Mini Cooper 1.6D 109pk Chiptuning

 • Stage 1 & Stage 2 tuning
 • Testrit na chiptuning

Binnen 24uur reactie

chiptuning Mini cooper 1.6d 109pk

Stage 1 Mini Cooper 1.6D 109pk Chiptuning

Standaard Stage 1 Winst
Vermogen 109pk 140pk +28.4%
Koppel 240nm 310nm +29.2%
 • Tuning-opties:
 • EGR uitschakeling
 • Foutcodes / Verwijderen van DTC's
 • Swirl Flaps
 • Vmax

Offerte aanvragen

Binnen 24uur reactie

Vermogen (PK)

PK voorPK na020406080100120140

Koppel (NM)

NM voorNM na04080120160200240280320

Specificaties

Brandstof Diesel
Cilinderinhoud 1560 CC
Type ecu Bosch EDC16C35 & Bosch EDC17C41
Compressieverhouding 18,0 : 1
Boring X slag 75,0 X 88,3 mm
Motornummer W16

Mini tuning

Welke positieve aspecten zijn er verbonden aan mijn Mini Cooper 1.6D 109pk chiptunen?

Het motormanagementsysteem van uw Mini Cooper is een standaard software, en deze werkt vaak niet optimaal.De reden hiervoor is dat deze software exact het standaard vermogen moet halen dat in de autobrochure staat vermeld.

Je kunt echt meer power halen uit je auto dan dit voorgeprogrammeerde gestandaardiseerde aantal pk, en de oplossing ligt in auto chippen.

Door het tunen van uw Mini kunnen we binnen een paar uur een vermogensverbetering bewerkstelligen van tussen de 15 en 35%.

Je Mini Cooper 1.6D 109pk is krachtiger, en zal tot wel 15% minder benzine verbruiken.

Dag in dag uit zal het rijden veel fijner en gesmeerd aanvoelen als gevolg van de chip tuning Mini Cooper 1.6D 109pk. Je Mini Cooper zal sneller optrekken en de performance die hij hierbij geeft is veel consequenter.

De voordelen auto chiptuning:​​

 • Meer koppel uit uw Mini
 • Harder geluid
 • Meer plezier uit uw Mini Cooper 1.6D 109pk​
 • Brandstofverbruik wordt minder van uw auto

Hoe gaat het in zijn werk?​

We starten het proces met een afspraak bij een locatie bij u in de omgeving. We zetten uw auto op een speciale accu controller. Tijdens het chiptunen is het de bedoeling dat de Mini Cooper 1.6D 109pk een maximum aan stabiele spanning bekomt, en hiervoor zorgt de batterijtester.

Daarna gaan we over tot het uitlezen van de auto om eventuele errors op te sporen, en bewaren we natuurlijk een reservekopie. De softwaregegevens worden door onze Mini Cooper 1.6D 109pk chiptuning engineer onderworpen. Eerdere chiptunes werden door onze chiptuning ingenieur opgenomen in een database, en dienen als vergelijkpunt met de software van uw Mini Cooper 1.6D 109pk.

Vervolgens neemt hij de versie die het beste bij jouw Mini Cooper 1.6D 109pk past en zorgt dat alleen de software verantwoordelijk voor de performance wordt aangepast bij de chiptuning Mini Cooper 1.6D 109pk. Dat houdt m.a.w. maatwerk in passend bij de noden van de auto. Maar wel met gebruik van eerder getunede software.

De getunede software waar op wordt gesteund is bij een dyno meermaals gecontroleerd.

Op die manier wordt de snelheid en de veiligheid van de Mini Cooper 1.6D 109pk een garantie die wij u kunnen bieden. En zo moet u geen geld uit te geven aan een controletst van uw Mini Cooper 1.6D 109pk.

Dat is de reden waarom wij een voordelige chiptuning kunnen presenteren aan onze klanten. Een dyno is een veel minder goeie oplossing om je auto te laten chiptunen. Wij verkiezen onze eigen software om te chiptunen, omdat deze gedetaileerder is en omdat we ervoor kiezen onze eigen specialisme te gebruiken tijdens het proces.

De klant krijgt à la minute de resultaten van de chiptuning engineer, namelijk hoeveel hij raamt dat de performance is.

Onze auto tuning is veilig

 • Kom erachter wat chiptuning met je auto doet:
 • Gebruik van goede chiptuning bestanden
 • Speciale voeding tijdens gedurende het tunen
 • We back-uppen uw software eerst
 • Diepgaande kennis van de motor computer en van uw Mini Cooper 1.6D 109pk

Kom erachter wat chiptuning met je auto doet:

Methodes voor Mini Cooper 1.6D 109pk motor tuning:

Voor het Mini Cooper 1.6D 109pk motor vermogen te maximaliseren zijn diverse manieren en dit zijn de manieren die we hieronder uit de doeken doen:

Stage 1 Mini Cooper 1.6D 109pk OBD chiptuning

op maat ODB chiptuning Mini Cooper 1.6D 109pk is een geliefde manier om je Mini Cooper 1.6D 109pk te chippen. Via deze manier heb je de OBD poort, die al in de auto zit, nodig.

Door dit gemak is deze voordelige manier van auto chiptuning erg populair en komt ze veel voor. Via OBD kan je namelijk alle onderdelen van je ECU die aansprakelijk zijn voor de performance van uw auto aanpassen. Zonder de Mini Cooper 1.6D 109pk ECU uit elkaar te hoeven halen.

Door het Mini Cooper 1.6D 109pk auto laten chippen krijgt u dus meer performance zonder uiterlijke reparaties aan de auto!

Chiptuning Mini Cooper 1.6D 109pk Stage 2

Het woord chiptunen verhult al wat dit inhoudt. Deze methode houdt in dat er dus een verandering zal plaatsvinden in hoe de auto er in ieder geval onder de motorkap zal uitzien. Voorbeelden hiervan zijn een sportdemper op de uitlaat van uw Mini Cooper 1.6D 109pk, of een effectievere motorkoeling.

Door te kiezen voor evenals fysieke reparaties als voor chiptuning kan je het maximale vermogen van je Mini Cooper 1.6D 109pk behalen. De term die hiervoor wordt gebruikt is stage 2 chiptuning Mini Cooper 1.6D 109pk. Je Mini Cooper 1.6D 109pk wordt de meest optimale versie die het kan zijn door zowel het uiterlijk te gaan veranderen als de maximale kracht.

Deze vorm van chiptuning Mini Cooper 1.6D 109pk is voor mensen die het uiterste uit hun auto willen halen en daar ook redelijk budget voor hebben.

Gespecialiseerde notie over ECU’s

Omdat we gespecialiseerd zijn in ECU software zijn onze services een garantie op de beste autotuning.

Wij staan namelijk ook in voor een reeks andere vormen van Mini Cooper 1.6D 109pksoftware modificaties, bijvoorbeeld het wegwerken van roetfilters. Ook worden wij vaak gevraagd om ECU’s die bij een eerdere poging tot tuning kapot zijn gegaan, te repareren.

ecu soft tuning Mercedes-Benz
Voor het repareren van uw ECU (motor computer) zijn we in staat om afgesloten onderdelen in de computer aan te passen.
Onze locatie in Rotterdam heeft een dyno-testbank
Mijn Chiptuning locatie Rotterdam heeft een dyno-testbank

Klaar terwijl u wacht

Stage 1 van de chiptuning houdt in dat er geen fysieke aanpassing plaatsvindt, maar een wijziging op de standaard ECU.

Hierdoor zijn we vaak al binnen enkele uren klaar met het tunen van uw Mini auto.

De situatie is anders bij stage 2.
Dan maken we een aantal fysieke aanpassingen aan uw auto en bent u uw Mini dus even kwijt.