chiptuning BMW

Meer vermogen
Minder verbruik

Wat zijn de positieve punten voor het chiptunen van mijn BMW auto?

De ecu software die zich in uw auto bevindt is een standaard software die draait op de motormanagementcomputer. Deze computer zorgt ervoor dat de performance wordt behaald zoals deze ook in de brochure van de desgewenste auto te lezen is.

Maar wilt u nou liever dat uw auto wat meer presteert dan het standaard, kan dat natuurlijk ook. Door de auto te chippen gaat de prestatie omhoog en daarbij ook het aantal pk’s van uw BMW auto.

Door uw auto te chiptunen zorgen we er binnen enkele uren voor dat het vermogen van uw auto tussen de 15 en 35% is verbetert. Daarnaast zorgen we er tegelijk voor dat het brandstofverbruik met 15% vermindert wordt.

Wanneer u de auto dagelijks gebruikt zal u al snel merken dat de auto soepeler rijdt. Ook het schakelen gaat makkelijker evenals het optrekken.

Uw BMW tunen, wat zijn de voordelen?

U kunt sneller optrekken

Het geluid van uw BMW klikt beter

De auto verbruikt minder brandstof

U zult meer plezier uit uw auto halen

Hoe gaat het chiptunen van mijn BMW in zijn werk?

U kunt voor stage 1 chiptuning eenvoudig een afspraak inplannen. Wij hebben verschillende chiptuning locaties; dus er is er altijd wel één bij u in de buurt.

Wij zullen voordat we beginnen aan de chiptuning eerst wat zaken controleren en voorbereiden. Zo lezen we uw motormanagement uit op foutcodes met onze diagnose apparatuur. Ook zetten we uw auto op een speciale accu voeding. Dit, omdat het belangrijk is dat tijdens het chiptunen de BMW auto het maximale aan stabiele spanning heeft.

Nadat dit gedaan is lezen we de software van uw auto uit en maken daar een backup van. Hierna wordt de software opgestuurd naar een specialist op het gebied van BMW chiptuning. De gegevens worden vergeleken met software versies van eerdere chiptunes in de database.

Elke auto is uniek en daarom gebeurd het tunen van de auto altijd op maat. Door in de database te zoeken naar de juiste versie kunnen wij de juiste software gebruiken voor uw BMW auto. 

Deze software is op de testbank meerdere malen gecontroleerd, zodat u altijd veilig de weg op kunt. Hiermee bespaart u hiermee geld, omdat u zelf geen controletest hoeft uit te voeren.

Een extra testbank is op sommige van onze locaties waaronder Rotterdam, wel mogelijk is. Geef dit aan als opmerking bij uw aanvraag.

Onze klanten krijgen dus een chiptuning die op maat gemaakt is voor uw auto en goed is voor de portemonnee. Omdat wij dus al een groot bestaand database hebben en hierdoor sneller kunnen chiptunen. Na het tunen krijgt u ook direct resultaat met het geschatte vermogen van uw BMW auto.

Waarom u zou moeten kiezen:

Wij beschikken over ruime kennis van de ECU en uw auto

Wij zetten uw auto op Speciale accuvoeding tijdens tijdens de chiptuning

Wij maken altijd een backup van de motor software

Wij maken gebruik van de beste chiptuning software

Deze checks en voorbereidingen worden vaak bij goedkope chiptuning overgeslagen. Maar zijn cruciaal voor een veilige tuning van uw BMW.

Kom erachter wat chiptuning met je auto kan doen:

Wat zijn de opties voor het tunen van de auto?

Het is mogelijk de prestatie van uw auto te verhogen op twee verschillende manieren. Deze staan hieronder uitgelegd.

Stage 1 BMW OBD chiptuning

Het OBD-chiptuning systeem is waarschijnlijk de meest bekende manier als het om chiptunen van de BMW auto gaat. Wanneer we de auto chippen met stage 1 OBD tuning maken we gebruik van de obp poort die zich bevindt in uw BMW auto.

Doordat dit vrij makkelijk is, en dus ook aanzienlijk goedkoper, is dit een veelgevraagde methode wanneer het om BMW chiptuning gaat. De OBD methode heeft invloed op de totale kracht van de BMW auto doordat de ECU
wordt bijgesteld.

Deze methode zorgt er dus voor dat de auto betere prestaties kan leveren zonder uiterlijke aanpassingen aan uw BMW auto.

Stage 2 BMW chiptuning

Deze vorm van chiptuning gaat anders dan bij de OBD. Hierbij worden er namelijk ook fysieke wijzigingen aan de auto aangebracht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een sportuitlaat of een beter koelingssysteem.

Door te kiezen voor chiptuning én fysieke aanpassingen kunt u het maximale uit de BMW auto halen. Een andere benaming hiervoor is, zoals de titel al doet vermoeden, stage 2 BMW chiptuning. Hierbij wordt er dus niet gezorgd voor maximale kracht en snelheid door alleen te tunen maar ook door het uiterlijk aan te passen.

Wilt u alles uit uw BMW halen en bent u bereid hier wat meer voor te betalen, dan is dit zeker een goede methode!

Vraag vandaag nog een offerte aan en zie gelijk wat het nieuwe vermogen van uw BMW auto kan worden!

Gespecialiseerde kennis van de ECU software

Wij geven u de garantie dat wij enkel gebruik maken van de meest gekwalificeerde diensten voor het tunen van uw BMW auto. Zo kunnen wij niet alleen BMW chiptuning uitvoeren maar ook zorgen voor andere software aanpassingen zoals bijvoorbeeld het verwijderen van roetfilters.

Ook zijn wij gespecialiseerd in het repareren van ECU’s. Dit kan nodig zijn wanneer de ECU kapot is gegaan bij een mislukte chiptuning poging.

 

ECU chiptuning
Wij kunnen bij het repareren van uw ECU zelfs onderdelen bereiken die afgesloten zijn zodat we de computer geheel aan kunnen passen.   

Veel gestelde vragen:

Fabrikanten chiptunen hun auto’s wel. Het zit namelijk zo: Een auto fabrikant levert hun auto’s in verschillende modellen. Deze modellen hebben verschillende vermogens deze zijn uiteraard duurder. Omdat autofabrikanten niet voor elk model een nieuwe motor kan ontwikkelen en produceren maken ze één motor voor alle modellen.

Ze chiptunen vervolgens elk model een andere software zodat ze wel een ander vermogen hebben. Gelukkig zijn er slimme koppen achter gekomen dat je deze software ook zonder de fabrikant kan aanpassen en je auto kunt chiptunen. Hierdoor kun je veel voordeliger een beter vermogen uit je auto halen.

Ja, het tunen van de ecu software zorgt voor een betere verbranding in de motor. Dit betekent dus niet alleen meer PK’s en koppel, maar ook verminderd brandstofverbruik. Tot 15% minder brandstofverbruik na het chippen van je auto! Dit is echter niet van toepassing als je na het chippen van je auto je rijstijl aanzienlijk veranderd.

Eco tuning is een manier van chippen die ook interessant is. Hierbij concentreren we ons compleet op brandstofverbruik verminderen en is het aantal toegevoegde vermogen vaak klein. Ontdek alles over eco chiptuning om brandstof te besparen.

Een goede veilige chiptuning heb je bij ons al vanaf 295 euro. Vraag een offerte aan en krijg vrijblijvend een exacte prijs.

Verkeerde chiptuning kan zeker slecht zijn voor je auto. Door verkeerde apparatuur zou je de ECU (de computer van je auto) beschadigd raken.
Ook kan er door een verkeerde brandstof zuurstof verhouding verschillende onderdelen in uw auto beschadigen. Daarom maken wij alleen gebruik van de beste apparatuur en tuning files die uitgebreid getest zijn in een lab.

Chiptuning in Nederland is legaal. Zolang je binnen alle wettelijke milieu grenzen blijft die gelden in Nederland. Omdat het voor ons niet mogelijk is alle milieueisen te toetsen kunnen we niet garanderen dat uw auto binnen de wettelijke milieu grenzen blijft na het tunen. Wij kunnen wel melden dat wij nog nooit bericht hebben gehad van een klant die hierdoor in de problemen is gekomen.

Een goed uitgevoerde chiptuning kent vrijwel geen nadelen. Op het internet wordt geroepen dat je turbo sneller stuk gaat en dat je de ‘veiligheidsmarges’ van je auto weghaalt.

Uit onze ervaring is dit niet waar. Mijn auto heb ik direct laten chippen nadat ik hem had gekocht en ik heb er nog nooit problemen mee gehad. Ook heb ik aan veel andere mensen, die hun auto hebben laten tunen, gevraagd of ze nadelen ervaren.

Het meest genoemde nadeel van chiptuning dat mij werd verteld, is het volgende. Doordat je auto sneller optrekt, ben je ook geneigd om wat sportiever te gaan rijden. Hierdoor merk je niets van de vermindering van het brandstofverbruik, die chiptuning belooft.

Ook kan het zijn dat je auto meer CO2-uitstoot zal hebben. Dit is duur om te laten testen dus daarom kunnen wij en zelfs de APK dit niet controleren. Maar het kan dus zijn dat chiptuning voor te veel CO2- en/of stikstof uitstoot zorgt.

Het chippen van je auto kent een aantal risico’s. Wij kennen deze risco’s en weten hoe we hiermee om moeten gaan.. Deze risico’s zullen we hieronder dan ook omschrijven.

Als de software niet volledig wordt overgeschreven of niet goed, kan het voorkomen dat je ECU “kapot gaat”. Dit betekent dat je ECU niet meer direct kan communiceren met de computer. Dit is deels te voorkomen door gebruik te maken van een speciale accu controller, die de accuspanning constant houd.

Een andere goede maatregel is om van tevoren een backup te maken. Een ECU die kapot gaat na het chippen, kan namelijk met een backup weer vrij snel hersteld worden. Dit wordt gedaan door de ECU uit de auto te halen en open te schroeven. Vervolgens wordt de backup direct in de EPROM van de ECU geprogrammeerd.

Wij hebben een aantal vestigingen gevestigd door Nederland. De Mijn Chiptuning vestigingen kunt u hieronder zien:

(klik hier voor volledig scherm)

Er zijn ook andere plekken waar we bij in de buurt zitten. Dit zijn: Wognum, Berkhout, Nibbixwoud, Westwoud, Midwoud, Molenbuurt, Avenhorn, De Goorn, Hoogkarspel, Abbekerk. Dus als u op één van deze plaatsen woonachtend bent helpen we je ook graag verder met uw auto.

Klaar terwijl u wacht

Bij onze stage 1 chiptuning zijn alle aanpassingen op uw originele motormanagement ECU zonder fysieke aanpassingen aan uw auto. Hierdoor zijn we vaak al binnen enkele uren klaar met het tunen van uw auto.

Voor stage 2 tuning is dit niet het geval. Dan maken we een aantal fysieke aanpassingen aan uw auto en bent u uw auto dus even kwijt. 

Vraag een vrijblijvende offerte aan:

WhatsApp WhatsApp met mij