Renault Scenic 1.6 DCi 130pk Chiptuning

 • Stage 1 & Stage 2 tuning
 • Testrit na chiptuning

Binnen 24uur reactie

chiptuning Renault scenic 1.6 dci 130pk

Stage 1 Renault Scenic 1.6 DCi 130pk Chiptuning

Standaard Stage 1 Winst
Vermogen 130pk 160pk +23.1%
Koppel 320nm 380nm +18.8%
 • Tuning-opties:
 • EGR uitschakeling
 • Foutcodes / Verwijderen van DTC's
 • Pop & Bang Crackle map
 • START/STOP Uitschakeling
 • Swirl Flaps
 • Vmax

Offerte aanvragen

Binnen 24uur reactie

Vermogen (PK)

PK voorPK na020406080100120140160

Koppel (NM)

NM voorNM na050100150200250300350400

Welke positieve aspecten zijn er verbonden aan mijn Renault Scenic 1.6 DCi 130pk chiptunen?

Het motormanagementsysteem van uw Renault Scenic is een standaard software, en deze werkt vaak niet optimaal.De ECU is afgesteld om een bepaald gestandaardiseerd vermogen te behalen, namelijk dat van in de autobrochure.

Echter kan uw Renault Scenic 1.6 DCi 130pk vaak vele malen meer dan dit “standaard vermogen” en dit is op te lossen door auto motor tuning.

In een paar uur kan je Renault Scenic met chiptuning wel tussen de 15 à 35% meer vermogen krijgen.

Je auto heeft meer kracht, en zal tot wel 15% minder brandstof verspillen.

Dag in dag uit zal het autorijden veel fijner en soepeler aanvoelen als gevolg van de tuning Renault Scenic 1.6 DCi 130pk. Na de chiptuning gebeurt accelereren veel vlugger, omdat je auto meer performance heeft gekregen.

De 4 grootste voordelen​​

 • Meer plezier ​
 • Brandstofverbruik wordt minder
 • Meer performance
 • Geluid klinkt beter

Hoe gaat dat precies, chiptuning van een Renault Scenic 1.6 DCi 130pk?​

Bij stage één chippen Renault Scenic 1.6 DCi 130pk plant u een afspraak bij één van onze tuning locaties bij u in de buurt. We zullen de kwaliteit van de accu van uw auto nagaan door middel van een batterijtester. Tijdens het chiptunen is het de bedoeling dat de auto een maximum aan stabiele volt bekomt, en hiervoor zorgt de batterij controller.

Daarna zal de software van uw Renault Scenic 1.6 DCi 130pk worden uitgelezen, en worden alle bekomen statistieken door ons bewaard. Daarna wordt uw software opgestuurd naar een chiptuning specialist. Daarna sturen we de software van uw Renault Scenic 1.6 DCi 130pk aan onze ingenieur die gespecialiseerd is in merk(naam) tuning. Onze gespecialiseerde ingenieur beschikt over een chiptuning database en zal de software van uw auto hiermee vergelijken.

De chiptuning engineer kiest de software uit die het meest aansluit bij uw auto, en hij zal uitsluitend de performance opdrijven. Elke wagen is, en onze chiptuning gebeurt daarom op maat. Maar wel met gebruik van eerder getunede software.

De software die we gebruiken voor het chippen van uw Renault Scenic 1.6 DCi 130pk is uitgebreid getest op eenvermogensbank.

We kunnen zo de snelheid en de safety van uw Renault Scenic 1.6 DCi 130pk waarborgen. Zonder uw Renault Scenic 1.6 DCi 130pk voor honderden euro’s te moeten testen.

Hierdoor kunnen wij voordelige chiptuning leveren. Je Renault Scenic 1.6 DCi 130pk in enkele uren laten chiptunen door middel van eendyno biedt veel minder garantie op degelijk maatwerk. De chiptuning software die wij hanteren biedt veel meer perspectief op een diepgaande kennis en werkt veel grondiger.

Na het Renault Scenic 1.6 DCi 130pk chiptunen krijgt de klant direct een rapport van de geraamde performance van de Renault Scenic 1.6 DCi 130pk.

Onze chip tuning is veilig

 • Diepgaande kennis van de ECU (de computer van je auto) en van uw auto
 • Speciale accu voeding tijdens het tunen
 • Ontdek wat chiptuning voor u auto kan doen:
 • We back-uppen uw software eerst
 • Exclusief gebruik van goede Renault Scenic 1.6 DCi 130pk chiptuning bestanden

Kom erachter wat chiptuning met je auto doet:

Methodes voor Renault Scenic 1.6 DCi 130pk motor tuning:

Voor het Renault Scenic 1.6 DCi 130pk motor vermogen te vergroten zijn diverse manieren en dit zijn de methodes die we hieronder uitleggen:

Methode 1: Renault Scenic 1.6 DCi 130pk OBD chiptuning

Het OBD-chiptuning systeem is wellicht de meest populaire manier voor het Renault Scenic 1.6 DCi 130pk chippen. Bij deze manier wordt gebruik gemaakt van de Obd-poort in de Renault Scenic 1.6 DCi 130pk.

Daardoor is dit een voordelige Renault Scenic 1.6 DCi 130pk chiptuning methode en ook de meest voorkomende. OBD is een methode die via het bijstellen van de ECU een complete impact heeft op de kracht van de auto. Met deze manier moet je zelfs de Renault Scenic 1.6 DCi 130pk ECU niet te ontmantelen.

Door het Renault Scenic 1.6 DCi 130pk auto laten chippen krijgt u dus meer vermogen zonder fysieke reparaties aan de auto!

Renault Scenic 1.6 DCi 130pk chiptuning Stage 2

De term chiptunen verhult al wat dit betekent. Deze methode houdt in dat er dus een verandering zal plaatsvinden in hoe de auto er in ieder geval onder de motorkap zal uitzien. Een veel komend voorbeeld is een sport uitlaat of/en betere motor cooling.

Door te kiezen voor tevens fysieke reparaties als voor chiptuning kan je het maximale performance van je auto behalen. Men noemt deze methode ook wel stage 2 chiptuning Renault Scenic 1.6 DCi 130pk. Hierbij pas je de auto fysiek aan en de software waardoor je het maximale uit je auto haalt.

Voor wie alles uit hun auto wil halen en wie hiervoor ook bereid is wat meer te betalen, is dit de beste manier.

Specialistische ECU programmatuur kennis

Doordat wij ver reikende kennis hebben over de software van uw Renault Scenic 1.6 DCi 130pk kunnen wij zorgen voor een kwalitatief hoge Renault Scenic 1.6 DCi 130pk chiptuning.

Zo doen wij buiten chiptuning Renault Scenic 1.6 DCi 130pk ook verscheidene andere software modificaties voor Renault Scenic 1.6 DCi 130pk auto’s als het verwijderen van roetfilters. Ook worden wij regelmatig gevraagd om ECU’s die bij een eerdere poging tot tuning stuk zijn gegaan, te repareren.

ecu files tuning
Voor het repareren van uw motor computer is Mijn Chiptuning ook in staat om afgesloten onderdelen in de computer aan te passen
Onze locatie in Rotterdam heeft een dyno-testbank
Mijn Chiptuning locatie Rotterdam heeft een dyno-testbank

Klaar terwijl u wacht

Bij onze stage 1 Renault chiptuning zijn alle aanpassingen op uw oorspronkelijke ECU zonder fysieke aanpassingen aan uw auto.

Hierdoor zijn we vaak al binnen enkele uren klaar met het tunen van uw Renault auto.

Stage 2 van de tuning is verschillend.
U zal de auto voor bepaalde tijd moeten achterlaten, aangezien er enkele fysieke wijzigingen zullen worden gedaan.