Mini Cooper S 1.6T 163pk Chiptuning

 • Stage 1 & Stage 2 tuning
 • Testrit na chiptuning

Binnen 24uur reactie

chiptuning Mini cooper s 1.6t 163pk

Stage 1 Mini Cooper S 1.6T 163pk Chiptuning

Standaard Stage 1 Winst
Vermogen 163pk 175pk +7.4%
Koppel 210nm 225nm +7.1%
 • Tuning-opties:
 • Foutcodes / Verwijderen van DTC's
 • DECAT
 • Swirl Flaps
 • Vmax
 • Anti lag

Offerte aanvragen

Binnen 24uur reactie

Vermogen (PK)

PK voorPK na0306090120150180

Koppel (NM)

NM voorNM na0306090120150180210240

Specificaties

Brandstof Benzine
Cilinderinhoud 1598 CC
Type ecu Siemens/Continental EMS2 & Siemens/Continental EMS5150
Compressieverhouding 8,3 : 1
Boring X slag 77,0 X 85,8 mm
Motornummer W11 B16A

Mini tuning

Welke positieve aspecten zijn er verbonden aan mijn auto chiptunen?

De standaard software in de ecu van uw Mini Cooper S 1.6T 163pk is niet optimaal.De reden hiervoor is dat deze software exact het standaard vermogen moet halen dat in de brochure van de wagen staat opgelijst.

Je kunt echt meer power halen uit je auto dan dit voorgeprogrammeerde gestandaardiseerde vermogen, en de oplossing ligt in software tunen.

Chiptuning bij ons kan ervoor zorgen dat we in twee tot drie uur uw Mini Cooper S kunnen voorzien van een prestatie verbetering die ligt tussen de 15 en 35%.

Terwijl we de brandstofuitstoot tot wel 15% verminderen.

In het dagelijks gebruik van uw Mini Cooper S gaat u merken dat uw auto veel lekkerder gaat door Mini Cooper S tunen. Na de chiptuning gebeurt accelereren een stuk vlugger, omdat je auto meer vermogen heeft gekregen.

Voordelen tunen van uw auto:​​

 • Meer PK’s uit uw auto
 • Geluid klinkt beter uit uw Mini
 • Verminderd brandstof gebruik
 • Aangenaam rijden​​

Hoe gaat dat precies, chippen van een Mini Cooper S 1.6T 163pk?​

Je maakt een afspraak bij een tuning locatie bij u in de buurt. Dit houdt in dat we uw wagen aansluiten op een batterijtester. Tijdens het chiptunen is het de bedoeling dat de auto een maximum aan stabiele spanning bekomt, en hiervoor zorgt de batterijtester.

Vervolgens lezen we de software van uw auto uit, en maken we er een reservekopie van. Hierna wordt uw software gestuurd naar een chiptuning ingenieur. Daarna verzenden we de gegevens van uw Mini Cooper S 1.6T 163pk aan onze engineer die gespecialiseerd is in merk(naam) tuning. Eerdere chiptunes werden door onze chiptuning specialist opgenomen in een database, en dienen als vergelijkpunt met de software van uw auto.

De chiptuning Mini Cooper S 1.6T 163pk engineer kiest de software uit die het meest aansluit bij uw auto, en hij zal uitsluitend de performance opdrijven. Elke wagen is, en onze chiptuning gebeurt daarom op maat. Dat gebeurt wel met ondersteuning van de chiptuning database.

De software die we zullen gebruiken tijdens het chiptuning proces is erg gedetailleerd onder de loep genomen.

Op die manier wordt de snelheid en de veiligheid van de Mini Cooper S 1.6T 163pk een garantie die wij u kunnen geven. Zonder uw auto voor honderden euro’s te moeten controleren.

Onze klanten genieten daarom van een chiptuning die goed is voor de portemonnee. Een testbank is een veel minder goeie oplossing om je auto te laten chiptunen. Er zit in onze chiptuning software namelijk veel meer kennis en tijdsbestek.

De klant krijgt à la minute de resultaten van de chiptuning engineer, namelijk hoeveel hij schat dat de performance is.

Veilige chiptuning

 • Kom erachter wat chippen met je auto kan doen:
 • Speciale accu voeding tijdens de chiptuning
 • Gebruik van beste tuning bestanden
 • Een back-up van de oude staat
 • Specialistische kennis

Ontdek wat auto chip tuning voor u Mini Cooper S 1.6T 163pk auto kan doen:

Methodes voor Mini Cooper S 1.6T 163pk motor tuning:

Het opdrijven van de performance kan op verschillende manieren, namelijk:

Stage 1 Mini Cooper S 1.6T 163pk OBD chiptuning

Stage 1 chiptuning Mini Cooper S 1.6T 163pk is de meest gevraagde methode van chiptuning. Via deze manier heb je de OBD poort, die al in de Mini Cooper S 1.6T 163pk zit, nodig.

Omdat deze variant voordelig is en ze erg efficiënt en hoogstaand is, kiest de klant vaak voor deze optie. OBD is een methode die via het aanpassen van de ECU een totale impact heeft op de kracht van de Mini Cooper S 1.6T 163pk. OBD is een chiptuning methode waar je de ECU niet nodeloos moet uit elkaar halen.

Door het Mini Cooper S 1.6T 163pk auto laten chippen krijgt u dus meer vermogen zonder fysieke reparaties aan de auto!

Stage 2 Mini Cooper S 1.6T 163pk chiptuning

Met deze term weet je al genoeg. Deze methode houdt in dat er dus een verandering zal plaatsvinden in hoe de Mini Cooper S 1.6T 163pk er in ieder geval onder de motorkap zal uitzien. Een sport uitlaat of een gunstiger systeem om de motor te koelen, zijn hier enkele voorbeelden van.

Deze methode van tuning kun je ook combineren met chip tunen. Men noemt deze methode ook wel stage 2 Mini Cooper S 1.6T 163pk chiptuning. Je Mini Cooper S 1.6T 163pk wordt de meest optimale versie die het kan zijn door zowel het uiterlijk te gaan veranderen als de maximale kracht.

Deze vorm van chiptuning Mini Cooper S 1.6T 163pk is voor klanten die het uiterste uit hun auto willen halen en daar ook behoorlijk budget voor hebben.

Gespecialiseerde notie over Mini Cooper S 1.6T 163pk ECU’s

Wij beloven u de meest kwalitiatieve diensten op de markt voor een tuning van uw Mini Cooper S 1.6T 163pk.

Wij staan namelijk ook in voor een reeks andere vormen van Mini Cooper S 1.6T 163pk autosoftware modificaties, bijvoorbeeld het elimineren van roetfilters. Wie koos voor chiptuning bij een andere instantie, kiest er vaak voor om als tweede keus bij ons aan te kloppen, en hiervoor staan we bekend.

ecu programmeren
Voor het repareren van uw ECU (de computer van je auto) zijn we in staat om beveiligde onderdelen in de computer aan te passen.
Onze locatie in Rotterdam heeft een dyno-testbank
Mijn Chiptuning locatie Rotterdam heeft een dyno-testbank

U kan rustig blijven zitten tijdens de auto tuning

Chiptuning stage 1 wil bij ons zeggen: het maximum halen uit de Mini , zonder dat hierbij veranderingen Mini baar zijn door het blote oog.

Daarom is je Mini auto al getuned in een luttele paar uur, terwijl je rustig wacht!

Stage 2 van de tuning is verschillend.
Dan maken we een aantal fysieke aanpassingen aan uw Mini en bent u uw Mini auto dus even kwijt.