw auto en bent u uw Iveco dus even kwijt.