Fiat chip tuning

Meer koppel

Ontdek wat chiptuning voor uw Fiat kan doen:

De ecu software van uw Fiat is gestandaardiseerd, en wordt volledig bestuurd door een computer.De ECU is afgesteld om een specifiek gestandaardiseerd vermogen te behalen, namelijk dat van in de brochure van de auto.

Het motor tunen van uw auto is de uitgelezen optie om uw auto een groter vermogen te geven.

In een paar uur kan je Fiat door chiptuning wel tussen de 15 à 35% meer performance krijgen.

Terwijl we het brandstofverbruik tot wel 15% terug dringen.

auto chippen zal als gevolg hebben dat het besturen van je Fiat veel fijner en “sneller” aanvoelt, autorijden wordt een plezier! Na de chiptuning gaat accelereren veel sneller, omdat je auto meer vermogen heeft gekregen.

De voordelen Fiat auto chiptuning:​

Sportiever karakter

Beter geluid

Comfortabeler rijden​​

Brandstofverbruik wordt minder van uw auto

Hoe werkt het?​

Je maakt een afspraak bij een locatie bij u in de buurt. We zullen de degelijkheid van de accu van uw auto nagaan door middel van een accutester. Tijdens het chiptunen is het de bedoeling dat de auto een maximum aan stabiele volt bekomt, en hiervoor zorgt de accu controller.

Daarna gaan we over tot het uitlezen van de Fiat om mogelijke errors op te sporen, en bewaren we uiteraard een reservekopie. Daarna wordt uw software gestuurd naar een chiptuning engineer. Daarna sturen we de gegevens van uw Fiat auto aan onze ingenieur die gespecialiseerd is in chiptuning. Eerdere chiptunes werden door onze chiptuning ingenieur opgenomen in een database, en dienen als vergelijkpunt met de software van uw auto.

De chiptuning Fiat engineer kiest de software uit die het meest aansluit bij uw Fiat auto, en hij zal uitsluitend de performance opdrijven. Elke wagen is, en onze chiptuning gebeurt daarom op maat. Maar wel met gebruik van eerder getunede software.

De getunede software waar op wordt gesteund is bij een dyno meermaals gechecked.

Op die manier wordt de speed en de safety van de Fiat auto een garantie die wij u kunnen geven. En zo moet u geen geld uit te geven aan een controletst van uw Fiat.

Onze klanten genieten daarom van een chiptuning die goed is voor de portemonnee. Je auto in enkele uren laten chiptunen door middel van eenvermogensbank biedt veel minder garantie op degelijk maatwerk. Er zit in onze chiptuning software namelijk veel meer kennis en tijdsbestek.

Krijg meteen een rapport met het geschatte vermogen na het Fiat chiptunen

Onze chiptuning is veilig:

Diepgaande kennis van de ECU (de computer van je auto) en van uw Fiat

Goede voeding tijdens gedurende de chiptuning

Eerst een goede kopie van de oude staat van uw Fiat

Goede Fiattuning files in gebruik

Ontdek wat het chippen voor u auto kan doen:

Methodes voor Fiat motor tuning:

Het is potentieel om de kracht van de motor te doen stijgen aan de hand van verschillende manieren, en die leggen we onderaan uit:

Stage 1 Fiat OBD chiptuning

OBD chiptuning Fiat is een populaire manier om je Fiat auto te tunen. Met obd tuning maken we gebruik van de obd poort in uw Fiat.

Daardoor is dit een voordelige Fiat chiptuning methode en ook de meest voorkomende. OBD is een methode die via het bijstellen van de ECU een totale impact heeft op de kracht van de Fiat auto. Via deze methode moet je zelfs de Fiat ECU niet te ontmantelen.

Antwoord op een vraag die we vaak ontvangen:

Je Fiat ziet er hetzelfde uit, maar de performance werd opgedreven!

Fiat chiptuning Stage 2

Met deze term weet je al voldoende. Via deze methode vindt een fysieke verandering van de Fiat auto plaats. Een sport uitlaat of een beter systeem om de motor te koelen, zijn hier enkele voorbeelden van.

Deze methode van tuning kun je ook combineren met chip tunen. De term die hiervoor wordt gebruikt is stage 2 Fiat chiptuning. Hierbij pas je de Fiat fysiek aan en de software waardoor je het maximale uit je Fiat auto haalt.

Deze vorm van chiptuning Fiat is voor klanten die het uiterste uit hun auto willen halen en daar ook behoorlijk budget voor hebben.

Fiat chiptuning

Vraag een prijsinschatting aan en weet precies wat het nieuwe vermogen van uw Fiat auto wordt!

Gespecialiseerde kennis over Fiat ECU software: onze plus

Omdat we gespecialiseerd zijn in ECU software zijn onze diensten een garantie op hoogstaande autotuning.

Zo doen wij buiten Fiat chiptuning ook verscheidene andere software aanpassingen voor auto’s als roetfilterverwijderingen. We zijn ook een veelgevraagde referentie wanneer het gaat om het repareren van ECU’s die bij een gefaalde chiptuning poging stuk zijn gegaan.

ECU chiptuning
Bij reparaties kunnen we zelfs de afgesloten onderdelen van de motor computer in uw auto aanpassen. afgesloten onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Fabrikanten chiptunen hun auto’s wel. Het zit namelijk zo:

Auto fabrikanten leveren auto’s in meerdere modellen. De auto types verschillen in zowel aantal pk als prijs.
Auto fabrikanten maken om kosten en tijd te besparen een enkele motor voor al deze modellen.

Deze enkele motor chippen ze vervolgens met verschillende software voor elk type auto. Gelukkig zijn er slimme techneuten achter gekomen dat je deze software ook zonder de auto fabrikant kan aanpassen en je auto Fiat kunt remappen. Hierdoor kunnen chiptuning bedrijven veel goedkoper een beter aantal pk uit je auto Fiat halen.

Ja, het auto chippen zorgt voor een betere verbranding in de motor. Dit betekent dus niet alleen meer vermogen, maar ook minder brandstofvebruik.. Tot 15% minder brandstofverbruik na het laten chippen van je auto Fiat! Ditgene is echter niet van toepassing als je na het chippen je rijstijl aanzienlijk veranderd.

Ook doen we een speciale methode van chippen genaamd ECO tuning. Hierbij focussen we ons compleet op brandstofverbruik verminderen en is het aantal toegevoegde vermogen minimaal. Ontdek alle informatie over eco tuning Fiat.

Foute chiptuning kan zeker slecht zijn voor je Fiat. Je kan je motor computer beschadigd raken door slechte apparatuur.
Ook kan er door een slechte brandstof zuurstof verhouding verschillende componenten in uw Fiat kapot maken. Daarom maken wij alleen gebruik van de beste apparatuur en tuning files die uitgebreid getest zijn op een testbank.

Het chippen van je Fiat is legaal. Zolang je binnen alle door de wet bepaalde milieu kaders blijft. Jammer genoeg is het controleren van de eerder genoemde millieu kaders erg moeilijk. Ook de APK is niet in de mogelijkheid om dit te toetsen. Daardoor kunnen wij u niks garanderen op millieu gebied.

Mijn Chiptuning beschikt over verschillende locaties gevestigd door Nederland. Hieronder kunt u al de tuning locaties zien:

Er zijn ook andere plaatsen waar we bij in de buurt zitten. Dit zijn: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Als u dus op zoek bent naar een chiptuning bedrijf in de omgeving van deze plaatsen zijn we je graag van dienst.

Klaar terwijl u wacht

Bij onze stage 1 Fiat chiptuning zijn alle reparaties op uw originele ECU zonder uiterlijke modificaties aan uw Fiat.

De totale wachttijd is hierdoor beperkt tot een paar uur.

De situatie is anders bij stage 2.
Dan maken we een aantal fysieke aanpassingen aan uw Fiat en bent u uw auto dus even kwijt.