Seat Altea FreeTrack 1.6 TDI 90pk Chiptuning

 • Stage 1 & Stage 2 tuning
 • Testrit na chiptuning

Binnen 24uur reactie

chiptuning Seat altea freetrack 1.6 tdi 90pk

Stage 1 Seat Altea FreeTrack 1.6 TDI 90pk Chiptuning

Standaard Stage 1 Winst
Vermogen 90pk 140pk +55.6%
Koppel 230nm 310nm +34.8%
 • Tuning-opties:
 • EGR uitschakeling
 • Foutcodes / Verwijderen van DTC's
 • START/STOP Uitschakeling
 • Swirl Flaps
 • Vmax

Offerte aanvragen

Binnen 24uur reactie

Vermogen (PK)

PK voorPK na020406080100120140

Koppel (NM)

NM voorNM na04080120160200240280320

Ontdek wat chiptuning voor uw Seat Altea FreeTrack 1.6 TDI 90pk auto kan doen:

De ecu software van uw auto is gestandaardiseerd, en wordt compleet bestuurd door een computer.De reden hiervoor is dat deze software exact het standaard vermogen moet halen dat in de autobrochure staat vermeld.

Het laten tunen van uw auto is de beste keuze om uw Seat Altea FreeTrack 1.6 TDI 90pk een groter vermogen te geven.

Door het chippen van uw auto kunnen we binnen een paar uur een vermogensverbetering verwezenlijken van tussen de 15 en 35%.

Terwijl we de brandstofuitstoot tot wel 15% terug dringen.

In het dagelijks rijden in uw Seat Altea FreeTrack zult u merken dat uw Seat Altea FreeTrack 1.6 TDI 90pk veel soepelder rijdt door chip tuning Seat Altea FreeTrack 1.6 TDI 90pk. Na de chiptuning gebeurt optrekken een stuk sneller, omdat je Seat Altea FreeTrack 1.6 TDI 90pk meer vermogen heeft gekregen.

Voordelen tunen van uw Seat Altea FreeTrack 1.6 TDI 90pk:​​

 • Verlaagd brandstof gebruik
 • Geluid klinkt mooier uit uw Seat
 • Meer rijplezier uit uw auto​
 • Sportiever karakter uit uw Seat

Hoe gaat dat precies, remappen van een Seat Altea FreeTrack 1.6 TDI 90pk?​

We starten het proces met een afspraak bij een locatie bij u in de buurt. We zetten uw auto op een speciale batterijtester. Die zorgt ervoor dat uw auto op maximale stabiele volt blijft tijdens de chiptuning.

Daarna gaan we over tot het uitlezen van de auto om eventuele errors op te sporen, en bewaren we uiteraard een reservekopie. Daarna wordt uw software opgestuurd naar een chiptuning ingenieur. Daarna verzenden we de gegevens van uw Seat Altea FreeTrack 1.6 TDI 90pk aan onze engineer die gespecialiseerd is in merk(naam) tuning. Deze Seat Altea FreeTrack 1.6 TDI 90pk ingenieur vergelijkt de statistieken met een database van software versies van vroegere chiptunes.

Vervolgens pakt hij de versie die het beste bij jouw auto past en zorgt dat alleen de software verantwoordelijk voor het vermogen wordt aangepast bij de chiptuning Seat Altea FreeTrack 1.6 TDI 90pk. Dat houdt m.a.w. maatwerk in passend bij de noden van de Seat Altea FreeTrack 1.6 TDI 90pk. Dat gebeurt wel met ondersteuning van de chiptuning database.

De software die we zullen gebruiken tijdens het chiptuning proces is erg precies onder de loep genomen.

Daardoor kunnen wij tempo en veiligheid garanderen. En zo hoeft u geen cash uit te geven aan een controletst van uw Seat Altea FreeTrack 1.6 TDI 90pk.

Onze klanten genieten daarom van een chiptuning die aangenaam is voor de portemonnee. Terwijl de kwaliteit goed en vaak beter is dan wanneer je auto in een middagje op een testbank tuned. Wij verkiezen onze eigen software om te chiptunen, omdat deze accurater is en omdat we ervoor kiezen onze eigen kennis te gebruiken tijdens het chiptunen.

De klant krijgt à la minute de resultaten van de chiptuning engineer, namelijk hoeveel hij schat dat de performance is.

Veilige chiptuning

 • Kom erachter wat chippen met je auto kan doen:
 • Gebruik van goede chiptuning files
 • Vooraf een goede back-up van de oude staat van uw Seat Altea FreeTrack 1.6 TDI 90pk
 • Speciale accu voeding tijdens de chiptuning
 • Diepgaande kennis van de motor computer en van uw Seat auto

Ontdek wat auto chippen voor uw Seat Altea FreeTrack 1.6 TDI 90pk kan doen:

Verschillende vormen Seat Altea FreeTrack 1.6 TDI 90pk motor tuning:

Het opdrijven van het motorvermogen kan op verscheidene manieren, namelijk:

Methode 1: Seat Altea FreeTrack 1.6 TDI 90pk OBD chiptuning

Het OBD-chiptuning systeem is wellicht de meest gewaardeerde manier voor het Seat Altea FreeTrack 1.6 TDI 90pk chippen. Bij deze manier wordt gebruik gemaakt van de OBD-connector in de Seat Altea FreeTrack 1.6 TDI 90pk.

Omdat deze methode weinig kost en ze erg efficiënt en hoogstaand is, kiest de klant vaak voor deze methode. OBD is een manier die via het aanpassen van de ECU een totale invloed heeft op de performance van de Seat Altea FreeTrack 1.6 TDI 90pk. Via deze manier moet je zelfs de Seat Altea FreeTrack 1.6 TDI 90pk ECU niet te ontmantelen.

Je auto ziet er hetzelfde uit, maar de performance werd opgedreven!

Stage 2 chiptuning Seat Altea FreeTrack 1.6 TDI 90pk

Het woord chiptunen verhult al wat dit betekent. Via deze methode vindt een fysieke verandering van de auto plaats. Een veel komend voorbeeld is een sport uitlaat of/en betere motorkoeling.

Deze vorm van tuning kun je ook combineren met chip tunen. Dit wordt ook wel stage 2 Seat Altea FreeTrack 1.6 TDI 90pk chiptuning genoemd. Hierbij pas je de auto fysiek aan en de software waardoor je het maximale uit je Seat Altea FreeTrack 1.6 TDI 90pk haalt.

Deze vorm van chiptuning Seat Altea FreeTrack 1.6 TDI 90pk is voor klanten die het uiterste uit hun auto willen halen en daar ook behoorlijk budget voor hebben.

Diepgaande kennis over ECU software: onze plus

Wij verzekeren u de meest kwalitiatieve diensten op de markt voor een tuning van uw Seat Altea FreeTrack 1.6 TDI 90pk auto.

Wij staan namelijk ook in voor een reeks andere vormen van autosoftware wijzigingen, bijvoorbeeld het verwijderen van roetfilters. We zijn ook een veelgevraagde referentie wanneer het gaat om het repareren van ECU’s die bij een mislukte chiptuning poging stuk zijn gegaan.

motor ecu tuning
Voor het repareren van uw ECU (de computer van je auto) is Mijn Chiptuning in staat om afgesloten onderdelen in de computer aan te passen.
Onze locatie in Rotterdam heeft een dyno-testbank
Mijn Chiptuning locatie Rotterdam heeft een dyno-testbank

Klaar terwijl u wacht

Stage 1 van de chiptuning houdt in dat er geen uiterlijke aanpassing plaatsvindt, maar een wijziging op de standaard ECU.

Hierdoor zijn we vaak al binnen enkele uren klaar met het tunen van uw Seat auto.

Stage 2 van de tuning is verschillend.
Omdat er specifieke uiterlijke modificaties aan de Seat zullen plaatsvinden, moet de klant het voor een vooraf afgesproken tijd zonder auto doen.