Dodge tuning

Meer PK's uit uw Dodge

Kies uw Dodge type

Dodge Viper Dodge Ram Dodge Nitro Dodge Neon Dodge Magnum Dodge Journey Dodge Durango Dodge Dart Dodge Dakota Dodge Charger Dodge Challenger Dodge Caravan Dodge Caliber Dodge Avenger

Als uw auto hier niet tussen staat kunnen wij deze vaak alsnog chiptunen. Vul uw kenteken dan hier in en dan krijgt u een vrijblijvende offerte.

Wat voor voordelen heeft chiptuning voor mijn auto?

Het standaard programma in de motor controller van uw auto is niet optimaal.De ECU is afgesteld om een bepaald gestandaardiseerd vermogen te halen, namelijk dat van in de autobrochure.

Echter kan uw Dodge auto vaak vele keren meer dan dit “standaard vermogen” en dit is op te lossen door motor tuning.

Chiptuning bij ons kan ervoor zorgen dat we in een paar uur uw Dodge auto kunnen voorzien van een vermogensverbetering die ligt tussen de 15 en 35%.

Daarbovenop zorgt chiptuning bij ons ervoor dat je tot wel 15% minder benzine zal uitstoten.

Dag in dag uit zal het rijden veel fijner en gesmeerd aanvoelen als gevolg van de chiptuning. Doordat de wagen vlugger optrekt en veel consistenter is in het leveren van kracht.

De voordelen Dodge auto chiptuning:​

Meer koppel

Mooier geluid

Meer rijplezier ​

Brandstofverbruik wordt minder

Hoe werkt het?​

Je maakt een afspraak bij een locatie bij u in de buurt. We zetten uw auto op een speciale batterijtester. Tijdens het chiptunen is het de bedoeling dat de auto een maximum aan stabiele spanning bekomt, en hiervoor zorgt de accu controller.

Daarna gaan we over tot het uitlezen van de Dodge om mogelijke errors op te sporen, en bewaren we uiteraard een reservekopie. De softwaregegevens worden door onze inhouse Dodge chiptuning engineer onderworpen. Onze gespecialiseerde engineer beschikt over een chiptuning database en zal de software van uw Dodge hiermee vergelijken.

Vervolgens pakt hij de versie die het beste bij jouw Dodge past en zorgt dat alleen de software verantwoordelijk voor het vermogen wordt aangepast bij de chiptuning Dodge. Dat houdt m.a.w. maatwerk in passend bij de noden van de Dodge. Maar wel met gebruik van eerder getunede software.

De getunede software waar op wordt gesteund is bij een dyno meermaals gecontroleerd.

Hierdoor kunnen wij tempo en safety beloven. Zonder uw Dodge voor honderden euro’s te hoeven testen.

Hierdoor kunnen wij voordelige chiptuning leveren. Terwijl de kwaliteit goed en vaak beter is dan wanneer je Dodge in een middagje op een testbank tuned. Er zit in onze chiptuning software namelijk veel meer know-how en tijd.

Krijg ogenblikkelijk een uitslag met het geschatte vermogen na het Dodge chiptunen

Veilige chiptuning door:

Diepgaande kennis van de ECU (motor computer) en van uw Dodge

Goede accu voeding tijdens de chiptuning

Een back-up van de oude staat

Gebruik van goede chiptuning software

Kom erachter wat chippen met je auto kan doen:

De opties voor het tunen van de motor:

Het opdrijven van het motorvermogen kan op verscheidene methodes, namelijk:

Methode 1: Dodge OBD chiptuning

Het OBD-tune systeem is allicht de meest gewaardeerde manier voor het Dodge chippen. Via deze manier heb je de OBD poort, die al in de auto zit, nodig.

Omdat deze methode voordelig is en ze erg efficiënt en hoogstaand is, kiest de klant vaak voor deze optie. Via OBD kan je met name alle onderdelen van je ECU die zorgen zijn voor de performance van uw Dodge aanpassen. Zonder de Dodge ECU uit elkaar te hoeven halen.

Antwoord op een veelgestelde vraag:

Beknopt gezegd betekent chiptuning een auto met meer performance, zonder dat je Dodge auto er een fysieke make-over voor hoeft te ondergaan!

Stage 2 Dodge chiptuning

Het woord chiptunen verhult al wat dit betekent. Bij deze methode van Dodgetuning maak je uiterlijke aanpassingen aan de Dodge. Voorbeelden hiervan zijn een sportdemper op de uitlaat van uw auto, of een effectievere motorkoeling.

Door te kiezen voor tevens fysieke aanpassingen als voor chiptuning kan je het maximale vermogen van je Dodge auto behalen. Dit wordt ook wel stage 2 Dodge chiptuning genoemd. Door de software op punt te zetten én de auto ook fysiek te gaan verbeteren, wordt je wagen optimaal.

Stage 2 chiptuning Dodge is weggelegd voor een welgesteld publiek dat hoge eisen stelt aan de performance en look van hun auto.

Dodge laten chippen
Na het chiptunen van een Dodge Caliber is er een vermogenswinst van 30PK

Ontdek wat het chippen voor u auto kan doen:

Specialistische ECU programmatuur inzicht

Doordat wij diepe kennis hebben over de software van uw Dodge auto kunnen wij zorgen voor een kwalitatief hoge Dodge chiptuning.

Zo doen wij naast Dodge chiptuning ook verschillende andere software modificaties voor auto’s als het verwijderen van roetfilters. Wie koos voor chiptuning bij een andere instantie, kiest er vaak voor om als tweede keus bij ons aan te kloppen, en hiervoor staan we bekend.

ECU chiptuning
Bij reparaties kunnen we zelfs de afgesloten onderdelen van de ECU (motor computer) in uw auto aanpassen. afgesloten onderdelen in de computer aan te passen}

Veel gestelde vragen:

Fabrikanten chippen hun auto’s wel. Het zit namelijk zo:

Een auto maker levert hun auto’s in verschillende types. Deze auto types hebben verschillende vermogens snellere modellen zijn uiteraard duurder.
Omdat auto producenten niet voor elk model een nieuwe motor kan maken maken ze één motor voor alle modellen.

Ze chiptunen vervolgens elk type met een andere software zodat ze wel een ander vermogen hebben. Gelukkig zijn er slimme gasten achter gekomen dat je deze programmatuur ook zonder de Dodge fabrikant kan veranderen en je auto kunt chiptunen. Hierdoor kun je met de goede apparatuur zonder de Dodge fabrikant het maximale uit je auto halen.

Zeker, het auto chippen zorgt voor een efficiëntere verbranding in je motor. Dit betekent dus niet alleen meer vermogen, maar ook minder brandstofvebruik.. Chiptuning kan brandstofverbruik tot wel 15% terug dringen! Mits je je rijstijl hetzelfde houd natuurlijk.

Ook doen we een speciale methode van chippen genaamd ECO tuning. Hierbij focussen we ons compleet op brandstofverbruik verminderen en is het aantal toegevoegde vermogen minimaal. Bekijk alle informatie over Dodge eco chip tuning voor brandstof besparen.

Op een verkeerde manier chippen is zeker slecht voor je auto. Je kan je ECU (de computer van je auto) beschadigd raken door slechte apparatuur.
Ook kan er door een verkeerde brandstof zuurstof verhouding verschillende onderdelen in uw Dodge beschadigen. Wij proberen daarom het wiel niet opnieuw uit te vinden en maken gebruik van uitgebreid geteste chiptuning software. Ontwikkeld door ervaren chiptuners op een testbank.

Het chippen van je auto is legaal. Zolang je binnen alle door de wet bepaalde milieu kaders blijft. Echter is het controleren van de eerder genoemde millieu grenzen erg lastig. Ook de Algemene Periodieke Keuring (APK) is niet in staat om dit te toetsen. Voor ons is het ook niet mogelijk te graderen dat jij binnen de wettelijke genzen blijft.

Door heel Nederland heeft Mijn Chiptuning tuning locaties. Beneden kunt u al de Mijn Chiptuning vestigingen bekijken:

Andere plaatsen waar we in de buurt zitten zijn: Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam. Als u dus op zoek bent naar een chiptuning bedrijf in de buurt van deze locaties helpen we je graag verder.

Klaar terwijl u wacht

Bij onze stage 1 chiptuning zijn alle reparaties op uw originele ECU zonder uiterlijke modificaties aan uw Dodge auto.

Daarom is je auto al getuned in een luttele paar uur, terwijl je rustig wacht!

Stage 2 van de tuning is verschillend.
Dan maken we een aantal fysieke aanpassingen aan uw auto en bent u uw Dodge dus even kwijt.