Renault Scenic 2.0 DCi 160pk Chiptuning

 • Stage 1 & Stage 2 tuning
 • Testrit na chiptuning

Binnen 24uur reactie

chiptuning Renault scenic 2.0 dci 160pk

Stage 1 Renault Scenic 2.0 DCi 160pk Chiptuning

Standaard Stage 1 Winst
Vermogen 160pk 200pk +25%
Koppel 380nm 430nm +13.2%
 • Tuning-opties:
 • EGR uitschakeling
 • Foutcodes / Verwijderen van DTC's
 • Swirl Flaps
 • Vmax

Offerte aanvragen

Binnen 24uur reactie

Vermogen (PK)

PK voorPK na0255075100125150175200

Koppel (NM)

NM voorNM na075150225300375450

Welke positieve aspecten zijn er verbonden aan mijn auto chiptunen?

Het motormanagementsysteem van uw Renault Scenic is een standaard software, en deze werkt vaak niet optimaal.Aangezien deze is opgesteld om het vermogen te halen dat in de brochure staat.

Je kunt echt meer performance halen uit je auto dan dit voorgeprogrammeerde gestandaardiseerde aantal pk, en de oplossing ligt in motor tunen.

In enkele uren kan je auto door chiptuning wel tussen de 15 à 35% meer vermogen krijgen.

Je Renault Scenic 2.0 DCi 160pk is krachtiger, en zal tot wel 15% minder brandstof verspillen.

Dag in dag uit zal het rijden veel fijner en gesmeerd aanvoelen door de Renault Scenic chip tunen. Doordat hij sneller accelereert en veel consequenter is in het leveren van performance.

De 4 grootste voordelen​​

 • Harder geluid uit uw auto
 • Meer PK’s uit uw auto
 • Meer rijplezier ​
 • Verlaagd brandstof gebruik

Hoe gaat het in zijn werk?​

Je maakt een afspraak bij een tuning locatie bij u in de buurt. Dit houdt in dat we uw wagen aansluiten op een accutester. Die zorgt ervoor dat uw Renault Scenic 2.0 DCi 160pk op maximale stabiele spanning blijft tijdens de chiptuning.

Daarna gaan we over tot het uitlezen van de auto om mogelijke foutcodes op te sporen, en bewaren we natuurlijk een reservekopie. De softwaregegevens worden door onze inhouse Renault Scenic 2.0 DCi 160pk chiptuning engineer onderworpen. Eerdere chiptunes werden door onze chiptuning specialist opgenomen in een database, en dienen als vergelijkpunt met de software van uw Renault Scenic 2.0 DCi 160pk.

De chiptuning engineer kiest de software uit die het meest aansluit bij uw Renault Scenic 2.0 DCi 160pk, en hij zal uitsluitend de performance opdrijven. Een specifieke chiptuning op maat voor uw Renault Scenic 2.0 DCi 160pk dus. Maar wel met gebruik van eerder getunede software.

De software die we gebruiken voor het chippen van uw Renault Scenic 2.0 DCi 160pk is uitgebreid getest op eendyno.

Op die manier wordt de speed en de safety van de Renault Scenic 2.0 DCi 160pk een garantie die wij u kunnen geven. Zo kunt u een paar honderd euro uitsparen aan uw auto nodeloos te laten nakijken.

Hierdoor kunnen wij goedkope chiptuning verstrekken. Terwijl de kwaliteit goed en meestal beter is dan wanneer je Renault Scenic 2.0 DCi 160pk in een middagje op een testbank tuned. Wij verkiezen onze eigen software om te chiptunen, omdat deze accurater is en omdat we verkiezen onze eigen notie te gebruiken tijdens het chiptunen.

Na het Renault Scenic 2.0 DCi 160pk chiptunen krijgt de klant meteen een uitslag van de geraamde performance van de Renault Scenic 2.0 DCi 160pk.

Onze chiptuning is veilig

 • Gebruik van de beste Renault Scenic 2.0 DCi 160pk tuning bestanden
 • Kom erachter wat chiptuning met je auto doet:
 • Speciale voeding tijdens gedurende de chiptuning
 • Vooraf een goede back-up van de oude staat van uw Renault Scenic 2.0 DCi 160pk
 • Specialistische kennis

Ontdek wat chip tuning voor u Renault Scenic 2.0 DCi 160pk auto kan doen:

Verschillende vormen Renault Scenic 2.0 DCi 160pk motor tuning:

Voor het Renault Scenic 2.0 DCi 160pk motor vermogen te vergroten zijn meerdere methodes en dit zijn de methodes die we hieronder uit de doeken doen:

Methode 1: Renault Scenic 2.0 DCi 160pk OBD chiptuning

Stage 1 chiptuning Renault Scenic 2.0 DCi 160pk is de meest populaire methode van chiptuning. Met stage 1 obd tuning maken we gebruik van de obd connector in uw Renault Scenic 2.0 DCi 160pk.

Door dit gemak is deze goedkope manier van Renault Scenic 2.0 DCi 160pk chiptuning erg populair en komt ze veel voor. OBD is een methode die via het aanpassen van de ECU een complete invloed heeft op de performance van de auto. Zonder de Renault Scenic 2.0 DCi 160pk ECU uit elkaar te hoeven halen.

Door het Renault Scenic 2.0 DCi 160pk auto laten chippen krijgt u dus meer performance zonder uiterlijke aanpassingen aan de Renault Scenic 2.0 DCi 160pk!

Renault Scenic 2.0 DCi 160pk chiptuning Stage 2

Met deze term weet je al alles. Bij deze methode van Renault Scenic 2.0 DCi 160pk tuning maak je fysieke aanpassingen aan de Renault Scenic 2.0 DCi 160pk. Voorbeelden hiervan zijn een sportdemper op de uitlaat van uw auto, of een effectievere motor cooling.

Deze methode van tuning kun je ook combineren met chip tunen. Men noemt deze methode ook wel stage 2 Renault Scenic 2.0 DCi 160pk chiptuning. Hierbij pas je de Renault Scenic 2.0 DCi 160pk fysiek aan en de software waardoor je het maximale uit je auto haalt.

Voor wie alles uit hun auto wil halen en wie hiervoor ook bereid is wat meer neer te leggen, is dit de beste optie.

Gespecialiseerde kennis over ECU software: onze plus

Omdat we gespecialiseerd zijn in ECU software zijn onze diensten een garantie op de beste autotuning.

Wij staan namelijk ook in voor een reeks andere vormen van Renault Scenic 2.0 DCi 160pksoftware wijzigingen, bijvoorbeeld het elimineren van roetfilters. Ook worden wij dikwijls gevraagd om ECU’s die bij een eerdere poging tot tuning kapot zijn gegaan, te herstellen.

bosch ecu tuning Land Rover
Voor het repareren van uw ECU (motor computer) zijn we ook in staat om beveiligde onderdelen in de computer aan te passen
Onze locatie in Rotterdam heeft een dyno-testbank
Mijn Chiptuning locatie Rotterdam heeft een dyno-testbank

Klaar terwijl u wacht

Chiptuning stage 1 wil bij ons zeggen: het maximum halen uit de Renault auto, zonder dat hierbij aanpassingen Renault baar zijn door het blote oog.

De totale wachttijd is hierdoor beperkt tot een paar uur.

De situatie is anders bij stage 2.
Omdat er specifieke uiterlijke modificaties aan de auto zullen plaatsvinden, moet de klant het voor een vooraf afgesproken tijd zonder Renault doen.